«Για τους νέους στην Καβάλα τους αξίζει μία καλύτερη πόλη»

0
237

Τις σκέψεις του για το εκλογικό του κέντρο, την ψήφο και την συμμετοχή των νέων στα κοινά αλλά και την ανακοίνωση της παράταξης του επ’ αφορμή της συζήτησης για το κυκλοφοριακό στο Παληό, μοιράστηκε στον ALPHA RADIO o υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης. Είπε γιατί επέλεξε να ανοίξει την Λευκή Νύχτα το εκλογικό του κέντρο, πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίσουν τους νέους και αν αξίζει οι νέοι να μείνουν στην χώρα μας αλλά και το πόσο ανάγκη έχει το Παληό μίας άμεσης παρέμβασης, πέραν των απαραίτητων παρεμβάσεων που προβλέπει η μελέτη Ηλιού.

«Παλέψαμε και με το χρόνο γιατί έπρεπε να κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες για να είναι όλα έτοιμα στο εκλογικό κέντρο και να ανοίξει το απόγευμα μαζί με τη Λευκή νύχτα, είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του, δεν θα έλεγα ότι είναι τα επίσημα εγκαίνια, αυτά θα τα κάνουμε λίγο αργότερα αλλά ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας, θα μοιράζουμε το υλικό μας στους συνδημότες που θα περάσουν από εκεί, θα περάσουν χιλιάδες καβαλιώτες μπροστά από το εκλογικό μας κέντρο γιατί είναι Ομόνοια 79 στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς. Δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία για μας να ανοίξουν οι πόρτες του εκλογικού μας κέντρου, να έρθει ο κόσμος που μας γνωρίζει και θέλει να μας χαιρετήσει, ο κόσμος που δεν μας γνωρίζει και θέλει να μας γνωρίσει, είναι μία όμορφη βραδιά για όλη την Καβάλα».

«Το εκλογικό μας κέντρο θα είναι ανοιχτό καθημερινά, ώρες καταστημάτων μέχρι τις εκλογές, επιδιώκω και γω να βρίσκομαι εκεί αρκετές ώρες ούτως ώστε ο κόσμος που θέλει να με συναντήσει από κοντά να είναι ένας χώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων. Το έχουμε φτιάξει έτσι όπως το φαντάστηκα, ένας σύγχρονος, μοντέρνος χώρος που να μπορεί να τον επισκεφθεί και νέοι ψηφοφόροι, να μη διστάσει, γιατί συνήθως τα εκλογικά κέντρα τα έχουμε συνδυάσει ότι πηγαίνουν συνήθως οι άνθρωποι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, θέλαμε έναν χώρο που μπορεί να έρχεται και νεολαία και να ενημερώνεται για τις δράσεις μας. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για μας, να κινητοποιήσουμε τη νεολαία, εγώ είμαι ηλικιακά πιο κοντά σε αυτούς από ότι οι άλλοι συνυποψήφιοι μου. Βέβαια δεν είμαι και εγώ τόσο μικρός κακά τα ψέματα αλλά είμαι πιο κοντά σε εκείνη τη γενιά και επειδή διδάσκω στο πανεπιστήμιο μου φαίνεται πιο εύκολο τους φοιτητές μου 18 και 19 χρονών να τους προσεγγίσω, οπότε έχω στο μυαλό μου ότι αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να αγγίξουμε, τους νέους πρέπει να εμπνεύσουμε με τις ιδέες και τις προτάσεις μας και να τους πείσουμε να πάνε να ψηφίσουν και ας μην ψηφίσουν εμένα, να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές να κινητοποιηθεί η νεολαία, να πάρει το μέλλον στα χέρια της και να αποφασίσει για το μέλλον της Καβάλας. Η ιδέα που έχουμε για τους νέους ότι δεν ενδιαφέρονται δεν είναι σωστή, οι νέοι αυτοί πέρασαν σε όλη τους τη ζωή απανωτές κρίσης, την οικονομική κρίση, την πανδημία, τα όνειρά τους είτε να καταστρέφονται είτε να μετατίθενται για κάποιο άδηλο χρόνο στο μέλλον. Ειδικά όμως για την Καβάλα τους αξίζει μία καλύτερη πόλη».

«Και το δικό μου παιδί θα το συμβούλευα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να περάσει σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο, και εγώ αυτό έκανα, πρώτα πήρα το πτυχίο και το μεταπτυχιακό μου στο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο εξωτερικό και πάλι επιστρέφοντας στην Ελλάδα είμαι βοηθός διδασκαλίας σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στη Νομική Αθηνών. Επομένως αν ήμουν γονιός και το παιδί μου είχε το δίλλημα θα έλεγα, χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά, να σπουδάσει πρώτα στο ελληνικό πανεπιστήμιο που δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εν συνεχεία για την επαγγελματική αποκατάσταση τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί το εξωτερικό δίνει περισσότερες διεξόδους, δίνει μία διαφορετική εμπειρία, αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι και στην Καβάλα και στην Ελλάδα δε θα ανακοπεί αυτό το ρεύμα φυγής στο εξωτερικό».

«Εγώ δεν έκρινα την πρόταση του κ. Ηλιού, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, γίνανε προτάσεις στην διαβούλευση και δεν είναι ακόμα στην τελική της μορφή η μελέτη όπως θα κατατεθεί. Επομένως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν συμφωνώ με την άποψη άλλων υποψηφίων ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απλώς είπα κάτι που πρέπει να απασχολήσει και τη νυν δημοτική αρχή είναι ότι η μελέτη αυτή για να υλοποιηθεί θα απαιτηθούν πάρα πολλά χρόνια. Για να γίνουν όλα αυτά τα έργα, οι παρεμβάσεις, ξέρετε πώς λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Μέχρι τότε επομένως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, να συνεννοηθεί ο δήμος με την τροχαία διότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Παληό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλές οι μελέτες αλλά αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα θα έχουμε πάλι αυτήν την άσχημη κατάσταση με τα ατυχήματα και δυστυχήματα, πρέπει να προλάβουμε καταστάσεις, από τύχη μέχρι τώρα δεν είχαμε απώλεια ζωών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ