«Να προχωρήσουμε στο προοδευτικό σχήμα που είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και του Συντάγματος»

0
171

Για την καταπάτηση και παραβίαση των θεσμών του Συντάγματος θα πρέπει να απολογηθούν οι της κυβέρνησης και η πρώτη τους απολογία θα είναι στην κάλπη της 21ης Μαΐου επεσήμανε μιλώντας στον Alpha Radio ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελος Αντώναρος. Ο ίδιος εξήγησε πως από μέλος και κυβερνητικό στέλεχος σε παλαιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλυσε όλους τους λόγους που αποδεικνύουν την ανεπάρκεια της σημερινής κυβέρνησης και της «εμμονής» που τον κατηγορούν ότι έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να προχωρήσουμε στο προοδευτικό σχήμα που είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και του Συντάγματος

«Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα δώσουν δυνατό παρόν στην κάλπη και θα δείξουν την αποφασιστικότητα τους να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της μεγάλης απόφασης για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος το επόμενο διάστημα. Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και θα δώσουν την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα την επόμενη των εκλογών να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προχωρήσουμε στο προοδευτικό σχήμα το οποίο πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση και της πλήρους λειτουργίας της δικαιοσύνης και του Συντάγματος, πράγματα που έχουν δεχθεί μεγάλα πλήγματα κατά την εκτίμηση μας από την απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πριν γίνει πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης έλεγα ότι δεν έχει τα εχέγγυα να κυβερνήσει τον τόπο

«Είναι ιδιαίτερη η υποψηφιότητα μου διότι προέρχομαι και δε το κρύβω από τη Νέα Δημοκρατία της οποίας υπήρξα μέλος από το 1976, την εποχή που ο Κ. Καραμανλής έθετε τα θεμέλια για τη δημοκρατία, χωρίς πισωγυρίσματα στον τόπο μας, τότε που έκανε την εθνική συμφιλίωση πράξη, τότε που άνοιξε το δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε που έβαλε τις βάσεις για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ολόκληρης της κοινωνίας, τότε που έθεσε τις βάσεις για ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που βεβαίως λέει ότι ανήκουμε στη Δύση, θυμάστε τη ρήση αυτή αλλά με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και αυτό πρέπει να είναι ο μπούσουλας, ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον. Τώρα πώς το εισπράττω, αυτό το εισπράττω με πολλή αγάπη από τους ανθρώπους όλους εκείνους το 31,5% κοντά 32% που ψήφισαν στις περασμένες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και εισπράττω επίσης στήριξη άλλοτε φανερή και άλλοτε πιο συγκρατημένη θα έλεγα από πολλούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που είναι πολύ απογοητευμένοι. Δεν είμαι καθόλου εμμονικός όπως λένε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εγώ εδώ και χρόνια, πριν γίνει πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης έλεγα ότι δεν έχει τα εχέγγυα να κυβερνήσει τον τόπο. Δυστυχώς τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης έχουν επιβεβαιώσει αυτή την πεποίθηση που έχω και επισημαίνω πάντοτε τις απόψεις του. Δεν είμαι κανένας ήρωας που άφησε τη Νέα Δημοκρατία για να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς βρίσκω ότι έχω ταύτιση σε όλα τα σημεία με το πρόγραμμα το πολιτικό και σήμερα κυβερνητικό ο ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε το παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα πολύ αναλυτικά με τους 11 άξονες ο Α. Τσίπρας. Είμαι συνεπής στις απόψεις μου και στην πολιτική μου διαδρομή».

Έκανα το καθήκον μου όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι σε δύσκολες περιόδους

«Εγώ δεν έχω ανάγκη να κυνηγάω βουλευτικά αξιώματα, έχω μπουχτίσει, είχα τη μεγάλη τιμή να είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή τον οποίον προσωπικά εξακολουθώ να εκτιμώ απεριόριστα. Όπως αντιλαμβάνεστε το να εκλεγώ ξανά βουλευτής θα είναι μεγάλη τιμή για μένα, μεγάλη αναγνώριση της δημόσιας δράση μου, των θέσεων μου αλλά δεν είναι πάντα το ζητούμενο, είχα και στο παρελθόν δυνατότητα να ήμουν βουλευτής, θα σας θυμίσω όμως το 2015, μόνος μου την επομένη της προκήρυξης των εκλογών από τον Αντώνη Σαμαρά τηλεφώνησα στον τότε γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον ενημέρωσα ότι δεν έχω την πρόθεση και δε θέλω να είμαι υποψήφιος και από τότε έως σήμερα δεν ήμουνα ποτέ υποψήφιος. Είχα αφιερωθεί στα καθήκοντα μου ως ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που είχα προσληφθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό και έκανα το καθήκον μου όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι σε δύσκολες περιόδους».

Δεν είναι δυνατόν 16.000 συμπολίτες μας να γίνονται στόχοι παρακολούθησης είτε από περίεργα λογισμικά είτε από την ΕΥΠ

«Εκείνο λοιπόν το οποίο λέω είναι ότι τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά, αυτά που αντιμετωπίζει ο πολίτης καθημερινά, ακρίβεια, αισχροκέρδεια, δυσκολία να τα βγάλει πέρα από τη 15η – 20η μέρα του κάθε μήνα και μετά, ελλείψεις σε πάρα πολλά πράγματα στα οποία ο πολίτης πρέπει να έχει την αυτονόητη πρόσβαση, όχι να τα επαιτεί από το κράτος, όχι να περιμένει με μικρές παροχές το ένα ή το άλλο pass να τα βγάλει πέρα, πρέπει να έχει έναν ευπρεπή ικανοποιητικό μισθό και επίσης έχουμε μεγάλα κενά στην εφαρμογή του Συντάγματος και των θεσμών. Δεν είναι δυνατόν 16.000 συμπολίτες μας να γίνονται στόχοι παρακολούθησης είτε από περίεργα λογισμικά είτε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Αυτά είναι μοναδικά, καινοφανή φαινόμενα στην ιστορία της δημοκρατίας, και πρέπει όσοι τα έχουν ανεχθεί, όσοι τα έχουνε διατάξει, όσοι τα έχουν σχεδιάσει να απολογηθούν για αυτό. Η πρώτη απολογία τους θα είναι στην κάλπη της 21ης Μαΐου, όπου θα εισπράξουν από τους πολίτες τη μεγάλη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία για αυτά που έκαναν παραβιάζοντας τους θεσμούς και το Σύνταγμα».

Το επιτελείο του Μαξίμου το επεξεργάζεται ξανά προσθέτοντας καινούργιες χαντρούλες

«Μετά την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Α. Τσίπρα στο Λαύριο, έρχεται ο κ. Μητσοτάκης, παίρνει ορισμένα πράγματα τα οποία έχει αναφέρει ο Τσίπρας και προσθέτει λίγο τις δικές του πινελιές, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα από ανθρώπους που έχουν κυβερνήσει τον τόπο και θα έπρεπε να έχουν κάτσει κάτω και να είχαν επεξεργαστεί ένα σχέδιο τελικό και πειστικό. Προφανώς το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι πειστικό, δεν περνάει καλά στον κόσμο, αυτό δείχνουν και οι φιλικές δημοσκοπήσεις του κ. Μητσοτάκη και έτσι το επιτελείο του Μαξίμου το επεξεργάζεται ξανά προσθέτοντας καινούργιες χαντρούλες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ