Ξενοδοχειακή μονάδα με πισίνα ετοιμάζεται στον Αμυγδαλεώνα!

0
336

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νερά στην περιοχή οπου βγαίνουν τα επεξεργασμένα νερά του βιολογικού επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης. η συζήτηση άνοιξε από την διαπίστωση αστοχίας στον αγωγό που διαθέτει τα ύδατα στην θάλασσα τα οποία όπως πρόσθεσε είναι καθαρά και για προληπτικούς λόγους συνίσταται η μη κολύμβηση στην περιοχή από το Καρνάγιο μέχρι του Μιχάλη. Επίσης ο κ. Χρόνης αποκάλυψε πως ετοιμάζεται ξενοδοχείο στον Αμυγδαλεώνα αλλά και πως θα προχωρήσει η δημιουργία αντλιοστασίου στη Λυδία για το έργο υδροδότησης της που θα χρηματοδοτηθεί εξ ημισείας με τον ΤΑΡ.

«Από την Παρασκευή ανακαλύψαμε ότι ο αγωγός που διαθέτει το καθαρό πλέον νερό από το επεξεργασμένο λύμα από το βιολογικό της Καβάλας προς την θάλασσα έχει αστοχήσει στα 125 μέτρα από το βιολογικό, εκεί υπάρχει ο αγωγός ο οποίος πηγαίνει μέχρι τα 850 μέτρα περίπου μέσα στη θάλασσα και με διαχυτήρες στην πορεία του αφήνει το επεξεργασμένο νερό. Αυτός ο αγωγός βρήκαμε ότι είχε αστοχήσει ουσιαστικά τα παξιμάδια από τα μπουλόνια που υπάρχουν από τις βίδες δεν βρέθηκαν βασικά πουθενά, οπότε είτε από ηλεκτρόλυση δηλαδή φαγώθηκαν είτε σπάσανε, δεν υπάρχουν πλέον και άνοιξε αγωγός. Οπότε πλέον το επεξεργασμένο λύμα από το βιολογικό δε βγαίνει πλέον στα 850 μέτρα αλλά στα 125 μέτρα μέσα στη θάλασσα. Δεν πρόκειται για λύματα, πρόκειται για επεξεργασμένο από τον βιολογικό που απλά αντί στα 850 βγαίνει στα 125 μέτρα. Ενημερώσαμε εμείς όπως λέει και η νομοθεσία τις αρμόδιες αρχές και η αντιπεριφέρεια Καβάλας με απόφαση του Αλέξη Πολίτη και μετά από εισήγηση του διευθυντή υγείας του Νομού Καβάλας Χρήστου Παπαδόπουλου, δεν απαγορεύει την κολύμβηση στην θάλασσα εκείνη αλλά συστήνει την αποφυγή κολύμβησης μήπως τυχόν δηλαδή υπάρχει πρόβλημα. Εμείς παρόλα αυτά παίρνουμε δείγματα κάθε μέρα από κει, από την πρώτη στιγμή δεν έχει εμφανιστεί κάτι μέχρι αυτή τη στιγμή ανησυχητικό. Μου είπαν οι άνθρωποι εκεί ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει τελειώσει η αποκατάσταση του αγωγού. Δείγματα για την ποιότητα του νερού παίρνονται και αναλύονται και στο Περιγιάλι και στη Ραψάνη και στην Καλαμίτσα και στο Παληό, από παντού παίρνουμε δείγματα και δεν υπάρχει με τα νερά κανένα πρόβλημα».

«Ήδη στο Παληό πιάνουμε από τώρα τις καταναλώσεις του Αυγούστου, έχει πάρα πολύ κόσμο και μάλιστα το ίδιο ισχύει και στην Καρβάλη που πρόσφατα μου έλεγε ο πρόεδρος ότι υπάρχουν και εκεί 400 κλίνες που δίνονται σαν Airbnb ή ενοικιαζόμενα δωμάτια! Έχει πάρα πολύ κόσμο και στην πόλη και στους οικισμούς μας. Προχθές μόλις ήρθε μία κυρία που κάνει ξενοδοχείο στον Αμυγδαλεώνα, με πισίνα μάλιστα. Ήδη υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αμυγδαλεώνα και αρχίζει και αναπτύσσεται και η γύρω περιοχή, δηλαδή όταν κάποιος είναι μακριά από θάλασσα 500 χιλιόμετρα και του δίνεις τη δυνατότητα και του λες στα 10 χιλιόμετρα θα βρίσκεις τη θάλασσα έρχεται και το νοικιάζει παρότι είναι στον Αμυγδαλεώνα. Το ξενοδοχείο θα είναι 10 δωματίων και θα διαθέτει και πισίνα και νομίζω ότι τέτοιες επιχειρήσεις θα αναπτυχθούν περιφερειακά της πόλης».

«Σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα του δήμου Δοξάτου για τις πηγές της Βοιράνης, απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις κατασκευές που είχαν γίνει εκεί, κερδίσαμε το δικαστήριο και συνεχίζουμε απρόσκοπτα. Εχθές υπογράψαμε και συμβόλαιο για την αγορά ενός ακινήτου στη Λυδία που είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που η ΔΕΥΑ Καβάλας αγοράζει κάποιο ακίνητο, το οποίο θα γίνει το πρώτο αντλιοστάσιο στην Λυδία για να μπορέσει να δώσει νερό από τις πηγές Βοιράνης προς την Λυδία. Περιμένουμε πολύ σύντομα ανακοινώσεις για την ένταξη του έργου, τα 8 εκ. ευρώ που ζητάμε για να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το έργο ακόμη και μέσα στο 2023. Από τα 8 εκ. τα 4 θα τα δώσει ο ΤΑΡ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ