«Δεχόμουν πιέσεις από τον κόσμο να συμμετέχω και σε αυτές τις εκλογές»

0
318

Με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας Χαράλαμπου Χρυσανίδη κατεβαίνει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο πάλαι ποτέ αντιδήμαρχος της διοίκησης Τσανάκα και δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Καλανταρίδης. Ο ίδιος μίλησε για την απογοήτευση του από την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους λόγους που το.. ξανασκέφτηκε και έθεσε ξανά εαυτόν στην κρίση των πολιτών.

«Εδώ και αρκετό καιρό με τον κόσμο που είχα επικοινωνήσει και ανταλλάσαμε απόψεις σχετικά με τις εκλογές, με ρωτούσαν τι θα κάνω στις εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι απογοητευμένος θα έλεγα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τοπική πολιτική σκηνή, απογοητευμένος από όσα συνέβαιναν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό άλλωστε είναι κάτι το οποίο αναφέρω και στην ανακοίνωση στην οποία έστειλα προσανατολιζόμουν σε μεγάλο βαθμό να μην ξαναθέσω υποψηφιότητα για να πω την αλήθεια. Η κάθοδος του κ. Χρυσανίδη αλλά και κυρίως σε ένα μεγάλο βαθμό αυτές οι συζητήσεις που είχα με τον κόσμο και οι πιέσεις που δεχόμουν ότι δεν θα έπρεπε να αποχωρήσω , αυτά άκουγα καθώς κινούμουν στην Καβάλα και με καλούσαν να συμμετέχω και το ενδιαφέρον της υπόθεσης ήταν ότι όλοι αυτοί με τους οποίους συζητούσα δεν τους ενδιέφερε καν με ποιον υποψήφιο θα κατέβω! Δε μου το θέτανε καθόλου δηλαδή δεν μου λέγανε ξέρεις πάνε με εκείνον ή πάνε με τον άλλον, απλά κατέβα υποψήφιος.

«Όλοι νομίζω ότι κρινόμαστε και αφήνουμε το αποτύπωμα μας στην πολιτική αλλά και γενικά στη ζωή θα έλεγα με τον τρόπο που κινούμαστε και δρούμε. Από αυτά που λαμβάνω το αποτύπωμα όσον αφορά την πορεία την οποία έχω μέχρι στιγμής στην πολιτική σκηνή είναι θετικό και αυτός είναι και ο λόγος των πιέσεων που δέχθηκα. Είχαμε και την κάθοδό του κ. Χρυσανίδη η οποία φάνηκε να αλλάζει λίγο την κατάσταση, να την ανακατεύει, είναι γνωστό επίσης ότι με την κ. Δρακονάκη όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μία πάρα πολύ καλή σχέση συνεργασίας τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στην διοίκηση στην οποία συμμετείχαν μαζί, είχαμε μία φανταστική πραγματικά συνεργασία. Θα έλεγα ότι συνεννοούμαστε με κλειστά μάτια και οπωσδήποτε η γνώμη της και η άποψή της παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήξερα τον κ. Χρυσανίδη, τον είχα γνωρίσει ως δήμαρχο Ελευθερών όπου πραγματικά όπως φαίνεται μέχρι σήμερα άφησε ένα ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα, λύνοντας προβλήματα τα οποία χρόνιζαν όπως λέμε στη χώρα μας και κατάφερε να δώσει μία φοβερή ώθηση στο Δήμο Ελεύθερων τότε».

«Εγώ δεν ήθελα να αλλάξω την απόφαση μου να μην κατεβώ γιατί η κατάσταση η οποία διαμορφωνόταν δεν ήταν κάτι το οποίο θα με έκανε να αλλάξω την άποψή μου, έχω συζητήσει και με κάποιους από τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους ξανά ή για πρώτη φορά στην κρίση των πολιτών και με την κ. Ιωσηφίδου και με τον κ. Κλειτσιώτη είχα, έχω και θα έχω πιστεύω καλή σχέση γιατί εγώ θέλω να ξεχωρίζω λίγο την προσωπική ζωή του καθενός μας με την πολιτική, είναι κάτι διαφορετικό και δε θα πρέπει να μπλέκουμε τα πράγματα. Με την κ. Ιωσηφίδου ήδη έχω μιλήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και μάλιστα αν θυμάμαι καλά δύο φορές που της είχα εκφράσει την άποψή μου ότι πραγματικά δεν θέλω να ασχοληθώ. Με τον κ. Κλειτσιώτη είναι η αλήθεια ότι δεν κάναμε μία συζήτηση σε καθαρά προσωπικό επίπεδο να βρεθούμε και να κάτσουμε κάπου αλλά απέξω απέξω έγινε κάποια επαφή και δεν είχα πεισθεί ότι θα έπρεπε να συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια.

«Θυμάμαι συνάδελφός σας κατηγορώντας τον κ. Κλειτσιώτη μου είχε πει τώρα τι ασχολείται αυτός και τι κάνει, θεωρώ ότι σε αυτά τα πράγματα θα πρέπει να κάνει αυτό που πραγματικά πιστεύει και πραγματικά βγαίνει από την καρδιά του και ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι τέτοιο και δεν μπορεί κανείς να του το στερήσει. Άσχετα αν εγώ θα το έκανα, που είναι προσωπική άποψη. Με τον κ. Χρυσανίδη έγινε κάποιο ραντεβού που βρεθήκαμε και συζητήσαμε αυτή την δυνατότητα συνεργασίας, του είπα τις απόψεις μου ότι πραγματικά είμαι απογοητευμένος από όλη την κατάσταση και θα το σκεφτόμουν και με δυσκολία θα το έκανα, πέρασε ο χρόνος το σκέφτηκα και κατέληξα να κάνω αυτό το βήμα θέτοντας τον εαυτό μου για άλλη μία φορά στην κρίση των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ