«Οργανώνουμε μεγαλύτερες δράσεις που θα φέρουν περισσότερο κόσμο, να την κάνουμε ακόμα πιο ονομαστή και προσελκύσιμη»

0
368

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση και η προσέλκυση όλων και περισσότερων επισκεπτών στην φετινή KAVALA EXPO 2023 τόνισε μιλώντας στον Alpha Radio ο Μάρκος Δέμπας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Για αυτό και πολλαπλασιάζονται οι εκθέτες, οι χώρες που συμμετέχουν αλλά κυρίως οι παράλληλες δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα «ζωντανέψουν» για τα καλά την έκθεση.

«Έχουμε μία τεράστια κτιριακή υποδομή για τη δημιουργία και οργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων και πραγματικά τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας μας δεν υπάρχει τέτοιος αντίστοιχος χώρος. Αυτός ο χώρος επομένως μπορεί να δώσει τη δυνατότητα και δίνει τη δυνατότητα έστω με την KAVALA EXPO, έστω με κάποιες άλλες μικροδιοργανώσεις που γίνονται. Είναι ένας χώρος που ακόμα δεν έχουμε κατορθώσει να τον αξιοποιήσουμε όσο πρέπει, ένας χώρος που μπορεί να προσφέρει, εμείς έχουμε την επιθυμία να έχουμε τουλάχιστον μία δράση κάθε μήνα. Θα ήταν αρκετό θα έλεγα για να μπορέσει να γίνει κάτι το διαφορετικό».

«Βέβαια είμαστε μία σχετικά μικρή περιοχή, σίγουρα όταν μάλιστα γειτνιάζουμε με έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο που είναι η ΔΕΘ, που σε λίγο θα ξοδέψουν και κάποια εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση της φαντάζεστε πόσο ακόμα θα μας δυσκολεύει. Χωρίς να είναι δικαιολογία τα τελευταία 4 χρόνια περάσαμε από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την πληθωριστική κρίση, διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν κάνει ακόμα και μεγάλες εκθέσεις να περνάνε ιδιαίτερα ζόρικα. Εμείς είμαστε εδώ προσπαθούμε την KAVALA EXPO να την κρατάμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανή, πιο δυναμική, με μεγαλύτερες δράσεις που θα μπορέσουν να φέρουν περισσότερο κόσμο, να την κάνουμε ακόμα πιο ονομαστή και προσελκύσιμη όχι μόνο εδώ για τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και για επιχειρήσεις από άλλες περιφέρειες και από άλλες χώρες και μετά σιγά-σιγά το να πάμε όχι σε αυτή τη γενική έκθεση που έχουμε και θα πρέπει να την κρατήσουμε, να πάμε σε πιο στοχευμένες εκθέσεις, σε πιο συγκεκριμένα προϊόντα, όπως είναι το μάρμαρο, τα φυσικά πετρώματα, η αγροδιατροφή. Μπορούμε να βρούμε πολλά άλλα τοπικά δυναμικά προϊόντα να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες εκθέσεις θεματικές».

«Ο βασικός κορμός είναι οι εκθέτες μας, φέτος ευελπιστούμε ότι θα η έκθεσή μας θα είναι γεμάτη από εκθέτες, τοπικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, θα έχουμε επιχειρήσεις από πολλές περιφέρειες και εξαιτίας επιμελητηρίων που θα φέρουν επιχειρήσεις τους εδώ, θα έχουμε από το εξωτερικό. Φέτος θα έχουμε τιμώμενη περιοχή το Μπουργκάς της Βουλγαρίας, έχουμε συνεργασία και μάλιστα τις επόμενες μέρες, σε μία εβδομάδα περίπου θα έχουμε εδώ με τον αντίστοιχο Οργανισμό Λιμένα με το Μπουργκάς ένα πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο λιμανιών για την πιο στενή συνεργασία μεταξύ τους, ένα πολύ θετικό βήμα για την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Θα έχουμε πάλι τη δυναμική παρουσία της Σερβίας, έχουμε ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον από τουρκικές επιχειρήσεις και τούρκικα επιμελητήρια να είναι στην έκθεσή μας και φυσικά η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, είναι αυτές οι περιοχές που θα λέγαμε που μας δίνουν την αίγλη της διεθνούς έκθεσης».

«Σκεφτήκαμε πως θα τα κάνουμε πιο ελκυστικά, σκεφτήκαμε πώς θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την προσέλκυση επισκεπτών. Έχουμε καταλήξει όπως είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια ότι προσθέτοντας δράσεις όπως είναι η γαστρονομία που θα συνεχίσει να είναι και φέτος, πάντα συγκέντρωνε κόσμο και προσπαθούμε να έχουμε και ένα όνομα, ένα σεφ, που να μπορέσουμε να τον έχουμε αυτές τις δυο-τρεις μέρες, το food truck festival έρχεται σε συνδυασμό με τις μεγάλες μουσικές συναυλίες που φέτος θα διοργανώσουμε. Πέρσι ήταν η πρώτη φορά που στην έκθεση μας είχαμε μία μουσική συναυλία με τους αδελφούς Τσαχουρίδη και φέτος έχουμε ήδη κλείσει τρεις συναυλίες. Θα έχουμε την Δευτέρα στις 2 του μηνός τον πολύ γνωστό Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Κυριακή τους Ονιράμα, θα έχουμε την Παρασκευή στα εγκαίνια τα τέσσερα κορίτσια, τις Φορτισιμο και βλέπουμε να δούμε τι θα γίνει επίσης και το Σάββατο σε μία ακόμα μουσική συναυλία που θέλουμε να οργανώσουμε ίσως με ένα δικό μας εδώ τοπικό όνομα κάποιον καβαλιώτη».

«Τώρα επειδή ο χώρος που θα γίνουν οι συναυλίες θα είναι το πίσω μέρος της έκθεσης, σκεφτήκαμε και είχαμε και την πρόταση από την ομοσπονδία με τις ελληνικές καντίνες να έχουμε το food truck festival με 16 καντίνες οι οποίες θα είανι στο πίσω χώρο στημένες σε συνάρτηση με τα μουσικά δρώμενα και συναυλίες έτσι ώστε να κουμπώσει ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι της διασκέδασης για όσους επισκεφθούν την έκθεση μας. Όλα τα δρώμενα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η είσοδος στην έκθεση, οι μουσικές συναυλίες, τα γαστρονομικά δρώμενα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουνε όπως δωρεάν είναι η μεταφορά από το κέντρο της πόλης προς τον εκθεσιακό χώρο. Τις επόμενες ημέρες που θα δώσουμε την συνέντευξη τύπου θα έχουμε πολλά περισσότερα στοιχεία για τα δρώμενα και τα επιχειρηματικά φόρουμ που θα έχουμε με τα επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ