«Στη Δ.Ε. Φιλίππων τέτοια διάθεση πόρων και τόσα πολλά έργα είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια»

0
243

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν τελειώσει οι εργασίες στο γυμνάσιο και το λύκειο Κρηνίδων και θα γίνει η μετακόμιση – επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους περιβάλλον τόνισε μιλώντας στον Alpha Radio ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος μίλησε για την απόφαση του να αποσυρθεί από την αυτοδιοίκηση στο τέλος αυτής της θητείας και για τις εμπειρίες που αποκόμισε ενώ πρόσθεσε πως πιστεύει ότι ο κ. Μουριάδης θα είναι ξανά δήμαρχος Καβάλας.

«Νομίζω ότι μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη πολιτική γενικότερα θεώρησα σκόπιμο ότι ήρθε το τέλος της διαδρομής αυτής. Από το 2011ήμουν αντιδήμαρχος έως το 2014 και από το 2019 έως το τέλος της θητείας μου τώρα. Πάντα ήμουν υπέρ της 8ετίας στους θεσμούς, γιατί από κει και πέρα νομίζω ότι δεν έχεις πλέον και την δυνατότητα να προσφέρεις πολύ περισσότερα πια. Η εμπειρία είναι τεράστια, είναι πάρα πολύ σημαντική, γίνεσαι σοφότερος πραγματικά αλλά πιστεύω ότι πρέπει να εναλλάσσονται οι άνθρωποι, οι ιδέες αλλά και τα προσωπικά ζητήματα πάντα είναι σημαντικός παράγοντας όπως και τα επαγγελματικά. Στην ελεύθερη αγορά που δραστηριοποιούμαι από τότε που ξεκίνησε να λειτουργώ οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, μένουν πίσω τα πράγματα με την ενασχόληση με την πολιτική, οπότε ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με μεγαλύτερο σθένος με αυτά αλλά φυσικά όμως να τονίσω ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον κ. δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη ο οποίος Πραγματικά είναι ένας πάρα πολύ καλός δήμαρχος, έδειξε ιδιαίτερη προσοχή και μνεία ειδικά στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Τέτοια διάθεση πόρων  και τόσα πολλά έργα είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια, νομίζω ότι αξίζει αυτός ο άνθρωπος με αυτά που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια να είναι και ο επόμενος δήμαρχος. Αυτός είναι ο λόγος που τον υποστηρίζω και νιώθω ότι έχω την ευθύνη να τον βοηθήσω όσο μπορώ».

«Το γνώριζε εδώ και 2 χρόνια ότι αυτή είναι η τελευταία μου θητεία, το έθεσα το θέμα νωρίς για να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος και η απαραίτητη προετοιμασία για τη διαδοχή κατάσταση, να βρεθούνε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για αυτές τις εκλογές, ήμουν αρκετά υπεύθυνος στο κομμάτι αυτό, πρέπει να ξέρουμε πότε θα αποχωρούμε και πότε θα φεύγουμε, πάντα το εκτιμούσα και σε άλλους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την πολιτικοί που ήξεραν το timing το σωστό για να αποχωρήσουν, γιατί η ζωή έχιε και άλλα πράγματα. Τέλος να πω ότι νιώθω απόλυτα συνεπής απέναντι στην κοινωνία η οποία με τλιμησε όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο της, με την επιλογή της, τους ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα αυτά τα χρόνια και συνεπής απέναντι στην παράταξη που υπηρετώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

«Γίνεται κοσμογονία έργων και ναι ταλαιπωρούμαστε, αλλά δε γίνεται αλλιώς, τόσο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι κατανοητή η γκρίνια των ανθρώπων για αυτό. Η εικόνα που έχω λοιπόν είναι ότι ο δήμαρχος και αξίζει και θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Καβάλας, για να ολοκληρώσει το η προσπάθεια που ξεκίνησε, την αξίζει και πιστεύω ότι ο κόσμος ο πολύς θα το κατανοήσει και θα του δώσει μία ευκαιρία ακόμα για να ολοκληρώσει αυτά που έχει σχεδιάσει. Θεωρώ ως δεδομένο ότι ο δήμαρχος και ως ενέργεια και με την ποιότητα που έδειξε και με την προσπάθεια που έκανε θα είναι στο δεύτερο γύρο, αυτό το θεωρώ δεδομένο. Για το ποιος θα ακολουθήσει δε μπορώ να πω, όλοι είναι άξιοι και προσπαθουν για το καλύτερο, είναι κοντά όλοι στα δημοσκοπηκά ευρήματα. Ας μη ξεχνάμε ότι στις δημοσκοπησεις και το 2019 η κ. Τσανάκα ήταν πρώτη και έγιναν αλλιώς τα πράγματα. Εγώ σε εκείνη τη δεύτερη Κυριακή ήμουν απόλυτα πεπεισμένος ότι δήμαρχος θα είναι ο Θ. Μουριάδης γιατί έβλεπα, άκουγα και ήμουν βέβαιος ότι θα βγει».

«Μπορεί η απλή αναλογική σαν ιδεολογία, σαν τρόπος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος να είναι η καλύτερη αλλά δυστυχώς -και θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό- δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για να αποδεχτούμε και να λειτουργήσουμε τόσο καλά με την απλή αναλογική. Ο καθένας κοιτάει το δρόμο του, να κάνει ένα μικροπολιτικό παιχνίδι και δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό και ίσως θα περάσουν αρκετές δεκαετίες και να ωριμάσουμε και να αποδεχτούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι για το καλό του δήμου και όχι για το προσωπικό μας συμφέρον, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης όπου τα πράγματα είναι εντελώς αλλιώς με μία διαφορετική νοοτροπία. Ήταν μια πολύ δύσκολη 4ετία αυτή για το δήμο και όπως φαίνεται η ενισχυμένη αναλογική είναι ίσως το καλύτερο σύστημα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος».

«Σχετικά με την ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος στις Κρηνίδες, το σχολείο είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο υπάρχει ένας οργασμός έργασιών εκεί, πάρα πολλά συνεργεία λειτουργούν εκεί και μπράβο στον εργολάβο. Έχει γίνει μεγάλο μέρος από τις προσόψεις, έχουν τοποθετηθεί αρκετά κουφώματα καινούργια και τα υπόλοιπα είναι εκεί, έχουν τοποθετηθεί τα μάρμαρα και έχουν τριφτεί τα μωσαϊκά. Πιστεύω με το ρυθμό που βλέπω, ότι αυτός ο αγιασμός που έγινε και στον Αμυγδαλεώνα και στη Λυδία θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος και από τα Χριστούγεννα και μετά οι μαθητές θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο που είναι το γυμνάσιο και το λύκειο Κρηνίδων, ανακατασκευασμένο, πολύ όμορφο και πολύ λειτουργικό. Αυτό που βλέπω καθημερινά εκεί πραγματικά με ικανοποιεί και όταν θα επιστρέψουν θα είναι όλοι ικανοποιημένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ