«Ο αθλητισμός για εμάς είναι πολύ σημαντικός και συμβάλει στην εξωστρέφεια του δήμου Παγγαίου»

0
216

Φιλοδοξία του Δήμου Παγγαίου ήταν να γίνει κέντρο αθλητικού τουρισμού και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις συνεχόμενες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης. Ο ίδιος μίλησε για το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου που βρίσκεται σε εξέλιξη, τις αθλητικές εκδηλώσεις που ακολουθούν αλλά και το πρωτοποριακό πρόγραμμα κάλυψης όλης της επικράτειας του δήμου με απινιδωτές.

«Υπάρχει μία καλή ομάδα με μαέστρο τον κ. Αναστασιάδη τον δήμαρχο και ο καθένας στον τομέα του προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα προς όφελος βέβαια των δημοτών. Και πολλές χρηματοδοτήσεις υπάρχουν και πολλά έργα γίνονται, εγώ είμαι τώρα στο δημοτικό στάδιο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των σχολείων Ελλάδας – Κύπρου, υπάρχουν πάρα πολλοί μεγάλοι αθλητές και παγκόσμιοι πρωταθλητές εδώ, στην αρχή μας τα μπέρδεψε ο καιρός, σε μία φάση έβρεχε καταρρακτωδώς, ωστόσο το πρόγραμμα έπρεπε να διεκπεραιωθεί, έτρεχαν και μέσα στη βροχή τα παιδιά, τώρα έχει βελτιωθεί ο καιρός για τους αθλητές. Το γήπεδο είναι κατάμεστο και ακόμη δεν είδαμε τίποτα καθώς το κυρίως πρόγραμμα αρχίζει από τις 3 το μεσημέρι με τη τελετή έναρξης των αγώνων. Συμμετέχουν περίπου 400 αθλητές σε 12 αγωνίσματα, εδώ είναι οι καλύτεροι της Ελλάδας και της Κύπρου. Το σημαντικό είναι ότι οι 3 πρώτοι μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον για πολλούς».

«Υπάρχει ένας Κύπριος που ρίχνει την σφύρα στα 88 μέτρα, υπάρχουν κάποιοι νεαροί Τρίτη Λυκείου φανταστείτε που πήδανε 2,10 και 2,15 , υπάρχουν αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Τώρα που είμαι εδώ έχουμε αυτό το καταπληκτικό γήπεδο και ήδη απέναντι στο κλειστό γυμναστήριο έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και τις επόμενες μέρες ξεκινάει η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ με την αύξηση κατά 600 θέσεις του κλειστού και την ενεργειακή του αναβάθμιση. Καταλαβαίνετε ότι όπου γυρίσεις στο Δήμο γίνεται κάποιο έργο. Οι επισκέπτες είναι πολλοί από αυτό το πρωτάθλημα που έχουν έρθει για αυτό το διήμερο στην Ελευθερούπολη και πολλοί από αυτούς μένουν στην Καβάλα κάποιες αποστολές από ότι βλέπω την Αθήνα, άλλοι μένουν στη Δράμα, μένουν στο Καλαμπάκι, έχει γεμίσει όλη η περιοχή εδώ και τα ξενοδοχεία. Αυτό σε συνδυασμό και με τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στην Καβάλα όπως το Άδοντες και Ψάλλοντες, η Λευκή Νύχτα κτλ, η κίνηση γενικά στο νομό Καβάλας θα είναι πολύ αυξημένη».

«Δε θα σταματήσουμε εδώ, στις 14-15 Μαΐου θα έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που το διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Το Πανελλήνιο έχουμε επίσης το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 όπου εκεί μόνον οι αθλητές θα είναι 2.000. Εξ αυτού του γεγονότος όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και ο κόσμος διαχέεται και στους γύρω νομούς. Ο αθλητισμός για εμάς είναι πολύ σημαντικός και συμβάλει στην εξωστρέφεια του δήμου Παγγαίου, γίνεται ο Δήμος Παγγαίου ευρύτερα γνωστός και ήδη οι πάντες ξέρουν το δήμο Παγγαίου σαν ένα αθλητικό κέντρο, είτε αυτοί έρχονται από το Λασίθι και από το Ρέθυμνο είτε έρχονται από την Κέρκυρα κτλ.

«Τον πλήρη αριθμό απινιδωτών στην επικράτεια του δήμου δε μπορώ να την πω γιατι εγκαταστήσαμε και άλλους, μπορώ να πω όμως ότι έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των οικισμών του δήμου, η Ελευθερούπολη έχει ούτως ή άλλως από μόνη της τέσσερις-πέντε. Όλα μας τα γήπεδα έχουνε απινιδωτές, υπάρχει ο χάρτης που μπορεί ο καθένας να δει πού είναι ο πλησιέστερος απινιδωτής και αυτό που είναι πολύ σημαντικό δεν είναι το να βλέπουμε έναν απινιδωτή σε ένα σημείο αλλά να υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον λειτουργήσει και για αυτό με την επιμέλεια του κ. Στέλιου Κεχαγιά του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Παγγαίου, γίνονται συνεχώς επιμορφωτικά σεμινάρια και έχουνε επιμορφωθεί παράγοντες των πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων, αστυνομικοί κτλ, μέχρι τώρα έχουμε πρέπει να έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 160 – 170 ανθρώπους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ