«Τεράστιες οι ελλείψεις σε οδηγούς και συνοδούς απορριμματοφόρων»

0
226

Μπορεί να ορκίστηκαν 8 νέοι εργαζόμενοι για την υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας στο Δήμο Καβάλας αλλά είναι αμφίβολο πόσοι από αυτούς θα παραμείνουν στην υπηρεσία καθώς προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδος τόνισε μιλώντας στον Alpha Radio ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης. Εξήγησε το πρόβλημα που υπάρχει με τις πανελλήνιες προκηρύξεις για αυτές τις θέσεις ενώ επεσήμανε σε ποιες συγκεκριμένες θέσεις της υπηρεσίας υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

«Οι 8 νέοι εργαζόμενοι στο δήμο είναι μέσω ενός προγράμματος του ΟΑΕΔ το 13 Κ, ήταν μια προκήρυξη για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ, έγινε τελικά εχθές η ορκωμοσία των 8 αυτών ατόμων, περιλαμβάνει μία κυρία η οποία θα είναι στην τεχνική υπηρεσία μηχανικός, δύο οδηγούς και τα υπόλοιπα άτομα είναι σε ΥΕ καθαριότητας. Η προκήρυξη ήταν πανελλαδική πράγμα που σημαίνει ότι ο ένας είναι από Εύβοια, ένας από Κοζανη, μία από Σέρρες, από Δράμα, Ελευθερούπολη και δύο καβαλιώτισσες κυρίες. Σίγουρα θα βοηθήσουν την υπηρεσία σε οποιοδήποτε πόστο αναλάβουν είναι όμως το πρόβλημα αυτό της εντοπιότητας, γιατί σε 1-2 χρόνια και μεις να ήμασταν θα βλέπαμε πως θα γυρίσουμε στο μέρος μας, γιατί υπάρχουν και οικογένειες από πίσω, υπάρχουν παιδιά κτλ και θα κοιτάξουν πως θα γυρίσουν στον τόπο τους».

«Σε αυτή τη προκήρυξη δε γνωρίζουμε αν υπάρχουν καβαλιώτες σε άλλες περιοχές που θα ήθελαν να επιστρέψουν αλλά στην προηγούμενη, την 3Κ που είχε γίνει μεγάλη πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα υπάρχουν κάποιοι καβαλιώτες οι οποίοι έρχονται δε μπορεί όμως να αναπληρώσει γιατί τα μόρια τα πολλά τα οποία παίρνανε ήταν από περιοχές που είχαν εργοστάσια κτλ όπως Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, οπότε τα μόρια ήταν πολύ περισσότερα και δε μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε αυτούς που φεύγουνε, υπάρχει έλλειμμα στην υπηρεσία γιατί από τους 112 τελικά γίνανε 96 προσλήψεις με την 3Κ, από αυτούς τουλάχιστον το 50% έχει πάει στον τόπο τους, έχουν πάει στα μέρη τους, έχουν έρθει κάποια παιδιά στην Καβάλα αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό».

«Το πρόβλημα με το προσωπικό πιο πολύ εστιάζεται στο θέμα της αποκομιδής, το θέμα των απορριμματοφόρων, εκεί υπάρχει πάντα το μείον στην όλη υπόθεση, αυτοί που προσλαμβάνονται επειδή έχουν κάποια αναπηρία δε μπορούν να ανεβούν στα απορριμματοφόρα σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών και έτσι δημιουργείται το τεράστιο πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων που υπάρχει έξω. Όλες οι άλλες θέσεις δεν έχουμε θέμα, όπως σε σκούπες και αυτά, οποιοδήποτε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ή το κοινωφελές ή το προσυνταξιοδότησης χρησιμοποιούνται εκεί, γιατί και για αυτούς είναι απαγορευτικό σαν συνοδοί απορριμματοφόρων. Στις άλλες θέσεις δεν έχουμε πρόβλημα, έχουμε και σκούπες έξω και βοηθητικούς πάρα πολλούς στο να καθαρίσουμε χόρτα και όλα αυτά, το πρόβλημα εστιάζεται στους συνοδούς απορριμματοφόρων και στους οδηγούς και κάθε χρόνος που περνάει είναι σε χειρότερη κατάσταση».

«Τα 8μηνα ήδη δουλεύουν, ήταν 38 άτομα και απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες, 20 συνοδοί απορριμματοφόρων, 4 οδηγοί, χειριστές όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πάλι γίνανε οι αιτήσεις εκτός Καβάλας με αποτέλεσμα να μην έρθουν στην δουλειά και να παραιτηθούν με την πρόσληψη τους, γιατί ένας χειριστής να έρθει στο δήμο με 850 ευρώ το μήνα ενώ αυτά τα λεφτά μπορεί να τα βγάλει σε μία εβδομάδα σε δυο-τρεις μέρες σε έναν ιδιώτη, οπότε δεν έρχεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ