Λύση έστω και 1 έτους δόθηκε για την ΥΔΟΜ Θάσου

0
335

Λύση, έστω και ζωής 1 έτους έδωσε στο οξύτατο πρόβλημα με την ΥΔΟΜ Θάσου η συμφωνία με την Αναπτυξιακή Νέστου με την οποία θα στελεχώσει την ΥΔΟΜ Θάσου για ένα έτος με 4 μηχανικούς, όπως γνωστοποίησε στον Alpha Radio ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Απόστολος Παυλίδης. Υπενθυμίζεται πως λογω έλλειψης προσωπικού δεν γινόταν καμία ενέργεια και δεν εκδίδονταν άδειες δόμησης για μήνες με το πρόβλημα να έχει παρει μορφή χιονοστοιβάδας, μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή.

«Βρέθηκε μία λύση με 4 μηχανικούς, το πρόβλημα να πούμε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο πάρα πολύ σοβαρό, είναι εδώ και τρεις μήνες περίπου που έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα έχει να κάνει με έκδοση οικοδομικών αδειών για το νησί της Θάσου και αφορά όλες τις σχετικές διαδικασίες, δηλαδή εκτός από τις νέες άδειες δεν γίνονται αναθεωρήσεις, δεν γίνονται ηλεκτροδοτήσεις, δεν μπορεί κάποιος δηλαδή να συνδέσει ηλεκτρικό ρεύμα σε μία οικοδομή. Επομένως είναι πάρα πολύ σοβαρό και ακριβώς επειδή έχει ήδη περάσει τρίμηνο ήταν ένα θέμα το οποίο πραγματικά έπρεπε να το δούμε με πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Εχει πολύ καιρό που συζητάμε για το ποιες θα μπορούσε να είναι οι πιθανές λύσεις ή που μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα αυτό το οποίο αντιμετωπίζει ο δήμος Θάσου. Αυτή η λύση ήταν στην ατζέντα της συζήτησης, είχαν γίνει συναντήσεις, συζητήσαμε άλλα ενδεχόμενα, υπήρχε το σενάριο της νομοθετικής ρύθμισης, κάτι το οποίο το συζητούσε και ο δήμαρχος Θάσου με στελέχη της κεντρικής κυβέρνησης να γίνει μια ρύθμιση για αυτούς τους δήμους που φαίνεται να έχουν επαρκή στελέχωση γιατί ξέρετε στην επαρκή στελέχωση περιλαμβάνονται και θέσεις μηχανικών οι οποίες έχουν εγκριθεί προκειμένου να προκηρυχθούν στη συνέχεια διαγωνισμοί για να στελεχωθούν με προσωπικό, αλλά δεν έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία. είναι μια περίπλοκη ιστορία η οποία εμφανίζει μεν επαρκή στελέχωση αλλά δεν είναι πραγματική στην ουσία της».

«Περιμέναμε ότι θα υπήρχε ενδεχόμενα μία τέτοια νομοθετική ρύθμιση, δεν προέκυψε αυτή και επομένως χρειάστηκε ο χρόνος μέχρι να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει συνεργασία με το προσωπικό του δήμου και θέλαμε να είναι βιώσιμη λύση, θα μην είναι δηλαδή μία λύση η οποία θα γίνει για μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα κολλήσει. Αυτή η λύση δρομολογείται να το πούμε καλύτερα, δηλαδή δεν λύνεται το πρόβλημα, δεν είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία η οποία ξεκινάει σήμερα και τελειώνει αύριο. Δηλαδή τώρα θα πρέπει να ακολουθήσει μία διαδικασία που έχει να κάνει με τις απαραίτητες εγκρίσεις από το δημοτικό συμβούλιο της Θάσου, θα πρέπει διαδικαστικά να εκτελεστεί ένας προϋπολογισμός, να γίνει ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τον αναπτυξιακό οργανισμό του Νέστου και να στελεχωθεί με τα τέσσερα άτομα τα οποία έχουν ανακοινωθεί ότι θα προσληφθούν. Είναι η διαδικασία η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε θα είναι για ένα χρόνο, δηλαδή αυτό που άμεσα ενδιαφέρει και τους μηχανικούς αλλά και τους πολίτες και τους επενδυτές που βλέπουν να χάνουν τις προθεσμίες και να κινδυνεύουν να πέσουν έξω τα επενδυτικά τους σχέδια, αυτό που ενδιαφέρει είναι άμεσα κάποιες υποθέσεις να προχωρήσουν».

«Το πρωτόκολλο για την πολεοδομία της Θάσου έχει φτάσει στο 300, τα οποία βέβαια δεν είναι όλα νέες άδειες αλλά και άλλα πράγματα που εκκρεμούν αλλά είναι ένα νούμερο το οποίο δείχνει ότι έχει ήδη συγκεντρωθεί ένας μεγάλος φόρτος εργασίας. Εκτιμάται ότι στη διάρκεια του 1 χρόνου που απασχοληθούν αυτοί οι 4 θα έχουν ολοκληρωθεί και κάποιες άλλες διαδικασίες από προσωπικό δηλαδή από διαγωνισμούς ΑΣΕΠ οι οποίοι δεν έχουν ευδοκιμήσει για το νησί της Θάσου, κάποιοι έφυγαν ή παραιτήθηκαν και επομένως αυτό τον χρόνο θα πρέπει όλα αυτά τα υπόλοιπα να λυθούν κατά κάποιο τρόπο και να πάμε σε μία άλλη κατάσταση, θα πρέπει να πάμε στη λύση της μόνιμης στελέχωσης. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί εξυπηρετούν ακριβώς και έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα της δημόσιας διοίκησης όπου το πιο σοβαρό είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών δημόσιας διοίκησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ