Βαλκάνιοι με τους φίλους τους πέρασαν το τετραήμερο του Πάσχα στη Θάσο – Λιγότεροι οι έλληνες επισκέπτες

0
215

Στοιχεία για την τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου έδωσε σε παρέμβασή του στον Alpha Radio ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Πάρης Παρασχούδης. Η κίνηση, όπως είπε, αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, ήταν καλή, όμως από χθες το νησί παρουσίαζε χειμωνιάτικη εικόνα.

 Έντονη η κίνηση από την Μ. Τετάρτη

«Είχαμε μια έντονη κίνηση από την Μεγάλη Τετάρτη και αυτό φάνηκε και από την κίνηση τους δρόμους. Είχαμε πάρα πολλούς Βαλκάνιους, Ρουμάνους και Βούλγαρους, λιγότερους έλληνες και είδαμε ότι κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνοιξαν, όπως και κάποια ξενοδοχεία που φιλοξένησαν όλον αυτόν τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος όμως από χθες ( Δευτέρα του Πάσχα) άρχισε να εγκαταλείπει το νησί και σήμερα ( χθες) έχουμε μια χειμωνιάτικη Θάσο. Περιμένουμε από την Πρωτομαγιά να ξεκινήσει καλά η σεζόν, έχουμε και  τους  ποδηλατικούς αγώνες εκείνο το διήμερο. Όσοι ήρθαν με λεωφορεία, ήρθαν από τα Βαλκάνια για 4 ημέρες και πολλοί Βαλκάνιοι ήρθαν επειδή διατηρούν σπίτια στο νησί και ήρθαν με τους φίλους τους να περάσουν το Πάσχα. Όταν το Πάσχα πέφτει χρονικά μέσα στον Μάιο, η κίνηση είναι πιο αυξημένη, φέτος, αν και ο καιρός δεν ήταν καλός, πήγε αρκετά καλά η κίνηση».

 

 Δεν υπάρχουν νέοι προορισμοί

«Η διαχρονική μας προσπάθεια είναι να αποκτήσουμε περισσότερες πτήσεις στο «Μέγας Αλέξανδρος». Αυτό ανεκόπη λίγο από την πανδημία και άλλαξαν λίγο οι ισορροπίες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έρχονται αυτές οι πτήσεις που γίνονται κάθε χρόνο και τις ξέρουμε από πολύ νωρίς. Εκτός από τις πτήσεις από Γερμανία που ξεκινάνε από τα τέλη του Απρίλη και εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο έλληνες- ομογενείς  που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, οι περισσότερες πτήσεις ξεκινούν από τις 20 Μαΐου. Επίσης δεν έχουμε νέους προορισμούς, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και από τη Θάσο και από την περιοχή ευρύτερα, ώστε να γίνει πιο ελκυστικός προορισμός η Θάσος  στους tour operations για να εντάξουν περισσότερες πτήσεις τσάρτερ».

 

 Η εκτίμηση για το φετινό καλοκαίρι

«Πέρυσι γκρινιάζαμε ότι δεν θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι και είχαμε ένα εκπληκτικό καλοκαίρι. Φέτος, εκτιμώ ότι θα έχουμε ένα καλοκαίρι το ίδιο  ή λίγο καλύτερο από το περυσινό, αν πιάσουμε το 2019, αυτό θα είναι υπέροχο, το ζητούμενο είναι να έχουμε και καλές εισπράξεις, διότι είχε φανεί πέρυσι ότι οι εισπράξεις ήταν σχετικά ανεβασμένες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ