«Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε στον δεύτερο γύρο εκπροσώπηση της ΝΔ!»

0
337

Εάν οι υποψήφιοι του χώρου της ΝΔ δεν ενωθούν δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί ο κεντρικός στόχος όλων των υποψηφίων, να αλλάξει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Μπάμπης Δράκος. Ο ίδιος μίλησε για την προσπάθεια συνένωσης των ψηφοδελτίων, τους εγωισμούς και τις φιλοδοξίες του καθενός αλλά και τις επαφές που είχε στο πλαίσιο αυτό.

«Η ΝΔ πράγματι έχει μία παντοδυναμία, έχει ένα 40% στο δήμο Καβάλας, με το δεύτερο κόμμα στο 15-16% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ στο 10%. Αυτοδιοικητικά τουλάχιστον στην αντιπολίτευση αυτό το πράγμα αντιστρέφεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικά δεν έχει δείξει κάτι, ούτε το 2015-19 που ήταν κυβέρνηση έδειξε κάτι άρα η λογική λέει, ότι το ΠΑΣΟΚ κρατάει δυνάμεις αυτοδιοικητικές είτε στις περιφερειακές είτε στις δημοτικές εκλογές. Άρα υπάρχει μία παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με 40% και κινδυνεύει λόγω του κατακερματισμού των δυνάμεων να μην είναι ούτε καν στο δεύτερο γύρο! Εάν αυτά τα πράγματα ισομεριστούν στους υποψηφίους οι οποίοι επιζητούν και αντλούν δυνάμεις από τον κόσμο της ΝΔ, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε στον δεύτερο γύρο εκπροσώπηση».

«Αυτό σημαίνει ότι οι επικεφαλής αυτών των παρατάξεων πρέπει να σκεφτούν, πρέπει να αναλογιστούν, και ανάλογα να πορευτούν μέχρι τουλάχιστον τις 31 Αυγούστου που είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης του ψηφοδελτίου. Γνωρίζετε ότι από την πλευρά μου τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει ότι περνούσε από τις δυνάμεις μου και ότι μπορούσα, αυτόν τον χώρο να τον ενώσω. Δεν είναι μόνο οι 3 υποψήφιοι του χώρου, αλλά έχω μιλήσει σχεδόν με όλους τους υποψήφιους και συμφωνούν σε κυρίαρχα πράγματα άπαντα. Το θέμα είναι ότι όταν πάμε το ένα βήμα παραπέρα εκεί λίγο χανόμαστε γιατί η φιλοδοξία πολλές φορές γεννάει εγωισμούς και ο εγωισμός δε κάνει καθόλου καλό σε τέτοιες περιπτώσεις. Και τι μπορώ να κάνω εγώ σε έναν ο οποίος έχει φιλοδοξία να βγει δήμαρχος; Να του πάρω το κεφάλι; Δεν είναι δυνατόν αυτό να γίνει».

«Όλοι το καταλαβαίνουν ότι ο κατακερματισμός δεν βοηθάει κανέναν, ούτε τον εαυτό τους ούτε τον διπλανό τους και κυρίως ούτε την παράταξη την οποία όλοι επικαλούνται όταν έχουν την ανάγκη της. Φυσικά δεν την επικαλούνται όταν κερδίζουν μόνοι τους ενώ όταν χάνουν φταίνε οι κομματικοί μηχανισμοί. Έτσι θα προχωρήσουμε προσδοκώντας ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα έχουμε μία ένωση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Ακόμη και σήμερα προσδοκώ ότι θα προχωρήσουμε σε συνένωση συνδυασμών γιατί πιέζει ο κόσμος, ο κόσμος πιέζει με δύο κατευθύνσεις πρώτα με την απουσία του από τα ψηφοδέλτια, πολλά ικανά στελέχη πηγαίνουν το σπίτι τους βλέποντας την μη προοπτική νίκης και ένα δεύτερο σου λέει και πάλι θα χωριστούμε, πάλι θα βγει ο Μουριάδης, ο ένας ή ο άλλος. Ο κόσμος πιέζει επιζητώντας από την παράταξη να βγει ένας υποψήφιος ο οποίος διάκειται στο κυβερνών κόμμα και πολλά στελέχη δεν θα συμμετέχουν επειδή βλέπουν ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης».

«Εκτός του κ. Ποτόλια, με όλους τους άλλους έχω μιλήσει, και με τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Εριφυλλίδη, στο κυρίαρχο θέμα συμφωνούν απολύτως όλοι και είναι κρίμα την στιγμή που συμφωνούν στο κυρίαρχο οι λεπτομέρειες να μας χωρίζουν, δεν θέλω να πω ποιο είναι αυτό. Το πρώτο που ζητούσαμε ηταν να μην είναι ο Μουριάδης ξανά δήμαρχος και εκεί συμφωνούσαν όλοι, όμως οι ενέργειες που κάνουν δεν στοχεύουν σε αυτό το πράγμα. Διότι πρέπει να υπάρχει και στόχευση και αποτελεσματικότητα. Απαιτούνται οι στόχοι και τα μέσα, υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν τα μέσα και άλλοι που δεν τα έχουν, όσο πιο έγκαιρα το καταλάβουν θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και προς αυτή την κατεύθυνση και δουλεύουμε και πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική διότι είναι αδύνατον να θεωρούν ότι με αυτόν τον κατακερματισμό μπορεί να επιτύχουν τον κυρίαρχο στόχο στον οποίο όλοι συμφωνούν. Σήμερα υπάρχει πρόβλημα, συν ότι δημιουργούνται συνθήκες αντιπαλότητας που αυτές μεταφέρονται και στον δεύτερο γύρο. Γιατί οι συνθήκες για τον δεύτερο γύρο τώρα θα δημιουργηθούν, σε ανύποπτο χρόνο.

«Στην περιφέρεια πρυτάνευσε η λογική και ο Χρήστος Μέτιος που στηρίχθηκε από τη ΝΔ έστω και οριακά κέρδισε την περιφέρεια, έχει πολύ μεγάλη σημασία, από την έλευση του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη δόθηκε πάλι το στίγμα στήριξης στον Χρ. Μέτιο και φυσικά οι κομματικές οργανώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στηρίζουν τις επιλογές του κόμματος.

«Για τους 3 υποψηφίους ο καθένας έχει τα καλά του και τα κακά του, Χρυσανίδη Ιωσηφίδου Κλειτσιώτη, γνωρίζομαι πάρα πολλά χρόνια, έχω δουλέψει μαζί τους πολιτικά. Επίσης ξέρω και μη σας φανεί ότι υπερβάλω, ποιος είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Εριφυλλίδης, ήξερα τα πάντα, για τον Βέρρο, για τον Παπά κτλ. Τα χρόνια ενασχόλησης μου με την πολιτική με έχουν διδάξει ότι βλέπω κάποια πράγματα τα οποία επαναλαμβάνονται και στην πολιτική το κυρίαρχο είναι να προβλέψεις το αύριο, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι κομματικοί μηχανισμοί, όχι για τυχάρπαστους που ασχολούνται 1 μήνα με την αυτοδιοίκηση, η ΝΔ ασχολείται 40 χρόνια τώρα με την αυτοδιοίκηση».

«Η πολιτική του ΚΚΕ και στην αυτοδιοίκηση ξεχωρίζει γιατί είναι ευθεία γραμμή, στους υπόλοιπους νομίζω ότι μία πολύ συγκεκριμένη και καλή προεκλογική μάχη κάνει ο Γιάννης Εριφυλλίδης, κάνει κάτι διαφορετικό από ότι συνέβαινε, δεν είναι μόνο η παρουσία σου, είναι και το τι λες, τι κάνεις σε καθημερινή βάση. Οι υποψήφιοι είναι το τελευταίο πράγμα, η παρουσίαση είναι το τελευταίο, σημασία έχει το τι λες. Και ο Μάκης Παπαδόπουλος κάνει έναν πολύ καλό αγώνα, καλύτερο από το 2014 και το 2019, εάν το 2019 έκανε τέτοιο προεκλογικό αγώνα θα είχε επιτυχία. Νομίζω η πολύ μεγάλη ευκαιρία του Μ. Παπαδόπουλου ήταν το 2019. Είπα ότι τον πιο καλό αγώνα κάνει ο Γ. Εριφυλλίδης αλλά αυτό για να βγει στην πρόθεση ψήφου θέλει συγκερασμό και άλλων πραγμάτων, είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και υστερεί σε άλλα θέματα. Είναι πολύ νωρίς για εκτίμηση στον 2ο γύρο, είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί και δε ξέρουμε αν θα βγει και κάτι άλλο, όλα αυτά οι κομματικοί οργανισμοί πρέπει να τα βλέπουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ