Νέα εμπλοκή με την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών

0
139

Νέα εμπλοκή προέκυψε με την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών που 5 χρόνια τώρα βρίσκεται κολλημένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Όπως σημείωσε στον Alpha Radio ο Αρχέλαος Γρανάς οι υπηρεσίες δεν μπορούν να αποφανθούν για το πόση έκταση μπορεί τελικά να δομηθεί και το υπουργείο Περιβάλλοντος όπου έφτασε το θέμα αποκρίθηκε πως απαιτείται προεδρικό διάταγμα για την αποσαφήνιση του, διαδικασία δηλαδή πολύ χρονοβόρα, που θα φέρει έξτρα καθυστερήσεις.

«Παρακολουθώ όλη αυτή τη δεκαετία το θέμα των λουτρών και όταν είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και προσπαθείς να κάνεις κάτι με όλες αυτές τις υπηρεσίες οι οποίες έχουν την αρμοδιότητα τότε καταλαβαίνεις ότι στο τέλος θα σηκώσεις τα χέρια ψηλά, αλλά δε θα το κάνουμε. Τώρα προέκυψε μετά την μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων οι οποία έδωσε παρατηρήσεις που λύθηκαν από τον κ. Χαρακίδη, έκανε και ένα ερώτημα ο ίδιος στην διεύθυνση υπηρεσίας δόμησης στο Δημο Παγγαίου, με το εξής θέμα, υπάρχουνε τρία ξέφωτα στα 750 στρέμματα τα δύο είναι ιστορικός τόπος, και ήθελε να μεταφέρει τη δόμηση στο ένα, εκεί που είναι τα κτίσματα. Γιατί από το 2018 που είχε ρωτήσει πόσο μπορεί να κτίσει σε αυτό το οικόπεδο με τα συγκεκριμένα στοιχεία ήταν 38,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Αυτός ειπε δε θέλω τόσο, θέλω να κτίσω 14.5 χιλιάδες. Τώρα ο Δήμος Παγγαίου δε μπόρεσε να καθορίσει το ποσοστό, πίστευε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και το έστειλε απάντηση στην Αποκεντρωμένη ΑΜΘ στην Κομοτηνή το ερώτημα, δηλαδή πόσο μπορεί να κτίσει αφού μεταφέρει τον συντελεστή δόμησης. Αυτό ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και φτάσαμε Απρίλιο, ούτε αυτοί μπόρεσαν να απαντήσουν και το στέλνουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος να απαντήσει. Αυτό απάντησε τις τελευταίες μέρες λέγοντας ότι χρειάζεται προεδρικό διάταγμα. Βέβαια το γραφείο το οποίο εξυπηρετεί τον κ. Χαρακιδη είπε ότι επειδή είναι πολύ μεγάλο το οικόπεδο υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά είναι πολύ δύσκολο, θα το δούμε πως θα πάει».

«Από το 2018 και μετά έχουν αλλάξει κάποια πράγματα που δε καταλαβαίνω που θα οδηγήσουνε, στο οικόπεδο αυτό η δυνατότητα χωρίς την μεταφορά δόμησης είναι 4,600 τετραγωνικά μέτρα από 14,000 που θέλει ο επενδυτής μεταφέροντας δόμηση και μη χαλώντας το δάσος, γιατί αυτός θέλει να πουλήσει το περιβάλλον, όπως λεει ο ίδιος δεν θέλω εγώ να καταστρέψω το δάσος, θέλω εκεί που είναι το ξέφωτο να κάνω αυτά που μου είχανε πει από το 2018 ότι μπορώ να κάνω. Το πρόβλημα είναι ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λέει ότι χρειάζεται προεδρικό διάταγμα για την μεταφορά δόμησης. Σημαίνει επιπλέον καθυστέρηση, είναι ένα πρόβλημα που το παλεύει ακόμα, είχε άλλα δεδομένα όταν ξεκίνησε ο άνθρωπος και τώρα έχει άλλα.

«Σε συνεντεύξεις τους συνάδελφοι είχαν πει ότι ο χώρος είναι κατεστραμμένος, αλήθεια είναι αυτό, αλλά όταν το σφράγισε με περίφραξη παντού πήγανε και το ανοίξανε, έβαλε και άνθρωπο να το φυλάει και εκείνος επειδή του είπαν διάφορα και με αστυνομίες η οποία παρενέβη και έδιωξε κάποιους που ήταν μέσα, όλα αυτά είναι ιστορίες που επειδή είναι μακριά από κατοικήσιμες περιοχές είναι αδύνατον και να φυλαχτούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ