«Φτάνουμε τα νούμερα του 2019 σε κίνηση, τα έσοδα μπορεί να είναι τα ίδια με το 2019 τα έξοδα όμως είναι τα διπλάσια»

0
193

Η κίνηση ναι μεν επιστρέφει στις εποχές του 2019 αλλά τα έξοδα από τότε έχουν διπλασιαστεί υπογραμμίζει στον Alpha Radio ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής. Εξήγησε πως η εμπιστοσύνη του κόσμου έχει αποκατασταθεί σε σχέση με την χρήση των λεωφορείων ως μέσο μαζικής μετακίνησης αλλά και πως η ακρίβεια μειώνει τα εισοδήματα του ΚΤΕΛ, συσσωρεύοντας ουσιαστικά από το 2019 και ένθεν ζημιές.

«Εδώ και μία εβδομάδα η κίνηση είναι αυξημένη, είναι ικανοποιητική για μας, βλέπουμε ότι μπαίνουμε σε ρυθμούς κανονικότητας, μετά την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων ο κόσμος απελευθερώνεται και ταξιδεύει, η κίνηση επιστρέφει στην κανονικότητα. Από την άλλη η επισκεψιμότητα στην Καβάλα είναι ψηλά, βλέπουμε επισκέπτες από διάφορες περιοχές, ιδιαιτέρως η γραμμή Θεσσαλονίκη Καβάλα. Αυτή είναι η μεγάλη μας γραμμή που σηκώνει πολύ τον κυκλοφοριακό φόρτο, φέρνει κόσμος που δεν είναι και από την Καβάλα, μετα από Αθήνα έχουμε αυξημένη κίνηση. Οι φοιτητές μετακινηθήκαν από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Αντίστοιχα έχουμε και αυξημένη κίνηση προς τα χωριά, ιδιαίτερα του Παγγαίου, παραδοσιακά το Πάσχα είναι μεγάλη η κίνηση αυτή».

«Πλησιάζουμε φέτος τα νούμερα του 2019 σε κίνηση. Εδώ βέβαια υπάρχει το ζήτημα των εξόδων, διότι τα έσοδα μπορεί να είναι τα ίδια με το 2019 τα έξοδα όμως είναι τα διπλάσια. Τα έξοδα του πετρελαίου, αυτού που καθημερινά γεμίζουμε τα ρεζερβουάρ μας τα συμπαρασύρουν όλα. Σήμερα έχει φτάσει για παράδειγμα 2 – 2.10 ευρώ το πετρέλαιο, είναι πολύ μεγάλη η αύξηση και αυτή η αύξηση επηρεάζει όχι μόνο που είναι το βασικό μας έξοδο το πετρέλαιο, αλλά όλα τα ανταλλακτικά, τα ελαστικά, όλα έχουν διπλασιαστεί.

«Εμείς κρατάμε τα θετικά, ότι υπάρχει μεταστροφή στον κόσμο που θέλει να ταξιδέψει, θέλει να βγει έξω, ότι η επισκεψιμότητα της Καβάλας και του νομού γενικά ανεβαίνει. Πλέον αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι μας εμπιστεύεται μπαίνει στο λεωφορείο και ταξιδεύει ο κόσμος, με την πανδημία είχαμε προβλήματα, ο κόσμος δεν το εμπιστευόταν σα μέσο. Λογικό είναι όμως πέρασαν 2 χρόνια από την πανδημία και σιγά σιγά ο κόσμος επανέρχεται. Σκεφτείτε ότι έχουμε επανέλθει και στον αριθμό των δρομολογίων του 2019. Το θέμα είναι ότι έχουμε συσσωρεύσει ζημιές μετά το 2019, προσπαθώντας να κρατήσουμε τα βασικά μας δρομολόγια να είμαστε εντάξει, το δρομολόγιο του αεροδρομίου είναι κάτι εξτρά, το κάναμε κάποτε που είχαμε μια κανονική ροή και το επιδοτούσαμε εμείς στην ουσία, αλλά τώρα οι εποχές δεν είναι ίδιες ούτε τα έξοδα είναι ίδια. Αν θέλει το αεροδρόμιο ας επιδοτήσει μία γραμμή για Καβάλα, δε γίνεται το υπεραστικό να επιδοτήσει όλες αυτές τις γραμμές με δικό του κόστος. Τώρα υπάρχει κάποια σύνδεση, μπορεί να έρθει κάποιος Καβάλα μέσω Χρυσούπολης και αντίστροφα και να πάει στο αεροδρόμιο, υπάρχουν 3 δρομολόγια της ημέρα. Εμείς κάνουμε κοινωνική πολιτική ενώ είναι ευθύνη άλλων. Φροντίζουμε να μην αφήσουμε χωριό χωρίς συγκοινωνία, υπάρχουν χωριά με 1 άτομο, το κάνουμε όμως με επιβάρυνση δικιά μας, γιατί έχουμε την αίσθηση αυτής της ευθύνης και να βοηθήσουμε τον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ