«Πρόκειται για ένα κανονισμό στάθμευσης και όχι απαγόρευσης εισόδου αυτοκινήτων στη Χερσόνησο»

0
333

Στην τελική ευθεία του βρίσκεται ο κανονισμός στάθμευσης στην Χερσόνησο της Παναγίας εξηγεί στον Alpha Radio ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης. Ο ίδιος μίλησε για την διαδικασία που απομένει, αλλά και τις βασικές του μέριμνες τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα τοποθετήθηκε για το διήμερο εκδηλώσεων χορού στην πόλη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού.

«Οι προσπάθειες ξεκίνησαν εδώ και δύο μήνες, έτσι ώστε αυτές τις δύο ημέρες 29 και 30 Απριλίου να πλημμυρίσει η πόλη με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Νομίζω ότι τα καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο, καταφέραμε να συνεργαστούν 24 σύλλογοι παραδοσιακών χορών, 4 σχολές κλασικού και σύγχρονου χορού, 3 σχολές μοντέρνου χορού και να κατέβουν περισσότεροι από 600 χορευτές, γενικά αυτό ήταν ένα γεμάτο διήμερο αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα χορού. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που έγινε πρώτον γιατί μετά από πολύ καιρό οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι σχολές χορού κατόρθωσαν να βγουν προς τα έξω. Λόγω της πανδημίας αυτά τα 2-3 χρόνια είχε σταματήσει κάθε δραστηριότητα τους, ήταν μια ευκαιρία για επανεκκίνηση όλων αυτών και πιστεύω ότι το πετύχαμε με τον καλύτερο τρόπο. Από την άλλη πλευρά βλέπετε ότι και ο κόσμος περίμενε κάτι τέτοιο οπότε ήταν ο καλύτερος συνδυασμός που θα μπορούσε να έχουμε, βοήθησε βέβαια και ο καιρός και ειχαμε αυτό το πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα».

«Αυτό το διήμερο το ξεκινήσαμε φέτος και θέλουμε να το κρατήσουμε και για τα επόμενα χρόνια, ήταν η πρώτη δοκιμή να το πούμε έτσι, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια της προσπάθειας, κάποια επιλύθηκαν και κάποια θα πρέπει να επιλυθούν στο μέλλον, νομίζω ότι τα περισσότερα προβλήματα τα ξεπεράσαμε, θέλουμε να το κάνουμε θεσμό από την στιγμή που το αγκάλιασε και ο κόσμος και με μία καλύτερη διαφήμιση να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και περισσότερους επισκέπτες από άλλες πόλεις και ίσως και συλλόγους από άλλες πόλεις. Πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι μπορέσαμε Και βάλαμε σε κίνηση όλο το κέντρο της πόλης, δεν ήταν μόνο στην κεντρική πλατεία όπου στο τέλος έφτασαν και χόρεψαν οι σύλλογοι, ήταν τα τέσσερα διαφορετικά σημεία που αγκάλιασαν όλο το κέντρο της πόλης, αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα γίνει πολύ καλύτερα την επόμενη χρονιά».

«Σχετικά με το θέμα πάρκινγκ στη Παναγία, ξεκινά η διαδικασία, έχουν τελειώσει οι διαβουλεύσεις είναι έτοιμο το σχέδιο για τη στάθμευση στην Παναγία και αυτή την Πέμπτη θα συζητηθεί στο τοπικό συμβούλιο Καβάλας, θα συζητηθεί επίσης στην οικονομική επιτροπή και στην ποιότητα ζωής, οπότε αν όλα πάνε καλά και πάρει την έγκριση από αυτές τις επιτροπές, την επόμενη φορά που θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητούν εκεί έτσι ώστε να παρθεί η απόφαση για την στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας. Πιστεύω ότι επειδή είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί όλους μας και όλες οι παρατάξεις θα πρέπει να βοηθήσουν να βρεθεί μία λύση, θα το συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη φορά. Θέλουμε να τελειώνουμε το δυνατόν γρηγορότερα με τον κανονισμό, ίσως στην πορεία να ακουστούν κάποιες προτάσεις, αν μπορούμε να τις ενσωματώσουμε βεβαίως και θα ενσωματωθούν στον κανονισμό. Αν και με τις διαβουλεύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα ότι ήταν να συζητηθεί πολλοί παράμετροι έχουν συζητηθεί και όσες ήταν υλοποιήσιμες προτάσεις ενσωματώθηκαν στον κανονισμό.

«Πρόκειται για ένα κανονισμό στάθμευσης και όχι απαγόρευσης εισόδου αυτοκινήτων στη Χερσόνησο, γιατί ακούστηκε και αυτό, όλοι θα μπορούν να μπαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στην Χερσόνησο, δεν θα μπορούνε όμως να σταθμεύουν, θα μπορούν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα να σταματήσουν ιδίως για τους επισκέπτες των Airbnb, αλλά η στάθμευση θα είναι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι με μία ειδική κάρτα που θα έχουν θα αποδεικνύεται ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την τροφοδοσία των καταστημάτων, για το ξενοδοχείο, για την εκκλησία, για τους μεγάλος σε ηλικία συμπολίτες μας συμπολίτες που κατοικούν εκεί και θα χρειαστεί κάποιος συνοδός για αυτούς να μετακινηθούν οπότε θα μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητο του για λίγη ώρα. Το έχουμε πιάσει το θέμα από πολλές πλευρές 2 χρόνια τώρα και αν κάτι προκύψει που δεν το είχαμε σκεφτεί να το συζητήσουμε και να το ενσωματώσουμε στον κανονισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ