Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ψηφίζανε περισσότερα από 250 μέλη το λεπτό!

0
426

Ενθαρρυντικά, ως προς την συμμετοχή, ήταν τα στοιχεία για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου χιλιάδες συμπατριώτες μας ψήφισαν για εκλογή προέδρου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Κουμουνδούρου, μέχρι τις 12:30 το πρωί είχαν ψηφίσει 45.000 άτομα. Από αυτά, τα 11.000 είναι νέα μέλη, ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 25%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα το 25% των ψηφισάντων είναι νέα μέλη που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν, καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο.

Η εικόνα στην Καβάλα

Η ίδια αισιόδοξη εικόνα για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε και στο εκλογικό κέντρο της Καβάλας που είχε στηθεί από νωρίς το πρωί στην αίθουσα Ν. Μάρτη στο διοικητήριο. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στη διαδικασία άγγιζε τους 300 ενώ τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ικανοποιημένα αν στις 8 το βράδυ, με το κλείσιμο της κάλπης θα έχουν φτάσει τα 500. Πάντως και στην Καβάλα παρατηρήθηκε το φαινόμενο εγγραφής επί τόπου νέων φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ανθρώπων δηλαδή που δε συμμετείχαν καν στην προ ενός έτους εσωτερική εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πανελλαδικά πάντως σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις εσωκομματικές εκλογές ψηφίζανε περισσότερα από 250 μέλη το λεπτό από νωρίς το πρωί. Η προσέλευση αυτή θεωρείται πρωτοφανής καθώς μέχρι τις 10:30 είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 26.000, με το 23% να είναι νέα μέλη, ενώ κατά εκτιμήσεις αυτήν την ώρα το νούμερο προσεγγίζει τις 45.000, όταν στην εκλογή Τσίπρα πέρυσι τον Μάιο την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 28.000-30.000. Ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση καταγράφεται  στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ μεγάλη είναι η προσέλευση και στην Κρήτη.

Πλέον οι πολίτες βλέπουν με ένα διαφορετικό μάτι το ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την διαδικασία, την προσέλευση και το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Κώστας Μορφίδης τόνισε «Πανελλαδικά όπως και στην Καβάλα η διαδικασία κυλάει πάρα πολύ καλά με αρκετή προσέλευση, με εγγραφές νέων μελών, που έρχονται και γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, άρα λοιπόν ο στόχος της συμμετοχής μοιάζει ότι θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε καλά αποτελέσματα έτσι ώστε να δούμε αν θα χρειαστεί δεύτερη Κυριακή και αν χρειαστεί θα γίνει στα ίδια εκλογικά τμήματα τις ίδιες ώρες την επόμενη Κυριακή».

«Σίγουρα αυτή διαδικασία τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον σηκώσει προς τα πάνω θα τον ανεβάσει γιατί το ενδιαφέρον που βλέπουμε σήμερα και το είδαμε και τις προηγούμενες ημέρες σε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας για την εκλογή προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ, μας γεννά αισιοδοξία ότι πραγματικά οι πολίτες βλέπουν με ένα διαφορετικό μάτι το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας από σήμερα, από αυτή την διαδικασία της εκλογής προέδρου, και ελπίζουμε ότι αυτό θα εκφραστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στη συνέχεια και στο συνέδριο μας και στις διαδικασίες που θα έρθουν έτσι ώστε και να ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ και να παίξει με μεγαλύτερη δύναμη το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να φανεί αυτό και στις επερχόμενες ευρωεκλογές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ