«Η τετραετία Μητσοτάκη άρχισε με Πέτσα και τελειώνει με Πάτση»

0
211

Κατάγεται από την Πιερία, όπου συνεχίζει να δραστηριοποιείται επαγγελματικά, αλλά ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στην Καβάλα. Το 2015 εξελέγη πρώτος σε ψήφους βουλευτής Πιερίας και ήταν ο νεότερος βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στις εκλογές της 21ης Μάιου ζητά και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών της Πιερίας, προκειμένου να τους εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Είναι ο Ζήσης Ζάννας, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, που διατηρεί φαρμακείο στην περιοχή του Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου, ο οποίος  παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και τον Βασίλη Ιωάννου.

Είστε μια ιδιαίτερη περίπτωση εσείς, ζείτε στην Καβάλα, η καταγωγή όμως είναι από Πιερία και στην ΠΕ Πιερίας κατέρχεστε ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Ναι, υπήρξα  βουλευτής Πιερίας, ως ο νεότερος το 2015 και οι πολίτες τότε με εμπιστεύτηκαν ως πρώτο εκλεγμένο βουλευτή.

Οι προτάσεις δεν κυριαρχούν σε αυτή την προεκλογική περίοδο,  αλλά όλα τα υπόλοιπα κυριαρχούν, όπως τα φερόμενα σκάνδαλα  και το debate. Αυτό διαπιστώνω.

Στο μυαλό όλων μας πρέπει να είναι τα προγράμματα και οι προτάσεις, τι κυβέρνηση θέλουμε την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν θέλουν αυτή τη στιγμή να γίνει συζήτηση επί της ταμπακιέρας, επιλέγουν τη λασπολογία απέναντι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ αυτονόητο να γίνει debate, δεν πρέπει να φοβάται ένας πολιτικός αρχηγός τον πολιτικό του αντίπαλο, παρόλα αυτά, το κυρίαρχο για εμάς είναι η ανάδειξη του πολιτικού μας προγράμματος. Εμείς λέμε «φτάνει ως εδώ κύριε Μητσοτάκη», είναι μια τετραετία που τελείωσε με Πέτσα και τελειώνει με Πάτση. Στις 29 του Μάη εμείς θεωρούμε ότι θα υπάρχει νέα κυβέρνηση προοδευτικής δημοκρατικής κατεύθυνσης και καλούμε τον κάθε πολίτη που αυτοπροσδιορίζεται προοδευτικός πολίτης, στις 21 του Μάη ως πρώτη επιλογή του να έχει τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ώστε την επόμενη μέρα, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση.

Ένα από τα βασικά σημεία της πολιτικής ατζέντας είναι το  μεταναστευτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή επιθυμεί να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος με την Ευρώπη, επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεικνύεται ως μια αποθήκη μεταναστών και προσφύγων , αυτή τη στιγμή με επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη η Ελλάδα έγινε μια αποθήκη ψυχών. Εμείς δεν θεωρούμε ως μια μοντέρνα προσέγγιση τον φράχτη και όχι μόνο εμείς, ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμη και συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης διαφωνούν με τους φράχτες και ζητάμε να γίνουν βαθιές τομές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, γενναία χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και ανακατεύθυνση των μεταναστευτικών ροών στις χώρες της ΕΕ. Οι μετανάστες θα βρουν τρόπο να μπουν, δεν επιθυμούμε τη συνέχιση του φράχτη αυτού. Δεν υπάρχουν τα νούμερα που ακούγονται, ότι δηλαδή αποθάρρυνε ο φράχτης 250.000 μετανάστες. Αυτή τη στιγμή δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω η συνέχιση του έργου.

Έχουμε ακούσει ένα πακέτο μέτρων για την οικονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακούμε και την κριτική από τα κυβερνητικά στελέχη ότι αν εφαρμοστούν όσα ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει, θα εκτροχιαστεί η οικονομία.

Το μαξιλαράκι που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ γρήγορα εξανεμίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σήμερα το χρέος είναι πολύ μεγάλο, εμείς έχουμε ένα απόλυτα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, ρεαλιστικό, το οποίο βάζει σε πρώτη προτεραιότητα μια ισχυρή κοινωνική ασπίδα και μια σειρά μέτρων, όπως αύξηση μισθών, μείωση των τιμών, δικαιοσύνη παντού. Θεωρώ ότι θα εξαπλώσουμε το πρόγραμμά μας σε όλη τη σύνθεση του, δεν έχουμε πια εποπτεία, ουσιαστικά θα είναι σα να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά.  Οι επαφές μου με τον κόσμο, μου λένε ότι θα μας εμπιστευτούν οι πολίτες.

 Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν επιτρέπουν αυτή την αισιοδοξία…

Στην Ελλάδα, είναι γνωστό, ας μη κρυβόμαστε, οι δημοσκοπικές εταιρίες δεν καταγράφουν την τάση, αλλά δημιουργούν τάση. Είναι μια προσωπική μου θέση αυτή.

Είστε διατεθειμένοι να συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη  και με την βασική προϋπόθεση ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ;

Θεωρώ ότι ο κ. Ανδρουλάκης βάζει το άλογο μπροστά από το κάρο.  Με την ίδια λογική, αν δεν είναι επιλογή του ο κ. Μητσοτάκης, θα συνεργαστεί με τη ΝΔ για την εφαρμογή ενός φιλελεύθερου προγράμματος; Εμείς  πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.  Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για κυβέρνηση ηττημένων, εμείς λέμε και το λέμε παντού, ότι είτε από την πρώτη Κυριακή με την απλή αναλογική, είτε την δεύτερη, με την αυξημένη αναλογική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα, ικανό να δημιουργήσει κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις,  αλλά και δεν φοβόμαστε την δεύτερη κάλπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ