«Στην Θάσο υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, έτοιμα επιχειρησιακά και λειτουργούν ανά βάρδια τουλάχιστον 2»

0
258

Τα περισσότερα από όσα ακούγονται για τα ασθενοφόρα και το νησί της Θάσου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα πρέπει να πάψουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια με την υγεία που οδηγούν στην δυσφήμηση του νησιού ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης. Ο ίδιος έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τις διαστάσεις που πήρε ο θάνατος τουρίστριας και η καθυστέρηση του ασθενοφόρου, με τα πανελλαδικά μέσα να ασχολούνται εκτενώς με το θέμα επικεντρώνοντας στο γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο που λειτουργεί, την ώρα που ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι λειτουργούν δύο.

«Όντως το περιστατικό αυτό ήταν ένα δυστυχές περιστατικό, έχασε την ζωή του ένας άνθρωπος, η αλήθεια είναι ότι και νωρίτερα να ήταν το ασθενοφόρο εκεί δεν θα είχαμε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα. Διάφορα σχόλια που γίνονται δεν ανταποκρίνονται και τόσο στην πραγματικότητα. Στην Θάσο υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, έτοιμα επιχειρησιακά και λειτουργούν ανά βάρδια τουλάχιστον 2. Αυτή είναι η διαβεβαίωση με πληροφορίες που έχω από τον διευθυντή του Κ.Υ. Θάσου του κ. Αγγελόπουλου, αυτό που σας λέω είναι η ενημέρωση από τον διευθυντή του Κ.Υ. για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. Η κίνηση στο δρόμο λόγω του αυξημένου τουρισμού είναι μεγάλη και δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να φτάσει τόσο γρήγορα το ασθενοφόρο όσο πραγματικά θα θέλαμε όλοι, δε συζητάμε για την απώλεια μίας ζωής, που είναι δυσάρεστο για όλους μας.

«Να μην δημιουργούμε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το νησί μας, φυσικά μακάρι να είχαμε και περισσότερες βάρδιες, πληρώματα μας λείπουν όχι ασθενοφόρα, κόσμο χρειαζόμαστε. Η ενημέρωση μου για το περιστατικό είναι ότι πήγε ιδιώτης γιατρός με απινιδωτή στα πρώτα 10-15 λεπτά και ότι είπε ότι είχε καταλήξει ήδη και δε γινότανε κάτι. Εδώ και 30 χρόνια το Κ.Υ. είναι στον Πρίνο, μη ρωτάμε τώρα πόση απόσταση είναι από την Αστρίδα και πόση από την Σκάλα Ποταμιάς. Σας λέω και πάλι και δικό μας αίτημα ως Δήμος είναι να αυξηθεί το προσωπικό στο κέντρο υγείας και να λειτουργούν και τα τέσσερα ασθενοφόρα, να έχουν πλήρωμα και να λειτουργούν καθ’ ‘όλη την διάρκεια της ημέρας. Δεν υπάρχει Δήμος, δεν υπάρχει άνθρωπος, δεν υπάρχει φορέας πάντως που να μην το θέλει αυτό. Αλλά όχι να λέμε ότι ο τόπος εδώ είναι ανασφαλής, φτάνει με τα μικροπολιτικά παιχνίδια, οι εκλογές τελείωσαν, φτάνει, αγγίζουμε τα όρια της δυσφήμησης. Λίγο πριν τις εκλογές θυμήθηκαν τις ελλείψεις που πιθανότατα υπάρχουν στο ΕΚΑΒ ή στο κέντρο υγείας κάποιοι, εμείς παλεύουμε περισσότερα χρόνια από μερικούς».

«Για την συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Καβάλας τα είπαμε, άκουσα τα αιτήματα τους, πολλά από αυτά με βρίσκουν σύμφωνο και φυσικά αυτό που τους ζήτησα εγώ είναι ότι το οποιοδήποτε αίτημα τους να γίνει μέσω της υπηρεσίας τους για να μπορέσουμε και εμείς να παρέμβουμε εκεί που μπορούμε ή να βοηθήσουμε στην ικανοποίηση, την πραγμάτωση των αιτημάτων τους. Και αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν στον τομέα της υγείας, προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, εμείς έχουμε αποδείξει πόσο κοντά είμαστε στο Κ.Υ. Θάσου. Εμείς αυτό που κάνουμε χρόνια τώρα είναι να πληρώνουμε την διαμονή του έξτρα προσωπικού του ΕΚΑΒ που έρχεται για τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητήσανε μία επιπλέον βάση για ασθενοφόρο και συμφωνώ απλά αυτό πρέπει να γίνει δια της υπηρεσίας τους, να μας πουν τι ακριβώς θέλουν για να το κάνουμε. Ζητήθηκε να γίνει σταθμός στη νότια πλευρά και στην περιοχή της Σκάλας Παναγίας που έχουμε και το δημοτικό κάμπινγκ που θα μπορούσε να το φιλοξενήσει».

«Όχι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε όλε τις παραλίες για το λόγο ότι εδώ και χρόνια ενώ ο δήμος της Θάσου κινεί κάθε διαδικασία που υπάρχει στο νόμο, είτε μέσω προκήρυξης θέσεων είτε μέσω του διαγωνισμού για να έρθουν εταιρείες και σχολές να αναλάβουν αλλά δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον και βγαίνουν άγονοι αυτοί οι διαγωνισμοί οπότε δεν έχουμε ναυαγοσώστες. Απλά ο δήμος Θάσου λόγω του ότι κάνει αυτά που απαιτεί ο νόμος, εξαντλεί κάθε δυνατότητα που έχει για αυτό το λόγο δεν πληρώνει και στο τέλος της περιόδου τα πρόστιμα που επιβάλλονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ