Ξεκινούν στην Καβάλα τα τμήματα ξιφασκίας!

0
333

Ένα νέο άθλημα και μάλιστα Ολυμπιακό μπαίνει από φέτος στην αθλητική ζωή της Καβάλας. Ο λόγος για την προσπάθεια του αθλητικού συλλόγου τάε κβο ντο Καβάλας και του προπονητή Χάρη Παλτόγλου να ιδρύσουν ένα τμήμα ξιφασκίας, το πρώτο σε ολόκληρη την Αν. Μακεδονία και Θράκη. Για την προσπάθεια αυτή και όσα χρειάζεται να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται για το ευγενές αυτό άθλημα μίλησε στον Alpha Radio ο προπονητής του Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας Χάρης Παλτόγλου.

«Έχουμε κάνει άνοιγμα σε ένα καινούργιο άθλημα, αυτό της ξιφασκίας, είναι ολυμπιακό άθλημα και αυτό, ήταν ένα όραμα που είχαμε στον αθλητικό σύλλογο τάε κβο ντο και έτσι αποφασίσαμε με πολύ αγώνα, προσπαθήσαμε πολλά χρόνια αλλά ξέρετε ότι για να τα λύσουμε όλα τα θέματα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής. Βρήκαμε τον προπονητή και σιγά-σιγά ξεκινάμε αυτό το νέο άθλημα, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τις επόμενες ημέρες, ήδη δημιουργούνται τα τμήματα και έτσι σιγά-σιγά να αναπτύξουμε και το κομμάτι της ξιφασκίας.

«Ο προπονητής είναι ο Παντελής Αφορόζης, είναι πρωταθλητής Ευρώπης και στην εθνική ομάδα και η καταγωγή του είναι από τη Φλώρινα που είναι η πηγή της ξιφασκίας, θα μας βοηθήσει όσον αφορά στο προπονητικό κομμάτι για να μας μάθει το άθλημα. Αυτό γιατί δεν υπάρχει από την Θεσσαλονίκη μετά σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κάποιος σύλλογος αναγνωρισμένος, εμείς ξεκινήσαμε την διαδικασία να μπούμε και στην Ομοσπονδία και οι αθλητές μας να συμμετέχουν κανονικά σε πρωταθλήματα. Είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα με κανόνες όπως και το ταεκβοντό, ένα ευγενές σπορ και πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα».

«Με το άθλημα μπορούν να ασχοληθούν άτομα από 7 ετών, μπορεί να κερδίσουν πάρα πολλά από αυτό, πρώτα από όλα στο κομμάτι του σεβασμού και των κανόνων. Από προπονητικής πλευράς κερδίζεις πολλά σε ευλυγισία, δύναμη, αντοχή, παρότι το βλέπουμε έτσι ομολογώ κάνοντας το με τον δάσκαλο ότι είναι λίγο δύσκολο, ειδικά στα πόδια. Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα και εγώ μπαίνω στην διαδικασία αυτή, προσωπικά να πω την αλήθεια ήθελα να το κάνω πάρα πολλά χρόνια και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω και εγώ σαν αθλητής και υπάρχει δάσκαλος είναι πολύ ενδιαφέρον».

«Προπονήσεις κάναμε με κάποιους γονείς έτσι δοκιμαστικά για τον κόσμο της Καβάλας, να μπορεί να δοκιμάσει, από κει και πέρα τώρα Τρίτη και Πέμπτη θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα να γίνονται στο σύλλογό μας. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και από ενήλικες και από παιδιά για το άθλημα και μακάρι να τα καταφέρουμε, απλά ότι και αν νομίζουν ας έρθουν να δοκιμάσουν το άθλημα και αν θέλουν ας κάνουν την εγγραφή τους. Πολλά παιδια πιστεύουν ότι θα παλεύουν κατευθείαν με ξίφη, ωστόσο έχουμε πλαστικά ξίφη για τα παιδιά, από κει και πέρα μόλις εξελιχτούν θα πάμε στο κανονικό ξίφος και θα μαθαίνουν και το αγωνιστικό κομμάτι και τους κανόνες».

«Δεν είναι κάτι απλό το στήσιμο, ο εξοπλισμός του είναι αρκετός, δηλαδή περιλαμβάνει τη στολή που είναι πάρα πολύ ωραία, από κει και πέρα το κράνος, το ξίφος, το γάντι, τις κάλτσες του και φυσικά τα ηλεκτρονικά συστήματα που δείχνει την καταγραφή των πόντων αυτόματα, που βλέπετε λαμπάκια να ανάβουν είναι οι πόντοι. Σιγουρα μπορεί να δοκιμάσει κάποιος γιατί μπορεί να το έχει κάπως αλλιώς κάποιος στο μυαλό του και να μη του ταιριάξει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ