«Αν υπάρχει μία πιθανότητα να έχουμε άλλη φωνή στη Βουλή, αυτή συγκεντρώνεται στο ΠΑΣΟΚ»

0
292

Η μόνη ρεαλιστική προοπτική να υπάρχει στη Βουλή μία αντιπολιτευτική φωνή απέναντι στην ΝΔ είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ για την Καβάλα υπογράμμισε μιλώντας στον Alpha Radio ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Παππάς. Ο ίδιος μίλησε για το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, το διακύβευμα της κάλπης αλλά και το σενάριο να έχει 4 έδρες στην Καβάλα η ΝΔ.

«Πράγματι στην Καβάλα περιμέναμε μεγαλύτερο ποσοστό, αλλά η πρόσκληση ισχύει και για την Κυριακή που μας έρχεται, νομίζω θα βελτιώσουμε αρκετά τα ποσοστά μας και θα είναι το κλειδί –μεταξύ άλλων παραγόντων- για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Πιθανών υπήρξαν που έπαιξαν το ρόλο τους ώστε να μην μπορέσει το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα να πάρει τα ποσοστά που θέλαμε. Η ΝΔ στο νομό μας τα πήγε αρκετά καλά, υπήρχε η παρουσία ενός υπουργού και τριών εν ενεργεία βουλευτών, ίσως και αυτό έπαιξε το ρόλο του και φυσικά το γενικότερο κλίμα, αφού οι δημοσκόποι έπαιξαν ένα ρόλο ηθικά και δεοντολογικά απαράδεκτο, οι ίδιοι ομολόγησαν στις εκλογές ότι δεν έλεγαν όλη την αλήθεια, ομολόγησαν ότι δεν έλεγαν όλη την αλήθεια, παρουσίαζαν το ΣΥΡΙΖΑ πιο ψηλά και την ΝΔ πιο χαμηλά με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί ο φόβος σε αυτούς που δεν ήθελαν το ΣΥΡΙΖΑ και να πάνε ανεξάρτητα του που τοποθετούνται πολιτικά να ψηφίσουν ΝΔ».

«Έτσι ερμηνεύεται σε ένα βαθμό πάντοτε το εκλογικό αποτέλεσμα. Προφανώς και ήταν μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά υπήρχε και μία καταβαράθρωση και ένα μήνυμα απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Άλλωστε ήταν πρωτόγνωρο πολιτικά, εκλογικά, δημοσκοπικά, η αξιωματική αντιπολίτευση να χάνει 11 μονάδες. Μετά από μία 4ετία δύσκολη με πολλά επώδυνα μέτρα και αύξηση κοινωνικών ανισοτήτων και όμως συνέβη γιατί ο ελληνικός λαός δεν βρήκε αυτό που ήθελε στην αντιπολίτευση, δεν βρήκε εναλλακτική, δεν εκφράστηκε, δεν εκπροσωπήθηκε και αυτό είναι το κυρίαρχο ακριβώς την Κυριακή που μας έρχεται. Το θέμα της πρώτης θέσης έχει κριθεί, την Κυριακή αποφασίζουμε αν θέλουμε να επιλέξουμε μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση για να εκπροσωπήσει τους Έλληνες πολίτες που δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν είναι ευχαριστημένοι, που έχουν δει το εισόδημα τους να συρρικνώνεται και την καθημερινότητά τους να επιδεινώνεται, απέναντι σε αυτές τις πολιτικές την επόμενη τετραετία και για μένα αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών».

«Δεν είναι καλό να υπάρχει μονοπώλιο ή παντοκρατορία της ΝΔ και αν υπάρχει ιστορικά μία παράταξη που μπορεί να σταθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και διαχρονικά είναι το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό εμείς καλούμε πολίτες που ψήφισαν άλλα κόμματα να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, στο σπίτι τους για να χτίσουμε μαζί τον άλλο προοδευτικό πόλο. Και για την Καβάλα δεν είναι υγιές και θεμιτό να υπάρχει κοινοβουλευτικό μονοπώλιο της ΝΔ γιατί η ΝΔ παλεύει για το 4-0, άλλωστε και ο κ. Μητσοτάκης που περασε από τα μέρη μας μόνο σε αυτό αναφέρθηκε και μόνο σε αυτό αποβλέπει. Δε μίλησε για τα τοπικά μας προβλήματα, αλλά για την 4η έδρα. Ποιος θα αναδείξει τα προβλήματα της Καβάλας; Αυτή την 4ετία θεωρώ ότι δεν αναδείχθηκαν, φανταστείτε τι έχει να γίνει με 4 βουλευτές, δεν είναι υγιές αυτό. Η μόνο ρεαλιστική πιθανότητα είναι την τέταρτη έδρα να την πάρει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ για να την πάρει χρειάζεται πολύ υψηλό ποσοστό, πρέπει να φτάσει το 24%. Αν υπάρχει μία πιθανότητα να έχουμε άλλη φωνή στη Βουλή, αυτή η πιθανότητα συγκεντρώνεται στο ΠΑΣΟΚ. Για αυτό όσον αφορά τα τοπικά καλώ τους προοδευτικούς πολίτες του νόμου να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος είναι κουρασμένος, ο κόσμος δε μιλάει αλλά υπάρχει μία σιωπηλή μεταστροφή που θα εκφραστεί στην κάλπη. Εμείς βλέπουμε ένα πολύ καλύτερο κλίμα από αυτό που βλέπαμε στις 21 Μαίου και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ