Στο πλευρό των πυρόπληκτων του Νέστου οι μηχανικοί του ΤΕΕ ΑΜ με τον πλέον έμπρακτο τρόπο

0
243

Χωρίς αμοιβή σκοπεύουν δεκάδες μηχανικοί του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους πυρόπληκτους του Δήμου Νέστου είτε για την εκ βάθρων ανέγερση των σπιτιών τους είτε για τις απαραίτητες επισκευές. Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στον Alpha Radio ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ τονίζοντας ότι «κατόπιν συνεννόησης με συναδέλφους μηχανικούς του Δήμου μας το σύνολο των μηχανικών του Δήμου Νέστου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ότι χρειαστεί είτε έκδοση νέων οικοδομικών αδειών είτε όποιων διαδικασιών άπτονται στις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς για τους συντοπίτες μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών» σε σχετική ανακοίνωση».

«Ήταν μια πρόταση δική μας, δε ξέρω αν υπάρχει ανάλογο σε άλλο τμήμα Τεχνικού Επιμελητηρίου, όμως την Πέμπτη μετά από τα γεγονότα και αφού είχε ελεγχθεί πια η κατάσταση στα σπίτια που επλήγησαν είτε μερικώς είτε ολικώς από την πυρκαγιά, κάναμε την πρόταση που στείλαμε σε όλα τα μέλη του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας, Καβάλας και Δράμας δηλαδή και περίμενα τις απαντήσεις τους. Δεν το δημοσιοποίησα στα social media γιατί πρώτα έπρεπε τουλάχιστον να εξασφαλίσω ένα ικανό αριθμό συναδέλφων που να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, προκειμένου και κάποιοι συνάδελφοι νέοι κυρίως που δεν έχουμε τα μέιλ τους να το ακούσουν και αυτοί και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους».

«Από την στιγμή που η πρόταση έγινε γνωστή ευρέως έχουμε πάνω από 40 συμμετοχές αυτή την στιγμή, παρότι δεν έχουν μείνει χωρίς δουλειά οι συνάδελφοι, αντίθετα η επαγγελματική τους ύλη έχει αυξηθεί πάρα πολύ με τα εξοικονομώ και τα άλλα προγράμματα που τρέχουν αυτή την στιγμή. Άρα αυτοί οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν θα κλέψουν από τον δικό τους χρόνο και εις βάρος των δικών τους επαγγελματικών υποχρεώσεων.  Έχω ένα άγχος πως μπορούμε να το κάνουμε πράξη πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες την προσπάθεια που γίνεται, πως θα το δουλέψουμε, θα το οργανώσουμε, να μάθουμε τον ακριβή αριθμό των κτισμάτων τα οποία έχουν υποστεί ζημιά μερική η ολική. Υπάρχει ένας αριθμός, 57 κτίσματα έχουν πληγεί και έχει γίνει ο χαρακτηρισμός του κίτρινου του κατοικήσιμου μετά από επισκευές και του κόκκινου, αυτό που πρέπει να κατεδαφιστεί».

«Αυτή τη στιγμή έχουν περάσει από την πρώτη εβδομάδα οι μηχανικοί του δημοσίου και έχουν καταγράψει τις ζημιές, και έχουν δώσει τα κίτρινα και κόκκινα. Πρέπει όμως να συναντηθούμε με την εκεί τοπική αυτοδιοίκηση και με το δήμαρχο Νέστου τον κ. Μιχαηλίδη γιατί εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους εκεί συναδέλφους μηχανικούς, 5-6 δήλωσαν ενδιαφέρον να μπουν στην ομάδα του ΤΕΕ ώστε να γίνει μία ομάδα με αναλογία ένας προς ένα, ένας μηχανικός για ένα κτίσμα».

«Εμείς θέλουμε απλά να βάλουμε ένα λιθαράκι στην υπόθεση αυτή, όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να δρομολογηθεί από την κρατική βοήθεια, αν δώσεις π.χ. σε κάποιον 100 χιλιάδες ευρώ τότε δε χρειάζεται τη δική μας συνδρομή, αλλά δε νομίζω ότι θα ανέβουν τόσο πολύ τα ποσά και θα χρειαστεί η δική μας συνδρομή. Η πρόταση μας έγινε αποδεκτή από τους συναδέλφους που επιθυμούν να μην υπάρχουν ειδικές διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα από δημόσιες υπηρεσίες και από μας τους ίδιους, εννοώ ότι έχουμε και εμείς τις δυσκολίες μας τις γραφειοκρατικές. Αλλά με πείσμα και οργάνωση μπορεί να γίνει αυτό και πραγματικά θα είναι ένα ορόσημο για την περιοχή μας και το νομό μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ