«Προσπαθούμε να απορροφήσουμε τις ανατιμήσεις που δεχόμαστε, σε μερικές πρώτες ύλες έχουμε τιμή εβδομάδος!»

0
196

Προσπαθούμε να απορροφήσουμε τις μεγάλες ανατιμήσεις που δεχόμαστε και εμείς από προμηθευτές και πρώτες ύλες ώστε τα προϊόντα μας να είναι κατά το δυνατόν προσιτά στους καταναλωτές επεσήμανε μιλώντας στον Alpha Radio ο Θεόδωρος Χατζηχρήστος, πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας. Ο ίδιος μίλησε για την κίνηση στην αγορά αλλά και τις τιμές στις πρώτες ύλες που αλλάζουν κάθε βδομάδα!

«Η κίνηση στην αγορά είναι συγκρατημένη το τελευταίο μεγάλο διάστημα, ξέρουμε όλοι ότι αυτό οφείλεται τόσο στην ενεργειακή κρίση όσο και στον πληθωρισμό που υπάρχει, βέβαια εδώ και πολλά χρόνια η κίνηση για τις γιορτές συρρικνώθηκε στο τελευταίο τριήμερο θα έλεγα, και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα το ίδιο συμβαίνει. Προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε σε αυτό, εμείς να συγκρατήσουμε τις τιμές όσο μπορούμε γιατί  δεχόμαστε πιέσεις από τους προμηθευτές μας από την άλλη θα ήταν ιδιαίτερα καλό να επιλέξουμε τοπικές επιχειρήσεις για τα δώρα μας και έτσι θα βοηθηθεί όχι μόνο η αγορά αλλά όλη η κοινωνία. Αναμένουμε αυτές τις μέρες να δοθεί και το δώρο στους εργαζομένους να έχει την ευκαιρία ο καθένας να κάνει τις αγορές του για το τραπέζι του Πάσχα. Αναμένουμε να υπάρξει μία ένταση στην αγορά τις επόμενες ημέρες».

«Έχει ξεκινήσει δειλά η κίνηση, ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μία ένταση στην αγορά τις επόμενες μέρες, είμαστε πια και τουριστικός προορισμός και το είδαμε 25η Μαρτίου που είχαμε αρκετούς επισκέπτες, ελπίζουμε και αναμένουμε και τώρα το ίδιο. Για το καλοκαίρι τα μηνύματα είναι καλά έως τώρα, μας έχουν πει ότι έχουμε πολλές κρατήσεις και αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή μας. Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της εποχής. Περάσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην πανδημία αλλά τώρα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις των επισκεπτών που συμβάλει στην κατανάλωση».

«Οι τιμές σαφώς έχουν ανεβεί, προσπαθούμε να είναι στο ελάχιστο διότι καταλαβαίνουμε το πρόβλημα κάθε νοικοκυριού, του καταναλωτή, για αυτό προσπαθούμε να απορροφήσουμε κατά το δυνατόν και τις ανατιμήσεις που δεχόμαστε εμείς, σε μερικές πρώτες ύλες έχουμε και τιμή εβδομάδος! Όμως εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές όσο το δυνατόν χαμηλότερα για να μπορέσουν και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους. Εμείς είμαστε ο τελικός κρίκος στην επαφή με τον καταναλωτή και βλέπουμε την δυσκολία του, ότι υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Σίγουρα αυτή η περίοδος θα είναι ανάσα και το καλοκαίρι αλλά δε ξέρουμε τι θα μας φέρει ο χειμώνας. Και το 2019 πήγαμε καλά και τον χειμώνα δε μας φτάσανε για να καλύψουμε αυτά που χάσαμε. Ας περιμένουμε τι θα γίνει, μπροστά μας έχουμε και εκλογές και αυτά επηρεάζουν την κατανάλωση πολύ, πρώτη κάλπη δεύτερη κάλπη, η διάθεση δεν είναι η καλύτερη για κάποιον να καταναλώσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ