«Επιχειρηματίας έχει φράξει το δρόμο έξω από την παραλία Νυστέρι»

0
398

Την παρεμπόδιση ντόπιων κατοίκων της Θάσου από την πρόσβαση τους απρόσκοπτα προς την παραλία Νυστέρι καταγγέλει δημόσια ο Αλέκος Λοβουλούδης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ ν. Καβάλας. Ο ίδιος δοκίμασε από πρώτο… χέρι την επιχειρηματική αυθαιρεσία εξηγώντας στον Alpha Radio πως έφραξε τον δρόμο προς την παραλία και πως οι διαμαρτυρίες των κατοίκων πέφτουν στο κενό.

«Αυτός ο επιχειρηματίας έχει αναπτύξει μία δραστηριότητα σε δικό του ιδιωτικό χώρο και έχει φράξει το δρόμο έξω από τον ιδιωτικό χώρο, ένας δρόμος που εξυπηρετεί την παραλία Νυστέρι εδώ και 50 – 60 χρόνια όσο εγώ είμαι εδώ. Έχει φράξει το δρόμο έξω από την παραλία, έχει ρίξει μπάζα και άμμο επάνω στο δρόμο που εξυπηρετεί την παραλία και δεν αφήνει κανέναν να περάσει και να πάει στην παραλία. Εμείς κάνουμε διαμαρτυρίες και οχλήσεις στους αρμόδιους φορείς αλλά δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται. Δεν είναι τώρα αυτό το θέμα, εδώ και χρόνια γίνεται. Προχθές πήγα με τη σύζυγό μου να κάνω ένα μπάνιο, είχε πέτρες και άλλα πράγματα που δε μπορούσα να τα μετακινήσω, θέλει μηχάνημα. Τις πέτρες τις μετακίνησα, για να μη σκοντάφτει ο κόσμος εκεί. Στο γυρισμό το απόγευμα μας έκανε επίθεση ο κύριος αυτός, ότι δεν μπορείτε να περνάτε από την περιουσία μου, θα μας κόψει τα πόδια αν ξαναπεράσουμε και εσείς οι κομμουνιστές δε θα μας κάνετε κουμάντο στη δικιά μας περιουσία και διάφορα άλλα που δε θα αναφέρω».

«Όλα αυτά όμως είναι εκτός της επιχείρησης του, κροκάλα έχει ρίξει και άμμο και εκεί απάνω βάζει τις ξαπλώστρες και δεν αφήνει κανέναν τώρα να περάσει από κει. Αυτός ο δρόμος οδηγούσε στην παραλία Νυστέρι. Κανένας άλλος δρόμος δεν υπάρχει για την παραλία και εδώ μπαίνει και ένα ζήτημα ασφάλειας, αν κάποιος λουόμενος πάθει κάτι δε μπορεί να πάει κοντά ασθενοφόρο για να παραλάβει τον λουόμενο. Αν πιάσει πυρκαγιά γιατί εκεί έχει και πεύκα πολλά δε θα μπορεί να πάει πυροσβεστικό όχημα’.

«Εμείς ως σωματεία συνταξιούχων έχουμε κάνει επανειλημμένα διαμαρτυρίες στο δήμο, με κινητοποιήσεις που κάναμε αλλά αυτή η κατάσταση συνεχίζεται. Η δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε καν με το ζήτημα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια -γιατί αυτός ο δρόμος είναι σήμερα αγροτικός δρόμος, χωματόδρομος- είχε σχεδιαστεί για να γίνει στρωτός δρόμος για να εξυπηρετεί την παραλία και έμεινε εκεί. Δεν είναι δυνατόν σήμερα κάποιος ακόμα και να νοίκιασε αυτό το κομμάτι του δρόμου, είναι δυνατόν ο δήμος να νοικιάσει δρόμο σε επιχειρηματία; Είχαμε στείλει παλιότερα στο δήμο, στο λιμενικό ταμείο, το λιμεναρχείο, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν πήραμε ποτέ καμία απάντηση».

«Αν θέλει κάποιος να κάνει μπάνιο εκεί είναι στην καλή θέληση του επιχιερηματία εκεί αν θα τους αφήσει να περάσουν και δεν είναι μόνο η παραλία Νυστέρι, είναι η παραλία Γλυφάδα, η Μακρύαμμος, ένα σωρό άλλες παραλίες στο νησί στις οποίες έχουν ξεσαλώσει πλέον, είναι αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τις παραλίες του νησιού σε βάρος μας. Πολύς κόσμος διαμαρτύρεται για την κατάσταση αυτή, σε όλο το νησί υπάρχει το πρόβλημα και έγιναν κινητοποιήσεις σε άλλες παραλίες. Το ζήτημα δεν είναι να διεκδικήσουμε να μας αφήσουν μόνο λίγο χώρο να πάμε να κάνουμε ένα μπάνιο, υπάρχουν ευθύνες διαχρονικές από αυτούς που έχουν ανεχθεί αυτή την κατάσταση. Εμείς απαιτούμε να καταργηθεί η εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ