«Εκλογή προέδρου από τη βάση που θα είναι παρών με τις προτάσεις μας στην ΔΕΘ»

0
254

Το στοίχημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί με προτάσεις και τον/την νέο/α πρόεδρο του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο επεσήμανε ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μίλησε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και τόνισε πως κανονικό συνέδριο θα γίνει 1.5 μήνα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Συνεδρίασε χθες η πολιτική γραμματεία και έβαλε μία σειρά στο πως θα πορευτούμε από δω και πέρα, να ξεκινήσουμε από τα άμεσα και τα επείγοντα, προτείνεται για πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Σωκράτης Φάμελος και σήμερα θα συνεδριάσει η ΚΟ για να αποφασίσει ώστε να μπορεί να λειτουργεί η ομάδα μας στο Κοινοβούλιο, μιας και την Πέμπτη έχουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Θα είμαστε εκεί με έντονη παρουσία και ελπίζω ότι ο Σ. Φάμελλος που είναι ένα έμπειρο στέλεχος, ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα και έχει αγωνιστεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο ρόλο του επικεφαλής της ΚΟ».

«Για την εκλογή του προέδρου η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει στις 15 Ιουλίου για να επικυρώσει τον οδικό χάρτη αυτών που αποφάσισε η ΠΓ και να οριστικοποιήσει τα επόμενα βήματα. Αυτά είναι στα τέλη Αυγούστου να συγκληθεί διαρκές συνέδριο δηλαδή με συνέδρους που είχαν εκλεγεί από το προηγούμενο συνέδριο που έγινε πριν 1.5 χρόνο με κύριο θέμα την εκλογή του προέδρου. Έχουμε την προοπτική να κάνουμε την εκλογή προέδρου από τη βάση από όλα τα μέλη δηλαδή του κόμματος στις 10 Σεπτέμβρη έτσι ώστε να μπορέσει ο νέος πρόεδρος να εκπροσωπήσει το κόμμα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι εκεί να υπάρχει και όχι μόνο η παρουσία αλλά και η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα οικονομικά της χώρας».

«Είναι απαραίτητο βεβαίως να κάνουμε και την αποτίμηση μας για τις εκλογές και να θέσουμε τις βάσεις για το πως θα πορευτούμε στο μέλλον, το κανονικό συνέδριο με την εκλογή αντιπροσώπων και τον προσυνεδριακό διάλογο θα είναι 1.5 μήνα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για την διαδοχή έχουν ακουστεί πολλά ονόματα που είτε δεν επαληθεύτηκαν είτε δεν το αποφάσισαν όπως την Ο. Γεροβασίλη που οι φήμες την προόριζαν για προσωρινή πρόεδρο ή τη Νοτοπούλου για πρόεδρο της ΚΟ, δεν επαληθεύτηκαν αυτά και άλλαξαν στην πορεία και πρέπει να περιμένουμε να τεθούνε οι υποψηφιότητες επίσημα στην ΚΕ έτσι ώστε να μιλάμε πλέον επί του πραγματικού. Γιατί όποιοι το σκέφτονται να κατέβουν για πρόεδροι πρέπει να πείσουν και πρέπει να συζητήσουν με αρκετούς ανθρώπους των οποίων την στήριξη θα θέλουν για να το αποφασίσουν».

«Εμείς περιμένουμε να ακούσουμε την πολιτική άποψη των υποψηφίων, την πλατφόρμα με την οποία θα κατέβουν στις εκλογές και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό, ποια είναι η θέση της που θα καταθέσει ο καθένας και για το μέλλον κόμματος και για το μέλλον του τόπου. Γιατί ο καθένας θα κριθεί από τις πολιτικές θέσεις που καταθέσει και όχι το φύλο ή το πρόσωπο. Αυτές πρέπει να ορίζουν ποιος θα έχει το προβάδισμα για την προεδρία. Τα μέλη μας στην χώρα είναι 170.000 περίπου όπως προέκυψαν πέρσι το Μάιο και στην Καβάλα είναι περίπου 1.200. Πιστεύω ότι όλοι θα συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία πρώτον για να στηρίξουν το κόμμα και δεύτερον για να δούνε την επιλογή τους να πηγαίνει καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ