Το 30% των εποχιακών ξενοδοχείων θα ανοίξουν έως το Πάσχα – ικανοποιητικές πληρότητες

0
182

Ναι μεν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ο ελληνικός τουρισμός, βλέποντας και το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων να ταξιδέψουν, ωστόσο δεν ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία μαζί και δεν ανοίγουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχει ανοίξει μόνο το 40% των εποχιακών ξενοδοχείων της χώρας μας. Σε αυτά τα ξενοδοχεία, η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει από 70% έως 90%, με ανοδικές τάσεις και last minute προοπτική, τόσο σε ορεινές και παράκτιες, όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα, συγκαταλέγονται η Κέρκυρα, η Ύδρα, η Πελοπόννησος, τα Ιωάννινα, η Πάτμος, τα Λουτρά Αιδηψού, η Καβάλα, η Θάσος, το Πήλιο, η Σαντορίνη (θα ανοίξει το 50% των ξενοδοχείων), η Μύκονος κ.α.

Στην Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και τη Χαλκιδική, η πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα και έως τις αρχές Μαΐου, ενώ οι πληρότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παραμένουν ικανοποιητικές τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου – πλην των ημερών του ορθόδοξου Πάσχα που κινούνται μέχρι στιγμής χαμηλότερα.

Υψηλές είναι οι πληρότητες στη Χίο, όπου αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου, τόσο σε ξενοδοχεία πόλης, όσο και σε ορισμένα περιφερειακά.

«Μετά το σοκ της πανδημίας, η τουριστική κίνηση της πασχαλινής περιόδου επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και είναι ένα πρώτο ”ζέσταμα” για την καλοκαιρινή σεζόν του 2023 που θα ακολουθήσει. Η ροή κρατήσεων από σημαντικές μας αγορές βρίσκεται σε προ covid επίπεδα και αυτό σημαίνει ότι εκτός απροόπτου, οδεύουμε προς ένα καλό lead in τον Μάιο από πλευράς τουριστικών αφίξεων και πληροτήτων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι φέτος θα πιάσουμε τουλάχιστον τα νούμερα του 2019 που ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ