«Δείξαμε ότι συνεργαζόμαστε για να πετύχουν μεγάλα events που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου»

0
220

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνει την φετινή Λευκή Νύχτα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης μιλώντας στον Alpha Radio. Ο ίδιος επεσήμανε πως οι φορείς συνεργάστηκαν άψογα για να πετύχουν τέτοια μεγάλα events που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της πόλης και πως η Καβάλα, παρά τις γκρίνιες που υπάρχει δύσκολα θα δει ξανά τόσο ζωντανή την πόλη και τόσο πολύ κόσμο στην αγορά.

«Ακριβή αποτύπωση και επίσημα στοιχεία δεν έχουμε εκτός από εικόνες που βλέπουμε και είδαμε όσοι κατεβήκαμε και όσοι ήμασταν στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Παρασκευής, είδαμε όντως πολύ κόσμο, είδαμε πολλές δράσεις. Μακάρι να μπορούσαμε τις δράσεις αυτές να τις έχουμε επεκτείνει και στη Βενιζέλου και στην παραλιακή ζώνη αλλά δυστυχώς τα μέτρα που παίρνουμε από κοινού με την τροχαία και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας δεν μας επιτρέπουν να πεζοδρομήσουμε και όλη την πόλη μιας και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος λόγω του ανάγλυφου της πολης. Είδαμε πολλά χαρούμενα πρόσωπα στη πόλη, πολύ κόσμο από όλες τις περιοχές του Νομού Καβάλας και κόσμο που ήρθαν από όμορους νομούς Ξάνθη και Δράμα και από κει και πέρα είδαμε Καβαλιώτες να κατεβαίνουν στην πόλη και να γινόμαστε όλοι ένα, να βλέπουν και να παρακολουθούν, να χορεύουν και να διασκεδάζουν με αυτές τις δεκάδες δράσεις που γίνανε, είτε αυτές που κάνει ο εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με τους φορείς, να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και την Αντιπεριφέρεια Καβάλας μαζί με το Επιμελητήριο τον Δήμο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ οι οποίοι ήταν βασικοί χορηγοί για να υλοποιηθεί η Λευκή Νύχτα».

«Όσο αφορά τώρα τα ταμεία, εμάς στόχος μας ως Εμπορικός Σύλλογος και όλων των φορέων είναι να φέρουμε κόσμο στην πόλη, αυτό είναι το ζητούμενο. Για αυτό δε γκρινιάζαμε τα Χριστούγεννα άλλωστε, ότι βλέπαμε συναυλίες στη Χρυσούπολη και την Ελευθερούπολη με αποτέλεσμα ο κόσμος να πηγαίνει εκεί και να μη μένει στο κέντρο της Καβάλας; Όλοι μαζί με συνεργασία το καταφέραμε, από κει και πέρα τα οικονομικά του κόσμου είναι τέτοια που δε του επιτρέπουν στο βαθμό που θα ήθελε ο καθένας να ψωνίσει εκείνο το βράδυ. Σημαντικό όφελος κέρδισε η εστίαση, το βλέπουμε όλα τα χρόνια, βλέπουμε ειδικά με την αλλαγή νοοτροπίας που έχουμε μετά τον κορονοιο ότι οι ευθείες είναι ο μεγάλος νικητής και αποκομίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εισοδημάτων, των διαθέσιμων εισοδημάτων, γιατί το πιο μεγάλο πάει σε λογαριασμούς και στην ακρίβεια. Από κει και πέρα ότι περισσεύει, ότι υπήρχε σε καλή τιμή και προσφορά ο κόσμος το τίμησε, ψώνισε, θα περιμέναμε σίγουρα περισσότερες τσάντες, θα περιμέναμε μεγαλύτερη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, ζούμε όμως στο 2023 που για να είμαστε ακριβείς βλέπουμε ότι όσο περνάνε τα χρόνια η αγοραστική δυνατότητα του κόσμου πέφτει γιατί έχουν αδυνατίσει ύστερα από 13 χρόνια και τα οικονομικά του καθενός».

«Την οργάνωση της λευκής νύχτας την έχει ο Εμπορικός Σύλλογος για να τονωθεί εκείνη τη βραδιά η εμπορική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα κατά πρώτον και φυσικά και τα καταστήματα εστίασης, που είναι μέλη όλοι οι συνάδελφοι στον Εμπορικό Σύλλογο και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που δουλέψανε και είναι και χαρούμενοι. Από κει και πέρα η αγορά δεν κινήθηκε όσο θα θέλαμε όλοι μας, υπάρχουν καταστήματα γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, τα οποία είναι αρκετά – θα θέλαμε να είναι και περισσότερα, τα οποία δουλέψανε γιατί έκαναν κάποιες προωθητικές κινήσεις όλο αυτό το διάστημα και ο κόσμος πάντα ψάχνει όχι μόνο όταν χρειάζεται κάτι ή αν το βρει στην τιμή η οποία είναι δελεαστική. Σαφώς και υπήρχε κριτική και θα υπάρχει το επόμενο διάστημα κριτική, είδαμε όμως ξανά την Καβάλα ζωντανή μέσα στο 2023; Θα την ξαναδούμε την Καβάλα τόσο ζωντανή; Υπάρχει άλλο γεγονός να κατεβάσει τόσο κόσμο όσο η Λευκή Νύχτα; Αυτό να μας μείνει, οι φορείς δείξαμε ότι μπορούμε και συνεργαζόμαστε προκειμένου να πετύχουν τέτοια μεγάλα events που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της πόλης, συνεργαστήκαμε άψογα με τα μουσικά σχολεία τη βραδιά αυτή, και θερμές ευχαριστίες και στον κ. Κακάρα που είναι ο διοργανωτής και προχωράμε μπροστά στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κάνουμε μία συζήτηση με όλα μας τα μέλη προκειμένου να κάνουμε έναν απολογισμό της Λευκής Νύχτας και να συζητήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε η επόμενη Λευκή Νύχτα να γίνει καλύτερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ