Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των ασθενών στην Καβάλα

0
302

Ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί η άφιξη και η μεταφορά ασθενών από το «πλωτό νοσοκομείο» στην Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα 26 ασθενών νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. Το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής στο οποίο φιλοξενούνταν έφτασε στο λιμάνι Απόστολος Παύλος στις 15.50 και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς τους με τα ασθενοφόρα που είχαν επιστρατευθεί για αυτό το σκοπό από το πρωί.

Στο λιμάνι βρισκόντουσαν 17 ασθενοφόρα τα οποία έμπαιναν μέσα στο πλοίο για να παραλάβουν τους ασθενείς ενώ παρόντες ήταν και μέλη του στρατού και του Ερυθρού Σταυρού.

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος που συνόδευε το πλοίο δήλωσε: «Είναι 26 οι ασθενείς γιατί αρκετοί πήρανε εξιτήριο το πρωί, είναι η τελευταία φάση μιας νομίζω απόλυτα επιτυχημένης επιχείρησης η οποία έγινε με αξιοπιστία και ακρίβεια. Κινητοποιηθήκαμε από χθες το βράδυ όταν άρχισαν να επιδεινώνονται οι κλιματολογικές συνθήκες, ξεκίνησαν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα και να κινηθούμε και εμείς γρήγορα και η μόνη λύση για να μεταφέρουμε μεγάλο αριθμό ασθενών ήταν να πάμε στο πλοίο. Συνολικά μεταφέρθηκαν από αυτούς 25 ασθενείς με αναπνευστικά που έπρεπε να μεταφερθούν οδικών για να έχουν επαρκές οξυγόνο και τους υπόλοιπους 26 τους μεταφέραμε με το πλοίο και θα νοσηλευτούν τώρα στα νοσοκομεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ