32.9 C
New York
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Buy now

«Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για να ξεδιπλώσουμε την πολιτική μας, για μία διαφορετική και δίκαιη Ελλάδα»

Μιλάμε με ειλικρίνεια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τα ασφυκτικά πλαίσια που είχαμε και ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε την πολιτική μας για δικαιοσύνη παντού επισήμανε στην συνέντευξη του στον Alpha Radio ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητά την σύγκριση και πως συζητά με τον κόσμο τόσο για την δική του περίοδο 2015-19 όσο και για την ανάγκη να βγει μία προοδευτική κυβέρνηση που θα ανακόψει αυτή την κατρακύλα.

«Να ευχηθώ ο Γ. Καρατσιουμπάνης να είναι υγιής γερός και δυνατός και να επιστρέψει ακμαίος στα καθήκοντά του, η εικόνα που έχουμε είναι ότι ο Γιώργος είναι καλά, θα τα φέρει βόλτα. Εμείς ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως ομάδα, με κοινές δράσεις και κοινές παρεμβάσεις από όλους τους υποψηφίους βουλευτές, αυτό δεν αποκλείει στον καθένα να μπορεί να βλέπει και να συζητά και με ομάδες ανθρώπων ξεχωριστά. Ο προγραμματισμός που υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνουμε συνολικές παρεμβάσεις όλοι μαζί, αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε και περιθώρια στον καθένα ξεχωριστά να κανει τις δικές του ιδιαίτερες και ειδικότερες δράσεις. Με πολλή χαρά έχω ξεκινήσει να συζητάω με κόσμο και να τους ενημερώνω για τις απόψεις μου,  νομίζω ότι θα είναι μία ενδιαφέρουσα διαδικασία, είναι πρωτόγνωρη για μένα αλλά η πρώτη φορά έχει πάντα ενδιαφέρον και η πρώτη φορά καταρχήν σε βοηθάει να δεις πράγματα από την άλλη πλευρά, από τον κόσμο, από τους πολίτες που δεν μπορούσες να έχεις στο μυαλό σου και να δουλέψεις, από την άλλη όμως συχνά η πρώτη φορά βγάζει ένα κομμάτι του εαυτού σου που και εσύ ο ίδιος δεν το έχεις διαπιστώσει».

«Εμείς θα αποζητήσουμε με έμφαση την σύγκριση, το λέω διότι είναι προφανής ο στόχος της κυβέρνησης να πάει την προεκλογική αυτή διαδικασία σε μία αντιπαράθεση αυτών που κάνανε αυτοί όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια με αυτά που έγιναν επί των ημερών μας. Εμείς την θέλουμε αυτή την σύγκριση, να συγκριθούν τα πράγματα με την περίοδο 2015-19 και θέλουμε να γίνει αυτή η σύγκριση και ο κόσμος τότε πολύ εύκολα θα καταλάβει ότι με τα σφιχτά δημοσιονομικά περιθώρια που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τετραετία 2015-19 κατάφερε πράγματα που πραγματικά είναι άξια λόγου να τα καταφέρει κανείς και να αξιολογήσει. Βεβαίως κάναμε σημαντικότατα λάθη, λάθος ήταν το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, λάθος ήταν ότι δεν ανέβηκαν οι μισθοί όσο μπορούσαν να ανέβουν, λάθος ήταν ενδεχομένως και ορισμένα ζητήματα με τις ιδιωτικοποιήσεις φορέων και οργανισμών της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τα σφιχτά περιθώρια, οικονομικά, πολιτικά και άλλα περιθώρια που υπήρχαν στην Ελλάδα τότε, δεν έδιναν περιθώρια για κάτι άλλο. Εάν αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε δε μπορούμε να συζητήσουμε κιόλας».

«Εμείς δεν μπορούσαμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ το διάστημα 2015-19 γιατί δεσμευόμασταν από τα μνημόνια για την παραγωγή πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν θέλαμε εμείς να ρίξουμε τον ΦΠΑ προκειμένου οι πολίτες να αισθανθούν μία άνεση στην καταναλωτική τους συμπεριφορά; Το ίδιο για τον ΕΝΦΙΑ. Δεν θέλαμε εμείς να ενισχύσουμε το κομμάτι των κοινωνικών δαπανών; Δεν μπορούσαμε όμως διότι υπήρξε η επιβολή της περιστολής των δαπανών για να παραχθούν δημοσιονομικά πλεονάσματα. Υπήρχαν αυτά και παρόλα αυτά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιδείξει καλά αποτελέσματα, εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα στο κομμάτι της παραγωγής αποτελεσμάτων στο κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας και αυτό θέλουμε να το συζητήσουμε. Να κατανοήσει ο κόσμος ότι τότε όλα όσα έγιναν δεν ήταν πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή παρεμβάσεις που είχαν να κάνουν με την ιδεολογία μας, τα πιστεύω μας και αυτό που θέλαμε να κάνουμε, αλλά επιβλήθηκαν από τους δανειστές και βέβαια εκεί περιμένω μία απάντηση, ποιος μας οδήγησε στα μνημόνια, σε αυτήν την παλιοκατάσταση με τα ελλείμματα, το δημόσιο χρέος κτλ; Έπρεπε να ανατάξουμε την κατεστραμμένη οικονομία, να δώσουμε ανάσες στην κοινωνία και στο βαθμό που τα δημοσιονομικά επέτρεπαν και το κάναμε νομίζω επιτυχώς. Εμείς θα λέμε αλήθειες πολίτες, θα τους εξηγούμε ευχαρίστως ότι η μείωση των συντάξεων δεν ήταν αυτό που θέλουμε, και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό θα αλλάξει».

«Εμείς ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για να ξεδιπλώσουμε την πολιτική μας, για να δείξουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς για μία διαφορετική Ελλάδα, μία δίκαιη Ελλάδα. Σωθήκαμε και βλέπετε πως πάει η Ελλάδα με την κυβέρνηση της ΝΔ και λέμε ας πάρει ακόμη μία αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ για να συνεχίσει να είναι καλύτερη, σωθήκαμε. Ο κόσμος πρέπει να τιμωρήσει τη ΝΔ διότι οι πολιτικές που εφάρμοσε είναι κοινωνικών ανισοτήτων, κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού, είναι πολιτικές οι οποίες δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία. Πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προκειμένου να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Σε κάθε περίπτωση δε μπορεί π.χ. ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να αποκλείεται από χρηματοδοτήσεις από το ταμείο ανάκαμψης και να μην ανοίγει μύτη, δε γίνεται ο εργαζόμενος να διαθέτει το εισόδημα του για μερικές βδομάδες και μετά να είναι στο περιθώριο και να μη μπορεί να τα βγάλει πέρα. Δε γίνεται να έχουμε ένα αναπτυξιακό νόμο ο οποίος πριμοδοτεί τους ισχυρούς ομίλους, δεν γίνεται σε κάθε περίπτωση να έχουμε μία υγεία που ιδιωτικοποιείται με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την πρόσβαση σε αυτήν οι αδύναμοι οικονομικά, δεν γίνεται να έχουμε μία παιδεία η οποία αστυνομοκρατείται».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles