«Το έργο της ύδρευσης είχε χρόνο υλοποίησης 2 χρόνια και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα»

0
152

Να δώσει ο ίδιος μία λύση στο χρονίζον πρόβλημα με το έργο ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα ελπίζουν από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, οι κάτοικοι της Δ.Ε. Αμυγδαλεώνα που του απέστειλαν σχετική επιστολή. Όλα αυτά στο περιθώριο της δικαίωσης του εργολάβου που ξεκίνησε το έργο αλλά δεν έχει κάνει 2 χρόνια σχεδόν τίποτα, με τον Δήμο να τον κηρύσσει έκπτωτο και την αποκεντρώμενη να τον επαναφέρει στο έργο, που όμως ποτέ δεν ξεκίνησε σημειώνει στον Alpha Radio ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμυγλαεώνα Δημήτρης Πουρσαιτίδης.

«Το έργο της ύδρευσης και του κλειστού γυμναστηρίου είναι δύο έργα τα οποία αυτή την εποχή είναι προβληματικά στην κοινότητα Αμυγδαλεώνα, και με τα δύο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με τους αναδόχους που έχουν αναλάβει το έργο και τα δύο μας στεναχωρούν ιδιαίτερα. Για το έργο της ύδρευσης ήταν 8 Ιουνίου 2021 που υπογράφηκε η σύμβαση, το έργο είχε χρόνο υλοποίησης δύο χρόνια, σε δύο μήνες περίπου κλείνουν ακριβώς δύο χρόνια από εκείνη την ημέρα και δυστυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή. Σχεδόν δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, οι κάτοικοι ανησυχούν, είναι ένα έργο το οποίο το θέλουμε το χρειαζόμαστε, το έχει ανάγκη το Αμυγδαλεώνας. Ο Αμυγδαλεώνας έχει αναπτυχθεί και πληθυσμιακά και σε έκταση, το νερό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες δεν μας φτάνει κιόλας γιατί έχουμε και αυτή την ιδιαιτερότητα ότι στον Αμυγδαλεώνα η ύδρευση με την άρδευση είναι κοινή και επομένως το καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα και για αυτό είναι ένα έργο το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είχε γίνει εχθές και πιέζουμε πολύ και στεναχωριόμαστε για αυτό το λόγο ότι αυτό το έργο δεν πρέπει να χαθεί».

Ο ανάδοχος είχε νωρίτερα κηρυχθεί έκπτωτος από το έργο αλλά ο ίδιος προσέφυγε στα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης και δικαιώθηκε. Ο κ. Πουρσαιτίδης σχολίασε σχετικά «Επικαλείται διάφορες δικαιολογίες ο ανάδοχος, τα κριτήρια με τα οποία τον δικαίωσαν δεν τα έχουμε μάθει ποτέ, δώσανε το δικαίωμα στον εργολάβο να επιστρέψει στο έργο, αλλά σε ένα έργο επιστρέφεις όταν είναι παρών στο έργο, επειδή αυτός είναι απών από το έργο και όταν λέμε επιστρέφει πως επιστρέφει; Εμείς από εκείνη την ημέρα και μετά δεν έχουμε δει καμία κίνηση. Μέχρι προχθές είχε έναν υπάλληλο, από ότι έμαθα και αυτός ο υπάλληλος έχει φύγει, επομένως πως επιστρέφει; Σήμερα λόγω των επεμβάσεων που είχε κάνει είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο αυτή τη στιγμή, όταν είχε ξεκινήσει το έργο με χαρά τότε το καλωσορίσαμε, λογικό είναι ότι θα ανοιχτούν κάποια χαντάκια και είχαμε ζητήσει την κατανόηση εκεί των κατοίκων, γνωρίζαμε ότι θα ταλαιπωρηθούμε 1-2 χρόνια, βλέπουμε όμως ότι αυτά τα χαντάκια από την πρώτη στιγμή που έχουν ανοίξει δεν έχουν κλείσει, αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων έχουνε γίνει δύο μικρά ατυχήματα ευτυχώς χωρίς κάτι σοβαρό, αυτός είναι και ο λόγος που αντιδρούμε είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, να γίνει μία αποκατάσταση τουλάχιστον σε αυτά που έχουν ανοιχτεί, δυστυχώς όμως τα λέμε αλλά δεν εισακουγόμαστε».

«Εμείς ελπίζουμε οτι με την παρέμβαση του κ. περιφερειάρχη θα λυθεί το πρόβλημα, το έργο όπως ξέρετε χρηματοδοτείται από την περιφέρεια. Επομένως νομίζω ότι έχει ρόλο και η περιφέρεια σε αυτό το έργο, θα πρέπει να παρέμβει και η περιφέρεια. Πιστεύουμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με αυτή την επιστολή. Με τον εργολάβο για να για να συνεργαστούμε όμως θα πρέπει να τον δούμε στον Αμυγδαλεώνα, να τον δούμε να φέρνει συνέργεια, μηχανήματα να δουλεύουνε, έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε και ας έχουνε περάσει δύο χρόνια. Επειδή το έργο το θέλουμε να γίνει υπομονή έχουμε, αρκεί να τον δούμε αυτόν ή κάποιον άλλον να έρθει και να εργάζεται εκεί και κάποιο διάστημα να ολοκληρωθεί αυτό το έργο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ