«Να πείσουμε όχι γιατί δεν πρέπει να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης αλλά γιατί πρέπει εμείς να κυβερνήσουμε»

0
2421

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει να πει στην κοινωνία γιατί δεν πρέπει να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης αλλά γιατί πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την χώρα επεσήμανε μεταξύ άλλων το μέλος του κόμματος Βασίλης Τραϊφόρος. Μίλησε για τις διαδικασίες και τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτει το κόμμα να ανασυνταχθεί και να βρει νέο αρχηγό και εξήγησε πως είναι υγεία να υπάρχουν πολλές τάσεις και απόψεις μέσα στο κόμμα που λειτουργεί και αποφασίζει πάντα συλλογικά.

«Πρέπει να προλάβουμε το χρόνο και ο χρόνος ο πολιτικός τρέχει πολύ γρήγορα, έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στο τέλος έχουμε και τις ευρωεκλογές, που μας κάνει να τρέξουμε. Από την άλλη μεριά όμως με το τρέξιμο του χρόνου δεν πρέπει να κρύψουμε τις αιτίες της βαθιάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το χαλί. Για να γίνει αυτό το πράγμα χρειάζεται και χρόνος, σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει ένα διάστημα που θα είναι βαθιάς ενδοσκόπησης, αρκεί αυτή η ενδοσκόπηση. Δε μπορούμε να μένουμε στην επιφάνεια και να λέμε υπήρχε πολυκερματισμός, οι ρίζες της ήττας είναι πολύ βαθύτερες, από το 2012, από το 2015, από τις επιλογές που έχει κάνει και αν τον βοήθησαν ή όχι, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του, το 2019 που δεν έβγαλε τα συμπεράσματα του, τόσα χρόνια που δεν φρόντισε να έχει αυτό που λέμε ρίζες μέσα στην Ελληνική κοινωνία παρά μόνο στα επιφαινόμενα, στην ηγεσία και στα κανάλια φαινόταν ότι υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντίθετα στον συνδικαλισμό, στην Τ.Α. ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Όλα αυτά είναι αιτίες μιας ήττας τα οποία πρέπει να συνομολογήσουν όλοι μας».

«Ότι υπάρχει πολυκερματισμός αυτό πάντα υπήρχε στην αριστερά και είναι μία υγεία κατ’ εμέ. Δεν μπορεί να είμαστε ένα μονολιθικό κόμμα όπως είναι το ΚΚΕ ή ένα κόμμα στο οποίο δεν βγάζει κανένας κιχ επειδή το είπε ο Μητσοτάκης! Τα πράγματα δεν είναι έτσι στην αριστερά, είμαστε ένα συλλογικό όργανο, θα κάνουμε κριτική στους πάντες και για τα πάντα. Ακόμη και στον Τσίπρα θα κάνουμε κριτική για τα λάθη που έχει κάνει. Εγώ θεωρώ ότι ο Τσίπρας θα έπρεπε να είναι εκεί ώστε να οδηγούσε μέχρι την αποχώρηση του το κόμμα σε αυτές τις διαδικασίες, εμένα προχθές οι διαδικασίες που έγιναν από την πολιτική γραμματεία με ικανοποίησαν, υπήρχαν αντιθέσεις, αντιπαλότητα, παρόλα αυτά φτιάξανε έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπου λένε 15 Ιουλίου θα κάνουμε κεντρική επιτροπή όπου θα μπουν εκεί οι υποψήφιοι για την προεδρία κτλ. και μετά τις δημοτικές εκλογές να γίνει ένα συνέδριο που να δούμε τα αίτια της ήττας μας».

«Επίσης σημαντικό είναι ο κάθε υποψήφιος να δώσει το στίγμα του, όχι με την έννοια ξέρεις είμαι κομμουνιστής, είμαι σοσιαλδημοκράτης, ή είμαι κεντρώος, ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα τα έχει όλα αυτά τα πράγματα, Αυτό που έλειπε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η ιδεολογική συνοχή, η ιδεολογική συνοχή στα μεγάλα κόμματα τα πολιτικά δεν μπορεί να υπάρχει γιατί συνυπάρχουν κεντρώοι, σοσιαλδημοκράτες, κομμουνιστές και δεν μαζεύεται, αυτό που του λείπει είναι η πολιτική πλατφόρμα, η πρόταση μας στην κοινωνία, όχι γιατί δεν πρέπει να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης αλλά γιατί πρέπει εμείς να κυβερνήσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο, αυτή η διαδικασία που βγήκε είναι σωστή διαδικασία, θα μαζέψουμε εμείς τα κομμάτια μας, θα λογικευτούμε θα προσπαθήσουμε να έχουμε πρόσβαση στην τοπική κοινωνία και έρχονται οι εκλογές στην Τ.Α. και θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και την σοσιαλδημοκρατία που εφάπτονται οι κύκλοι του με του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, έχουν κοινά σημεία. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να έχουν τον Κατσιμίγα ως υποψήφιο; Μια χαρά μπορούν και θα πάνε και πολύ καλά αλλιώς θα αφήσουν την περιφέρεια να την οργώνει από τη μία μεριά ο Μέτιος με τη Νέα Δημοκρατία και από την άλλη η αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας. Στο Δήμο είναι πιο πολύπλοκα τα θέματα, η δική μου γνώμη αλλά και γνώμη του κόμματος είναι ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τη συλλογική απόφαση, δεν μπορεί δηλαδή αν αύριο μεθαύριο κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν δικό του υποψήφιο, τι θα κάνουν αυτοί που πήγανε στον Μουριάδη ή τον Εριφυλλίδη;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ