Επέστρεψε η κανονικότητα στον Πρίνο!

0
392

Στην οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας από τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Καβάλα προχώρησε η Energean για να τιμήσει την 14η Ιουνίου, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αιμοδοσία οργανώθηκε από τα τμήματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean και πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο των χερσαίων εγκαταστάσεων της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας. Χαρακτηρίσθηκε, δε, από μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας στις χερσαίες εγκαταστάσεις και στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου. Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησε στον Alpha Radio ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας Σωτήρης Χιωτάκης, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων και πως έχει ξεκινήσει ξανά μετά από καιρό η παραγωγική διαδικασία στον Πρίνο!

«Την ευθύνη την είχε το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, είχαμε μια πολύ σημαντική συμμετοχή από εργαζόμενους της εταιρίας που μας κάνει να αισιοδοξούμε, έχει τεθεί ένας στόχος να συγκεντρωθούν 50 φιάλες σε αυτή την πρώτη προσπάθεια, ξεκινήσαμε από την Καβάλα αλλά τον Σεπτέμβριο θα την συνεχίσουμε και με τους εργαζόμενους της Αθήνας με στόχο συνολικά να φτάσουμε τις 50 φιάλες αίματος. Το μήνυμα για την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη είναι πάρα πολύ σαφές, ζούμε γιατί εσύ προσφέρεις, δώσε αίμα, μοιράσου την ζωή. Μέσα σε αυτές τις λίγες λέξεις συγκεντρώνεται όλο το νόημα, όσοι μπορούν πρέπει να δώσουν αίμα. Οι φιάλες που εξασφαλίζονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για μερικές εβδομάδες, το ξέρουν αυτό στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. άρα χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όποιος μπορεί να προσφέρει αυτό το πολύτιμο αγαθό, που δυστυχώς είναι ακόμα πιο απαραίτητο σε περιόδους όπως το καλοκαίρι».

«Δημιουργήσαμε μια τράπεζα αίματος για τους εργαζόμενους της Energean, όπου η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα τόνισε ότι φυσικά αυτό το αίμα είναι διαθέσιμο για το εθνικό σύστημα υγείας για οποιαδήποτε ανάγκη. Αυτή είναι η λογική, οι μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πολύ κόσμο αλλά και οι φορείς έχουν την δυνατότητα να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

«Στον Πρίνο εδώ και ένα μήνα είμαστε σε κανονική παραγωγική λειτουργία, μία πολύ σημαντική εξέλιξη μετά όσα είχαν προηγηθεί τα γνωρίζουν όλοι, αυτά πια αφορούν καθαρά το κομμάτι των δικαστικών αιθουσών. Εδώ και ένα μήνα και πλέον παράγουμε, έχουμε εμπορική παραγωγή της τάξης των 2.000 βαρελιών ημερησίως και γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί με προσοχή και ασφάλεια γιατί μιλάμε για ένα πολύ παλιό κοίτασμα, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και να μιλάμε για αύξηση της παραγωγής. Επιστρέψαμε στην κανονικότητα και μια πρόσθετη απόδειξη για αυτό είναι ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε και την πρώτη εκφόρτωση πετρελαίου προς την ΒΡ που αγοράζει το πετρέλαιο του Πρίνου μέχρι το 2026. Έχουμε επανέλθει και προχωρούμε και πιστεύουμε ότι το μέλλον θα είναι ενδιαφέρον και με τις νέες επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ