Αστικό ΚΤΕΛ: Αναβάθμιση σε οχήματα και υπηρεσίες

0
410

Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι που πέρασαν από τα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας συνομιλώντας με την διοίκηση για τις σκέψεις τους σχετικά με τα δρομολόγια, ιδίως τώρα που το κυκλοφοριακό καθίσταται πλέον το νούμερο 1 πρόβλημα της Καβάλας. Αυτό είπε μιλώντας στον Alpha Radio ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στράτος Μακρογιαννίδης, αναφερόμενος επίσης στην κίνηση των δρομολογίων αλλά και την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων.

«Η κίνηση διεξάγεται ομαλά, οι μαθητές μεταφέρονται από τα σχολεία τους με ασφάλεια χωρίς πρόβλημα. Έχει αυξηθεί λίγο η κίνηση όπως καταλαβαίνουμε από τους επιβάτες που μεταφέρουμε, ίσως αυτή τη χρονιά τα παιδιά είναι περισσότερα, το λέω με επιφύλαξη. Η κίνηση αυξάνεται από τους φοιτητές και όχι μόνο από τους μαθητές, όπως είπατε όντως κάποιοι μαθητές κατεβαίνουν και στα φροντιστήρια αλλά το βασικό στην κίνηση είναι η μεταφορά των φοιτητών που ανεβοκατεβαίνουν κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Πιστεύουμε ότι το 30% των φοιτητών έχει ήδη έρθει γιατί ανεβαίνουμε συνεχώς στο πανεπιστήμιο και βλέπουμε την κίνηση που υπάρχει».

«Εμείς το καλοκαίρι δεν επωφεληθήκαμε από την τουριστική κίνηση γιατί οι περισσότεροι ξένοι που έρχονται είναι με τα ΙΧ τους και πάνε με αυτά και στη θάλασσα, αρκετοί πηγαίνουν για μπάνιο μέσα στη πόλη, όπως πχ κοντά στο Lucy, αλλά λίγα πράγματα για εμάς το καλοκαίρι. Σιγά σιγά προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το στόλο μας, όπως και τις υπηρεσίες μας με την τηλεματική, βάλαμε στις στάσεις barcode για να βλέπουν πότε έρχεται το επόμενο λεωφορείο, την ηλεκτρονική κάρτα που θα την περνάει ο επιβάτης και θα κάθεται και προσπαθούμε τώρα και τον στόλο μας να τον αναβαθμίσουμε για να περάσουμε σε μία νέα εποχή».

«Η δυνατότητα των συναδέλφων μετόχων δεν υπήρχε για να αγοράσουμε καινούργια λεωφορεία, είναι δυσβάσταχτα τα κόστη, είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα τα λεωφορεία τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση και τα διαμορφώνουμε εμείς με τα δικά μας συστήματα. Έρχονται ελαφρώς μεταχειρισμένα και από Γερμανία και Ισπανία και αλλού στο 30% της τιμής που αξίζουν αρχικά. Φανταστείτε ότι ένα λεωφορείο ηλεκτρικό σήμερα κοστίζει σχεδόν 1 εκ. ευρώ, το κόστος είναι απαγορευτικό, οπότε επιλέγουμε τα ελαφρά μεταχειρισμένα. Στις χώρες αυτές στηρίζει και το κράτος τις συγκοινωνίες και το στόλο τους, και το κόστος του εισιτηρίου είναι μεγαλύτερο, ο δήμος και το κράτος τους επιχορηγεί οπότε έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν καινούργια αυτοκίνητα».

«Τα έξτρα δρομολόγια για Μπάτη και Καλαμίτσα ήδη από τις πρόσφατες βροχές τα σταματήσαμε. Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει αρκετοί υποψήφιοι με τους οποίους συζητάμε για νέες γραμμές ή αν γίνεται να βάλουμε έξτρα δρομολόγια για να μπορέσουμε να ενώσουμε την πόλη από τη μία άκρη στην άλλη. Βεβαια αυτά είναι σκέψεις των υποψηφίων, εμείς είμαστε ανοιχτοί στο να τα συζητήσουμε με τον κάθε υποψήφιο δήμαρχο ως κλάδος. Είναι οξύ το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό και το αστικό μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, περιμένουμε να προκύψει δήμαρχος και να συζητήσουμε το σχέδιο του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ