«Ο Δήμος Παγγαίου σε πληθυσμιακή αναλογία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απινιδωτών ανά κάτοικο!»

0
162

Ενθουσιασμένος με τα πεπραγμένα και την γνώση που διαχέεται για την ιστορία του τόπου μας εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης με την ολοκλήρωση των εργασιών του τρίτου συνεδρίου τοπικης ιστορίας Παγγαίου. Ο ίδιος μίλησε στον Alpha Radio και για μία άλλη διάκριση, το ότι ο Δήμος Παγγαίου είναι πρώτος σε αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο!

«Αυτό ήταν το τρίτο συνέδριο ιστορίας του Δήμου Παγγαίου, ξεκινήσαμε το 2016 με το πρώτο, συνεχίσαμε με το δεύτερο, χάθηκε η ροή κάπου με τον κορονοιό και φέτος κάναμε το τρίτο συνέδριο. Το σημαντικό είναι ότι τα δύο προηγούμενα ήδη όλες οι εργασίες που ανακοινώθηκαν εκεί έχουν εκτυπωθεί και υπάρχουν οι δύο τόμοι, έχει καταγραφεί, έχει αποσταλεί σε βιβλιοθήκες, έχουν πάρει τα βιβλία την θέση που πρέπει να έχουν για την διάδοση της ιστορικής μνήμης του Παγγαίου. Ξεκινήσαμε και το τρίτο μόλις είχαμε την λήξη των περιοριστικών μέτρων, βέβαια ήμασταν διστακτικοί στο αν θα είχε το ανάλογο ενδιαφέρον ή αν ήδη είχαν εξαντληθεί όλα τα θέματα της ιστορίας του Παγγαίου. Αλλά και πάλι είδαμε ότι υπήρξαν 40 επιστημονικές ανακοινώσεις που περιλαμβάνουν όλη την ιστορική πορεία του Παγγαίου, από την προϊστορική εποχή, μέχρι την εποχή του μεσοπολέμου και την δεκαετία του 60 και 70. Πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις έξοχοι επιστήμονες, αρχαιολόγοι όπως η έφορος αρχαιοτήτων κ. Μαλαμίδου, η αναπληρώτρια της εφορίας Καβάλας Πέπη Μάλαμα καθώς και πάρα πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίου, λέκτορες κτλ. παρουσίασαν και μέχρι και ξένοι επιστήμονες οι οποίοι σε ένα ναυάγιο στη Μασσαλία βρήκαν κάποια προϊόντα τα οποία προέρχονταν από το Παγγαίο!».

«Ήταν άκρως ενδιαφέρον όλο αυτό, μόνος στόχος τώρα είναι να εκτυπωθεί, να βγει και ο τρίτος τόμος, άλλωστε είχαμε και live streaming όλες οι συνεδρίες και οι ανακοινώσεις βρίσκονται στο διαδίκτυο, στο YouTube στη σελίδα του δήμου Παγγαίου και ο καθένας ο οποίος δεν παρακολούθησε το συνέδριο μπορεί να μπει να παρακολουθήσει ότι τον ενδιαφέρει μέσα από τη σελίδα του δήμου στο YouTube. Η ιστορία της Ελλάδος και της περιοχής μας είναι αστείρευτη, πραγματικά ανακαλύπτεις πράγματα που θα σε καταπλήξουν, παρακολουθώντας μία εισήγηση για τις βραχογραφίες του Συμβόλου. Ένας καταπληκτικός επιστήμονας ασχολήθηκε και στις βραχογραφίες αυτές και βλέπουμε καραβάκια τα οποία παραπέμπουν στον Μινωικό πολιτισμό! Είναι άκρως ενδιαφέρουσα αυτή η επιστροφή στο παρελθόν και η αναζήτηση των ριζών μας».

«Είναι αλήθεια πως καταφέραμε ο Δήμος Παγγαίου σε πληθυσμιακή αναλογία να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απινιδωτών ανά κάτοικο. Είναι ένα πρόγραμμα που το ξεκινήσαμε εδώ και αρκετά χρόνια βλέποντας ότι είναι μία ανάγκη ένας απινιδωτής να βρίσκεται σε κάθε σημείο και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτούς. Να απευθύνω τα συγχαρητήρια μου στον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου Παγγαίου Στέργιο Κεχαγιά που ασχολείται με το θέμα και η Π.Ε. Καβάλας τοποθέτησε κάποιους απινιδωτές, και ο βουλευτής Μ. Λαζαρίδης πρόσφερε και μεγάλος αριθμός προέρχεται από αγορές του Δήμου για να καλυφθούν και κάποια χωριά στην Πιέρια κοιλάδα. Με αυτούς βέβαια καλύπτουμε και όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Παγγαίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ