«Έχουμε 600-700 νέες παροχές νερού κάθε χρόνο για Airbnb!»

0
315

Ένα απίστευτο στατιστικό για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο Δήμο Καβάλας έφερε στο φως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης μιλώντας στον Alpha Radio εξ αφορμής της παρουσίασης των πεπραγμένων 4 ετών της διοίκησης της επιχείρησης. Έχουμε κάθε χρόνο τουλάχιστον 600 συνδέσεις νερού μόνο για Airbnb είπε σοκάροντας με τους τεράστιους αριθμούς για μία μικρή πόλη, αποδεικνύοντας την ραγδαία τουριστική της στροφή.

«Είναι πρωτόγνωρο το νούμερο του κόστους των έργων που τρέχουν, τόσα χρήματα ποτέ δεν έχουν έρθει στην ΔΕΥΑΚ μαζεμένα σε μία τετραετία. Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή, η ΔΕΥΑΚ σήμερα ξαναστήνεται από το μηδέν, έχουμε πάρα πολλές εγκαταστάσεις, έχουμε πάρα πολλά δίκτυα στην πόλη, σε όλο το δήμο και για αυτό το λόγο είπαμε να κάνουμε δουλειά από την πρώτη στιγμή για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Υπήρχαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δεν υπήρχαν μελέτες για όλα βέβαια αυτά. Καταφέραμε κάναμε τις μελέτες αυτές, πήραμε τα χρήματα και πλέον τρέχουν όλα τα έργα και αυτή τη στιγμή τα περισσότερα από αυτά είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα φανεί και το αποτύπωμα αυτό των έργων. Σε ότι αφορά την αποχέτευση τα δίκτυα μας είναι κατασκευασμένα από το ’90, έχουν περάσει δηλαδή τα 30 χρόνια πλέον στα 25 χρόνια πρέπει να γίνει την αλλαγή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, για αυτό πήραμε τα 6.1 εκ. ευρώ, να γίνουν καινούργια όλα τα αντλιοστάσια λυμάτων της πόλης, της Καρβάλης, του Χαλκερού και της Δ.Ε. Φιλίππων».

«Επειδή είπαμε ο προσανατολισμός της πόλης είναι πλέον τουριστικός, δεν μπορούμε να φέρουμε κι άλλες βιομηχανίες γύρω από την πόλη. Βλέπουμε από τις 600-700 νέες παροχές κάθε χρόνο που έχουμε για Airbnb, δηλαδή για δωμάτια τα οποία τα εκμεταλλεύονται τουριστικά πλέον οι πολίτες της πόλης, οπότε θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε αυτό. Έχουμε επιπλέον 600 συνδέσεις περίπου για Airbnb! Αυτό αποτυπώνεται και στις καταναλώσεις νερού, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που είχε πάρα πολύ τουρισμό κυρίως από Τουρκία γιατί είχανε το Μπαιράμι, ήταν γεμάτη όλη η πόλη, είχαμε καταναλώσεις που συνήθως τις βλέπουμε στα μέσα του Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι ήταν όλα γεμάτα, και τα ενοικιαζόμενα και τα ξενοδοχεία, είχαμε καταναλώσεις Αυγούστου στην πόλη!».

«Αν κάτσει κάποιος από ψηλά να δει τι συμβαίνει, αυτή τη στιγμή θα δει ότι η πόλη ανακαινίζεται, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις υποδομές της και αυτή ήταν η απόφαση σαν διοίκηση του δήμου γιατί όταν μαζευτήκαμε με τους υπόλοιπους συναδέλφους είπαμε ότι πρέπει να επενδύσουμε σε υποδομές της πόλης, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις ένα παρκάκι παρά να αλλάξεις όλο το δίκτυο της πόλης. Πρέπει στους δημότες να παρέχεις καλές υπηρεσίες αλλά και στον τουρίστα να μη του κόβεται το νερό κάθε τρεις και λίγο. Ούτε θέλει να του κόβεται το ίντερνετ κάθε τρείς και λίγο, ούτε η ηλεκτροδότηση όπως γινόταν παλιότερα. Και ο ΔΕΔΗΕ αυτή την στιγμή επενδύει στην πόλη και αλλάζει τα δίκτυα και η ΔΕΥΑΚ αλλάζει τα δίκτυα, και η Cosmote βάζει οπτικές ίνες ούτως ώστε να έχουμε καλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών από όλες τις υπηρεσίες αυτές τις κοινωφελείς και προς τους δημότες μας και προς τους τουρίστες».

«Οι διαρροές νερού από την αναβάθμιση του δίκτυο έχουν κοστολογηθεί και υπολογιστεί ότι μέσα σε ένα χρόνο τουλάχιστον έχουν μειωθεί κατά 2 εκατομμύρια κυβικά. 2 εκ. κυβικά νερού γλιτώσαμε από τις παρεμβάσεις που γίνανε, υπάρχουν παρεμβάσεις που κάνουν οι εργολάβοι σε δίκτυα και στην Κηπούπολη, στο Βύρωνα αυτή τη στιγμή και στο Περιγιάλι κάνουνε δίκτυο και φυσικά δουλεύουν εδώ στον Άγιο Κωνσταντίνο επάνω και θα προχωρήσουμε και προς την Νεάπολη το επόμενο διάστημα, από τις αλλαγές που κάνουν και οι εργολάβοι και φυσικά στα δικά μας συνεργεία που αλλάξανε μέσα τέσσερα χρόνια 33 χιλιόμετρα δικτύου! Έχουμε περιορίσει τις διαρροές νερού και από τα 10,6 εκατομμύρια  κυβικά που το 2019 παίρναμε από το Κεφαλάρι αυτή τη στιγμή είμαστε στα 8,7 εκατομμύρια κυβικά για το 2022. Ευελπιστούμε ότι το 2023 ότι το 2023 θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι διαρροές που έχουμε παρά το γεγονός ότι θα έχουμε αύξηση κατανάλωσης λόγω του πολύ κόσμου πλέον που επισκέπτεται το δήμο Καβάλας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ