Δεκάδες οικοδομικές άδειες «στο περίμενε» μετά την δήλωση… αδυναμίας του Δήμου Θάσου

0
339

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει στην Θάσο με την αδυναμία της Πολεοδομίας Θάσου να εκδώσει οικοδομικές άδειες, καθώς σύμφωνα με μία «διαπιστωτική πράξη από την ΠΑΜΘ η πολεοδομία του νησιού έχει επάρκεια και επομένως είναι υποχρεωμένη να διεκπεραιώνει τις αιτήσεις των οικοδομικών αδειών». Αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς η ΥΔΟΜ Θάσου δεν έχει ούτε επάρκεια προσωπικού ούτε γνώσεων και εξυπηρετούνταν για χρόνια τώρα από την ΥΔΟΜ Καβάλας τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Σωτήρης Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως ήδη στο μεταξύ εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών στο νησί.

«Από τις 29 Ιουνίου έχει εκδοθεί μία διαπιστωτική πράξη από το γραμματέα της περιφέρειας ΑΜΘ η οποία λέει ότι η πολεοδομία του νησιού έχει επάρκεια και επομένως είναι υποχρεωμένη να διεκπεραιώνει τις αιτήσεις των οικοδομικών αδειών, κάτι που μέχρι τώρα το έκανε η πόλη της Καβάλας. Οι υπάλληλοι της Θάσου δε δέχονται αυτή την εξέλιξη και τονίζουν ότι δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό και επίσης δεν έχουν την κατάλληλη γνώση. Έχουν σταματήσει όλες οι δραστηριότητες που αφορούν οικοδομικές άδειες στο δήμο της Θάσου και κυρίως έχουν σταματήσει και τα άρτια οικόπεδα, μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, αυτά που λέμε κατά παρέκκλιση άρτια, των οποίων η προθεσμία να εκδώσει κανείς οικοδομική άδεια ανοίγει 30/9».

«Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να λυθεί άμεσα, τώρα που μιλάμε σήμερα δηλαδή πρέπει να λυθεί και η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί είναι να έρθουν σε συνεννόηση οι δύο δήμαρχοι Θάσου και Καβάλας για να δοθεί πολιτική λύση πια και να πείσουν τους προϊσταμένους τους να προχωρήσουν σε συνεννόηση για να συνεχίσει η ΥΔΟΜ Καβάλας με τη βοήθεια κάποιου στελέχους από την υπηρεσία της Θάσου. Από την προηγούμενη βδομάδα που έγινε γνωστό το πρόβλημα ήταν περίπου 20 άδειες που εκκρεμούσαν, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών! Μέσα στο διάστημα των δύο διαπιστωτικών πράξεων που η μία στις 09/06 έλεγε το αντίθετο από ότι έλεγε η δεύτερη, ότι ο δήμος Θάσου δεν έχει επαρκή στελέχωση στην υπηρεσία Πολεοδομία και μεσολάβησε ένα διάστημα 20 ημερών που δεν έκαναν τίποτε ούτε οι μεν ούτε οι δε, έμεινε μετέωρο το σύστημα εντελώς».

«Ζητάμε να λυθεί άμεσα το θέμα υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα και των μηχανικών αλλά κυρίως του κόσμου που θέλουν να εκδώσουν άδειες για επενδύσεις κτλ. Έχω την αίσθηση ότι θα λογικευτούν όλοι για να δοθεί σήμερα αύριο μία λύση και να προχωρήσουμε. Η τελική λύση είναι ότι σαφώς πρέπει κάποια στιγμή η ΥΔΟΜ Θάσου να δημιουργηθεί με την στελέχωση από πρόσληψη μηχανικών, αλλά αυτή η εξυπηρέτηση της ΥΔΟΜ Θάσου από της Καβάλας διαρκεί εδώ και 13 χρόνια. Οι δημοτικές αρχές έπρεπε να πάνε σε αυτή τη λύση αφού υπάρχει νόμος που λέει ότι κάθε δήμος πρέπει να λειτουργήσει δική του ΥΔΟΜ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ