«Δώστε στον ΣΥΡΙΖΑ την δύναμη απέναντι στον Μητσοτάκη που ετοιμάζεται να σαρώσει δημόσια αγαθά και υπηρεσίες»

0
290

Να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την δύναμη και την φωνή να αντιπαρατεθεί απέναντι στη ΝΔ ζητά, κυρίως από τους πολίτες που δεν ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη στις πρώτες εκλογές ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο ίδιος μίλησε για το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, τους συσχετισμούς που δημιουργεί, τα εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας που δεν λύνονται μαγικά από το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και την ανάγκη συσπείρωσης του χώρου της αριστεράς και της κεντροαριστεράς «απέναντι στον Μητσοτάκη που ετοιμάζεται να σαρώσει δημόσια αγαθά και υπηρεσίες».

«Έχουμε μπροστά μας μία νέα κάλπη, δίνουμε την μάχη στις 25 του μήνα γιατί ο πολιτικός συσχετισμός που θα προκύψει από τις εκλογές θα καθορίσει και τη σύνθεση της νέας Βουλής αλλά και το περιεχόμενο της διακυβέρνησης τα επόμενα 4 χρόνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εμείς έχουμε κάνει μία πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος, προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα τα οποία διορθώνονται και αλλάζουν, προσπαθούμε να εστιάσουμε στο θετικό περιεχόμενο του προγράμματος μας, προσπαθούμε να μιλήσουμε με θετικό τρόπο για την επόμενη μέρα. Όλα αυτά έχουν μία μεγάλη πολιτική σημασία κατά την άποψή μου γιατί αναλώθηκε η προηγούμενη προεκλογική περίοδος κυρίως όχι ως προς το περιεχόμενο της διακυβέρνησης όπως επιχειρούμε τώρα αλλά στο σχήμα, ποιοι θα συμμετέχουν κτλ. Εμείς καλούμε τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο πρόγραμμα μας για την επόμενη μέρα, το δικό μας πρόγραμμα είναι εφ όλης της ύλης αντιπαραθετικό στη Νέα Δημοκρατία και θα πρέπει να έχουμε για την δημοκρατία μια ισχυρή εκπροσώπηση».

«Αν επανηληφθεί αυτός ο δυσμενής πολιτικά συσχετισμός του Μαΐου στις κάλπες του Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μία διακυβέρνηση άνευ προηγουμένου, είναι απολύτως καθαρό ότι θα προσπαθήσει να σαρώσει δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, είναι ενδεικτικό αυτό που γίνεται με το σύστημα υγείας, ενώ περάσαμε 4 χρόνια εκτός μνημονίων και με πανδημία που επέτρεπε να γίνουν μεγάλες και πολλές δαπάνες στο χωρο της υγείας, έχουμε σήμερα ένα ΕΣΥ με λιγότερους μόνιμους υπαλλήλους από ότι το 2019, με λιγότερες βάρδιες στα ασθενοφόρα στα περισσότερα νησιά αλλά και στην Αττική, σήμερα έχουμε 84 εν κινήσει όταν εμείς είχαμε 150. Για αυτό εμείς ζητάμε να στηριχθούμε πολιτικά, να στηριχθούμε κοινοβουλευτικά για να μπορούμε την επόμενη μέρα αποτελεσματικά να στηρίζουμε αυτές τις διεκδικήσεις.

«Μπορεί να είχαμε αυτό το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά το θέμα με το ιδιωτικό χρέος και τους πλειστηριασμούς παραμένει, το ζήτημα της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ, μην έχετε καμία αμφιβολία, παραμένει και διευρύνεται, η Ευρωπαϊκή επιτροπή καλεί όλες τις χώρες να σταματήσουν κάθε είδους επιδοτήσεις στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα στα 1.92 ευρώ η αμόλυβδη στο Μαρούσι και προφανώς εκεί είναι παραπάνω, σε μία ακρίβεια που είναι δομική και δεν υπήρχε τα περασμένα χρόνια και δεν υπάρχει σε άλλες Ευρωπαικές χώρες που έχουν χαμηλότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα. Τα ίδια καύσιμα που διυλίζονται στον Ασπρόπυργο και φτάνουν στο Μαρούσι στο 1.92, είναι στο 1.35 αυτή την στιγμή στην Λευκωσία, τα ίδια καύσιμα! Επειδή υπόκεινται σε διαφορετική διαδικασία φορολόγησης. Η ακρίβεια έχει διαχυθεί σε όλους τους τομείς, ένα νέο ζευγάρι που επιχειρεί να ξεκινήσει τώρα οικογένεια με δύο μεσαίους μισθούς και να κάνει ένα παιδάκι; Για τη δική μου γειτονιά, το Μαρούσι, σε σπίτια της δεκαετίας του 70 με 40 και 50 τετραγωνικά δεν μπορείς να έχεις την άνεση να κάνεις ένα παιδί, ένα δεύτερο παιδί και τα λοιπά, και νοικιάζονται στα 650 ευρώ, αυτό δε βγαίνει μαζί με τα σούπερ μάρκετ τα καύσιμα κτλ και εκεί βλέπω ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάτι να πει. Ή για το θέμα της ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, που βλέπουμε ότι θα γίνει αρπαγή από τα funds, ποιος θα προστατεύσει αυτόν τον κόσμο; Ζηταμε στήριξη από όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται, να διεκδικούνε, να παλεύουνε και να ονειρεύονται, εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε στο πλευρό τους».

«Όση μεγαλύτερη δύναμη μας δώσει ο λαός τόσο καλύτερα θα είναι για την επόμενη μέρα όχι μόνο για το κόμμα μας αλλά και για τον ευρύτερο χώρο μας, τον χώρο της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, τον χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς που ιστορικά στη Μεταπολίτευση είναι ένα ρεύμα στην κοινωνία μας πλειοψηφικό. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτό τον κόσμο και τον χώρο, άρα ο πήχης είναι η μεγαλύτερη εκλογική δύναμη που μπορεί να μας δώσει ο λαός μέσα σε δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες. Το κόμμα μας είναι κόμμα εξουσίας, κυβερνητικό, κατεβαίνουμε στις εκλογές απευθυνόμενοι στους πολίτες για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και αν δε καταστεί αυτό εφικτό έχουμε την δύναμη να αντιπολιτευτούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει μετατραπεί ούτε και θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε σε κόμμα κυβερνητικής ενσωμάτωσης. Αυτό που θέλουμε είναι να ανασυντάξουμε και να ανασυγκροτήσουμε τον χώρο, αυτό το κόμμα, προκειμένου να έχουμε μια προοπτική μέσα στην επόμενη περίοδο ισχυρής πολιτικής έκφρασης. Για αυτό απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας που δεν ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές  και τους λέμε μη δώσετε στον Μητσοτάκη την δυνατότητα να έχει απόλυτη ρευστοποίηση και απόλυτη διάσπαση της εκλογικής δυναμικής, δώσε δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα την επόμενη μέρα να είναι μία ισχυρή πολιτική φωνή κοινοβουλευτικά και πολιτικά. Με αυτή την έννοια θα πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη συσπείρωση στον χώρο μας ώστε να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε απέναντι στη ΝΔ. Η ψήφος με αυτό το σύστημα σε μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, δίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγάλο χώρο στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ