«Είναι ντροπολογία, είναι ντροπή να έρχονται από την πίσω πόρτα περίεργα νομοσχέδια που δεν έχουν καμία σχέση με τον εμπορικό κόσμο»

0
279

Να αποσύρει την ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο επιπλέον Κυριακών το χρόνο και να μην αφήσει κανένα περιθώριο για πιθανότητα επέκτασης του ωραρίου καταστημάτων όλο το 24ωρο, καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τον  Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Για την εξέλιξη αυτή και την κίνηση στην αγορά της Καβάλας μίλησε στον Alpha Radio ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης.

«Θα την χαρακτήριζα ντροπολογία, είναι ντροπή να έρχονται από την πίσω πόρτα σε περίεργα νομοσχέδια που δεν έχουν καμία σχέση με τον εμπορικό κόσμο, τροπολογίες του Υπ. Ανάπτυξης οι οποίες άκουσον άκουσον να ζητούν διεύρυνση του ωραρίου από τις 6:00 το πρωί, πιο φωτογραφική τροπολογία δεν υπάρχει. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι και θέλω αυτή τη στιγμή να στηλιτεύσω και τις δύο τις Κυριακές που μας βάζουνε και εκείνες, έχουμε μια σταθερή άποψη ως εμπορικός κόσμος ότι οι Κυριακές οι παραγωγικές είναι μόνο τρεις. Είναι των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και η Κυριακή των Βαΐων, καμία άλλη Κυριακή δεν είναι χρήσιμη, καμία άλλη Κυριακή δεν προσδίδει το παραμικρό στα εισοδήματα των επιχειρήσεων. Τώρα έρχονται και μας βάζουν μία Κυριακή του Μαΐου την βάζουν άκουσον άκουσον μέσα στις χειμερινές εκπτώσεις και την Κυριακή του δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου τη βάζουν στο τέλος Νοεμβρίου. Οι τροπολογίες αυτές είναι φωτογραφικές και κατά παραγγελία από κάποια κέντρα που όλοι τα γνωρίζουμε προς το Υπ. Ανάπτυξης και εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εμπόρων ανά την επικράτεια».

«Ο συγκεκριμένος υπουργός μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους αποφάσεις αιφνιδιάστηκες, θα σας θυμίσω για την Κυριακή του Νοεμβρίου η οποία ναι μεν καταργήθηκε το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο άρα δεν υφίσταται κανένας λόγος να είναι ανοιχτή η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου την οποία μας είπε ότι θα είναι ανοιχτή, μετά ήρθαν τα καιρικά φαινόμενα την πήγε την άλλη εβδομάδα, την άλλη εβδομάδα ήρθε ο Μαραθώνιος της Αθήνας, την πήγε την παράλλη εβδομάδα που ήταν η Κυριακή μετά την Black Friday. Αυτά είναι αστεία να συμβαίνουν, βλάπτουν τον εμπορικό κόσμο, και αυτές οι αποφάσεις του κ. Γεωργιάδη τον πλήττουν στα μάτια όλων των εμπόρων όλης της χώρας».

«Ο καιρός αυτή την περίοδο που είμαστε πριν το Πάσχα δεν μας ευνοεί καθόλου, θυμίζει βαρυχειμωνιά, με βροχές, με χιόνια με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όλα τα καταστήματα της πόλης έχουν προετοιμαστεί για την άνοιξη με χρώματα ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Όταν ήταν να ψωνίσει ο κόσμος τα χειμωνιάτικα είχαμε ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, τώρα που έπρεπε να ψωνίζει ανοιξιάτικα βρέχει και έχει κρύο! Εμείς ελπίζουμε και περιμένουμε να γίνει κάτι την πασχαλινή περίοδο, δε χάνουμε την αισιοδοξία μας, καταλαβαίνουμε το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε όλοι είναι δύσκολο, οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται δυσβάσταχτοι, η ακρίβεια στα είδη της καθημερινότητας στερεί τεράστιο μέρος του εισοδήματος των καταναλωτών, Οπότε παλεύουμε αυτή τη στιγμή με καιρούς, με την ακρίβεια, μήπως και εμείς μπορέσουμε να κάτι να πάρουμε, κάποια χρήματα να πληρωθούν οι υποχρεώσεις, από αυτή την πασχαλινή περίοδο που συνηθίσαμε αλλά χρόνια να έχει μία έντονη κίνηση η αγορά σε όλα τα είδη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ