«Στο Παληό έχουμε σχεδόν καθημερινά ατυχήματα, που κάποια στιγμή θα φέρουν και δυστύχημα»

0
178

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις λέγανε οι παλιοί και αυτό ίσχυσε στην περίπτωση της διαδικτυακής ομάδας του Παληού και ενός από τους διαχειριστές της όταν ανέβασε μία φωτογραφία – κολάζ με εικόνες από τα πολλά τελευταία τροχαία ατυχήματα στο Παληό. Μία κατάσταση που όπως περιγράφει ο εκ των διαχειριστών της ομάδας και κάτοικος Παληού Αλέξης Γούλας είναι καθημερινό φαινόμενο ιδίως τις ημέρες αυτές που βρέχει και που επιτέλους θα πρέπει να μπει ένα τέλος, πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα.

«Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο γιατί έχουμε σχεδόν καθημερινά ατυχήματα,  που κάποια στιγμή θα φέρουν και δυστύχημα. Όταν ένα αυτοκίνητο εκτρέπεται και πέφτει πάνω σε κάγκελα που περπατάει ένα παιδί είναι θέμα χρόνου να γίνει το κακό. Ξέρουμε τι φταίει, το κακό οδόστρωμα, τα φθαρμένα λάστιχα, το μήνυμα στο κινητό, όλα αυτά που εμείς κάνουμε και που ο δρόμος έχει τόσες ατέλειες, είναι ένα συνδυασμός που τελικά δεν είναι πολύ καλός. Σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι υπαιτιότητα των οδηγών, είναι η υπερβολική ταχύτητα, είναι το μήνυμα το κινητό, είναι η υπερβολική σιγουριά, είναι ότι θέλουμε να είμαστε ο Άιρτον Σένα. Μόλις χθες το βράδυ στο Παληό κινούμουν εγώ με 50 χιλιόμετρα και με προσπέρασε μία κυρία ενώ από την άλλη μεριά το στενό έβγαινε αυτοκίνητο. Και κινδυνέψαμε να γίνουμε βίδες χωρίς λόγο.

«Αυτήν την εικόνα που είδατε με το κολάζ θα την ανεβάζω κάθε φορά που βρέχει για να ξυπνάμε και να πηγαίνουμε σιγότερα. Είναι όλα ατυχήματα στη γειτονιά μας, στην Τόσκα, στον Μπάτη, δίπλα μας, πρέπει να μην τρέχουμε όταν βρέχει, τέλος. Είναι λασποβροχή και γλιστράει ο δρόμος, πρέπει να πηγαίνουμε σιγά. Αν θυμάστε μετά τις εκλογές του 2019 είχε γίνει ένας αποκλεισμός του δρόμου του Παληού συμβολικός, ολοι οι κάτοικοι πίεζαν να γίνει κάτι. Αυτό το κάτι μετά από φουρτούνες ήταν η εκπόνηση μίας μελέτης που αφορά το κομμάτι του δρόμου του Παληού. Από αυτή την μελέτη η πρώτη φάση τελείωσε πριν κάποιους μήνες και τώρα μαθαίνουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση και θα γίνει μία παρουσίαση στις 24 Απριλίου με φορείς ούτως ώστε να γίνουν οι όποιες παρατηρήσεις που τυχόν υπάρχουν και να επιστραφεί στο μελετητή για να ολοκληρωθεί ως το τέλος. Τώρα πότε θα αρχίσει η υλοποίηση της, πρώτα θα πρέπει να βρεθούν τα λεφτά, είναι αυτό που αν δε γίνει δε μπορεί να γίνει τίποτα. Είναι το δύσκολο βήμα η μελέτη και όχι τόσο η υλοποίηση».

«Αυτό σημαίνει ότι για μας το καλοκαίρι έφτασε και δεν προλαβαίνουμε την υλοποίηση της μελέτης, για αυτό κάναμε μία παράσταση προχθές στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και ζητήσαμε κάποια πράγματα τα οποία  θα είναι άμεσα και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Μεταξύ άλλων να βαφτούν όλες οι διαβάσεις, να μπουν δύο ραντάρ που δείχνουν την ταχύτητα, να μπουν στην άσφαλτο κάποιοι χρωματισμοί που να λένε 50 χιλιόμετρα για να ξυπνάμε και να μη πηγαίνουμε με 150 και η τροχαία να έχει συχνότερη παρουσία στο Παληό με ραντάρ, γραψίματα κτλ. Το καλοκαίρι το Παληό έχει συνεχή ροή αυτοκινήτων όλη μέρα, αυτή η ροή πρέπει να έχει μία ελεγχόμενη ταχύτητα, δεν μπορεί να πηγαίνουν ούτε με 90 ούτε με 130. Τα σαμαράκια δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα αλλά η πρώτη φάση της μελέτης προέβλεπε υπερυψωμένες διαβάσεις, κοντά στα 10 εκατοστά οι οποίες πράγματι κόβουν την ταχύτητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ