«Είχε καταφέρει το σύστημα να προσωποποιήσει όλα τα δεινά της χώρας στον Αλέξη Τσίπρα, η ηθική του δε του επέτρεπε να συνεχίσει»

0
287

Τα πάνω κάτω έφερε στο πολιτικό σκηνικό αλλά ιδιαίτερα στα μελή και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση Τσίπρα από πρόεδρος του κόμματος μετά από μία πορεία 15 ετών. Για αυτή την παραίτηση αλλά και το αύριο του κόμματος μίλησε στον Alpha Radio το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Αναστασία Μιρλή επισημαίνοντας πως η αποχώρηση του Τσίπρα από την θέση του προέδρου δεν σημαίνει και την πολιτική του αποστράτευση από το κόμμα.

«Η αλήθεια είναι ότι εμείς γνωρίζαμε την εξέλιξη των καταστάσεων, ήταν κάτι το οποίο το αναμέναμε, ίσως όχι τόσο γρήγορα βέβαια, θεωρούσαμε ότι θα μας δινότανε λίγος ακόμα χρόνος για να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε. Ωστόσο ήταν κάτι το οποίο είχαμε στο μυαλό μας ότι θα συνέβαινε. Ο Τσίπρας χαρακτηρίζεται από μία ηθική η οποία δεν του επέτρεπε και επί προσωπικού να μείνει σε αυτή τη θέση και να συνεχίσει να βάλλεται για όλα τα κακά της χώρας. Είχανε καταφέρει το σύστημα να προσωποποιήσει όλα τα δεινά της χώρας στον Αλέξη Τσίπρα. Οπότε η απόφαση του να αφήσει χώρο για άλλα πολιτικά πρόσωπα μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσουνε να οδηγήσουν το χώρο μας εκεί που πρέπει να είναι, ήτανε μία στάση πολιτικά έντιμη και πραγματικά ταιριάζει στον Αλέξη Τσίπρα αυτό, φάνηκε και από τον τρόπο τον οποίο αποχώρησε. τις δηλώσεις που έκανε. Γιατί ξέρετε ο Τσίπρας αυτά που λέει τα εννοεί, δηλαδή ότι από κάθε θέση μπορείς να προσφέρεις μέσα στον χώρο σου και από κάθε μετερίζι, δεν είναι απαραίτητο να είσαι πρόεδρος. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν αποχωρεί αλλά μένει στο χώρο μας και θα τον δούμε σε πολύ ενεργές θέσεις και πάλι στο μέλλον δείχνει ακριβώς την πολιτική του, πόσο νοιάζεται για την αριστερά και πόσο νοιάζεται για το ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικές θέσεις και για τη λειτουργία του κόμματος και για την χάραξη πολιτικής, θα τον δούμε να λαμβάνει μία θέση εξίσου σημαντική και κυρίως για το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για την χάραξη της πολιτικής, για τα επόμενα βήματα κτλ. Πάντως το σημαντικό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποχωρεί, μένει εδώ και θα τον δούμε εξαιρετικά ενεργό το επόμενο χρονικό διάστημα. Πάντως το ότι είναι νέος ακόμη δεν λέει πολλά για το αν κάποιος αποχωρεί από την πολιτική ζωή μετά τα τόσα χτυπήματα που δέχθηκε επί προσωπικού ο Αλέξης ο Τσίπρας και τα άντεξε».

«Κοιτάξτε καταλαβαίνω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο σοκ αυτή τη στιγμή για πάρα πολλά από τα μέλη μας ακόμα και από τα στελέχη μας η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα γιατί είχε τραβήξει, ήταν το άλογο που έσερνε όλο το κόμμα, είχαμε στηριχθεί και ειδικά τα μέλη είχαν στηρίξει όλες τις ελπίδες τους στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο θα το δείτε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αναδειχτούν πάλι οι πολιτικές μας διότι είχαμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούσανε να βγούνε μπροστά και θα βγούνε μπροστά, είναι σίγουρα μια μεγάλη αναδιάταξη όχι μόνο προσώπων αλλά και ενδεχομένως και δομών και τα λοιπά. Προφανώς υπάρχει μέλλον, γιατί το μέλλον μας στηρίζεται στις πολιτικές μας, το λέγαμε και νωρίτερα αυτό ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να παράγονται και να είναι κοντά στην κοινωνία και ο εκφραστής είναι πάντα ο πρόεδρος του κόμματος, υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι που θα μπορούσαν να αναλάβουν τέτοια θέση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλογικό μέλλον, σίγουρα δεν θα είναι εύκολες οι καταστάσεις για το πρώτο χρονικό διάστημα διότι χρειάζεται πάλι ο κόσμος να εμπιστευτεί τον αρχηγό του, δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται εν μία νυκτί, προφανώς θα χρειαστεί μία διαφορετική δουλειά και μία διαφορετική επικοινωνία του συγκεκριμένου ατόμου το οποίο θα μπει μπροστά. Ωστόσο υπάρχει μέλλον γιατί το δικό μας μέλλον δεν στηρίζεται μόνο στα πρόσωπα, όπως είχε γίνει κατά καιρούς σε άλλους χώρους αλλά χαρακτηρίζεται από τις πολιτικές και θα μπορέσει να βρεί την θέση που αρμόζει στον ΣΥΡΙΖΑ ξανά».

«Από τις δημοσιογραφικές πηγές αναπαράγονται πάρα πολλά ονόματα και εγώ μπορώ να σας πω άλλα 10, έχουν ακουστεί πολλά όπως ο Πολάκης, η Δούρου, ο Σακελλαρίδης, έχουν ακουστεί πάρα πολλά ονόματα, ας κάνουμε λίγο υπομονή για να δούμε πραγματικά ποιοι θα είναι αυτοί που θα μπούνε στην κούρσα της διαδοχής όπως λέγεται, είναι σημαντικό ότι ενδεχομένως οι οποίες τάσεις υπήρχαν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν και θα εκφραστούν έχοντας κάποιον ως υποψήφιο αρχηγό, από κει και πέρα πρέπει να μην ξεχνάμε το γεγονός ότι τα μέλη μας δεν ανήκουν μέσα σε τάσεις, άρα είναι κυρίως Αθηνοκεντρικό αυτό με τις τάσεις και όχι στην περιφέρεια, οπότε ας δούμε τι θέλει ο κόσμος και ποιο πρόσωπο τον εκφράζει και ίσως έχουμε εκπλήξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ