«Ψηφίστηκε ομόφωνα ο κανονισμός της λαϊκής αγοράς αλλά λογαριάζαμε χωρίς την κ. Ιωσηφίδου που τον κατήγγειλε στην Αποκεντρωμένη!»

0
165

Για δάκτυλο της υποψηφίας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου τόσο στην Αποκεντρωμένη όσο και στους εμπόρους και παραγωγούς των δύο λαϊκών αγορών της Καβάλας κάνει λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες τόσο για το αν διαθέτουν άδειες λειτουργίας όσο και για το αν η Αποκεντρωμένη έχει εγκρίνει τον κανονισμό λειτουργίας τους. Ο κ. Μουμτσάκης δίνει τις δικές του απαντήσεις τονίζοντας πως όλα έγιναν σύννομα και απέδωσε τον θόρυβο στο άγχος της κ. Ιωσηφίδου εν όψει εκλογών.

«Η μία λαϊκή επηρεάζει την άλλη, για 20 χρόνια γίνονταν προσπάθειες να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος κανονισμός των λαϊκών αγορών, τόσο στην Καβάλα όσο και στις Κρηνίδες. Ενώ λοιπόν ασχολούνταν με τη λαϊκή η τότε Νομαρχία αργότερα υπεύθυνος για τις λαϊκές ήταν ο δήμος. Τα κατάφερε η διοίκηση Μουριάδη αλλά αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, με τόσες προσπάθειες καταφέραμε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν ανάμεσα στους παραγωγούς και τους εμπόρους και ομόφωνα να ψηφιστεί μέσα στο συμβούλιο ο νέος σύγχρονος κανονισμός και είπαμε ότι εκεί τελειώσανε τα προβλήματα των εμπόρων και των παραγωγών.               Λογαριάζαμε όμως χωρίς την κυρία Ιωσηφίδου που κατήγγειλε τον κανονισμό στην Αποκεντρωμένη ότι δήθεν λειτουργεί η λαϊκή αγορά της Καβάλας και Κρηνίδων χωρίς τις απαιτούμενες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων και χωρίς άδειες λειτουργίας! Αποτέλεσμα ήταν η Αποκεντρωμένη να ζητήσει από το Δήμο να στείλουμε τις αποφάσεις. Φυσικά και τις στείλαμε, αυτή  καταγγελία έγινε αφότου ψηφίστηκε ο κανονισμός, κατά τη διάρκεια λοιπόν ζήτησε από εμένα να την διαβεβαιώσω ότι υπάρχει άδεια και ότι υπάρχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων έτσι ώστε να λειτουργεί η δημοτική λαϊκή αγορά στο κέντρο και στις Κρηνίδες».

«Αυτό που μου είναι αδύνατο να πιστέψω, είναι ότι τόσα χρόνια που η κ. Ιωσηφίδου διοικούσε το δήμο μαζί με την κ. Τσανάκα δεν έλεγχε αν υπήρχε άδεια λειτουργίας, αν υπήρχαν αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου για την λειτουργία των λαϊκών αγορών. Είμαι σίγουρος ότι το είχαν ελέγξει, και όμως προσπαθούσε να κάνει ένα παιχνίδι στις πλάτες των εμπόρων και των παραγωγών. Ξαφνικά η κ. Ιωσηφίδου πήρε άφεση αμαρτιών; Μετά τις καταγγελίες της κ. Ιωσηφίδου στείλαμε την Αποκεντρωμένη την άδεια και τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και εκείνη θα αποφασίσει για τα περαιτέρω, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Καταλαβαίνω ότι έχει ένα τεράστιο άγχος λόγω και της δημοσκόπησης παρόλα αυτά όμως δεν πρέπει να αφήνουμε τον οποιοδήποτε να κάνει πολιτικά παιχνίδια με τη λαϊκή».

«Αν υπάρχουν κάποια ζητήματα έπρεπε να τα παρουσιάσει στη διοίκηση και ως νομικός να δούμε τι θα κάνουμε, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω και δεν μπορώ να ακολουθήσω στον πολιτικό κατήφορο τον οποίο ακολουθεί η κ. Ιωσηφίδου, την αφήνω εκεί. Στην περίπτωση της Καλαμίτσας πήραμε μία ομόφωνη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο να δημιουργήσουμε μία πρότυπη λαϊκή εκεί, απόφαση που χάρηκε όλη η περιοχή εκεί γιατί η λαϊκή λειτουργούσε πάρα πολύ καλά και δεν ήθελαν να σταματήσει η λειτουργία της. Δημιουργήσαμε μία πρότυπη λαϊκή, υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί η λαϊκή, έχουμε ένα τοπογραφικό διάγραμμα που εγκρίθηκε από την αστυνομία, έχουμε έναν κανονισμό στον οποίο συμφώνησαν όλοι και τρέχει μία δημόσια διαβούλευση η οποία θα τελειώσει την Μεγάλη Πέμπτη, μπορεί όλοι επώνυμα να καταθέσουν τις απόψεις τους και αφού τελειώσει η διαβούλευση θα περάσει από τοπικό συμβούλιο, ποιότητας ζωής και να φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί θα πάρουμε την άδεια για την λειτουργία της και θα εγκρίνουμε τον κανονισμό λειτουργίας της. Και εδώ έχουμε παρέμβαση της κ. Ιωσηφίδου μέσω της Αποκεντρωμένης και λέει στους παραγωγούς που τους πιάνει κατ’ ιδίαν ότι κακώς πήραμε αυτή την απόφαση και ότι την απόφαση που πήραμε σαν δημοτικό συμβούλιο την απέρριψε η Αποκεντρωμένη. Η Αποκεντρωμένη δεν ακύρωσε καμία απόφαση, ζήτησε το αντίθετο, να κάνουμε τα επόμενα βήματα ώστε να τελειώσει το θέμα με την πρότυπη λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ