«Οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν περισσότερο 2015 παρά 2019!»

0
176

Το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ και ο διεθνής παράγοντας παρουσίαζε σίγουρη και «ακραία επιθυμητή» τη νίκη Κιλιντσάρογλου και αυτό λειτούργησε αντίθετα καθώς ο μέσος ψηφοφόρος δε θέλει οι ξένοι να του λένε τι θα ψηφίσει, υποστήριξε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τις τουρκικές εκλογές και την ανατροπή Ερντογάν. Ο ίδιος όμως μίλησε και για τις προσεχείς ελληνικές εκλογές και το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία και τους ψηφοφόρους, 4 χρονιά μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Το ένα τρίτο των βουλευτών της Βουλής προέρχονται από πολιτικές οικογένειες!

«Η Β περιφέρεια της Αθήνας Αυτή είχε 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους και τώρα μετά τη διάσπαση έχει 12 δήμους και 500.000 είναι από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά! Και για εμάς στην αριστερά είναι πιο δύσκολο που δεν έχουμε ούτε πολιτικά σόγια ούτε τζάκια, ούτε μηχανισμούς. Είναι αλήθεια ότι για μερικούς από τους συνυποψήφιους μας στο χώρο της δεξιάς αυτό δεν ισχύει, μερικοί παίρνουν προίκα τους πολιτικούς σταυρούς! Δεν είναι μόνο ότι στην Ελλάδα έχουμε τα τελευταία 70 χρόνια πρωθυπουργούς από 3 οικογένειες, Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Καραμανλή, ο συνάδελφός μου Κώστας Χρυσόγονος είχε κάνει μία έρευνα που λέει ότι το ένα τρίτο των βουλευτών της Βουλής προέρχονται από πολιτικές οικογένειες, είτε απευθείας, παιδιά, ανίψια, είτε εξ αγχιστείας επειδή παντρεύτηκαν μία νύφη ή ένα γαμπρό! Εμείς στην αριστερά δεν έχουμε πολιτικές προίκες και ξεκινάμε τον αγώνα πάνω από όλα για το κόμμα μας και δευτερευόντως να μας εμπιστευτεί με την επιλογή του σταυρού όποιος πιστεύει ότι μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από το γενικό».

Δεν έχω κανέναν άνθρωπο που να ψήφισε το 2019 ΣΥΡΙΖΑ και τώρα να ψηφίσει κάτι άλλο

«Οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αθήνα θυμίζουν περισσότερο 2015 παρά 2019, επίσης εγώ στον κύκλο μου δεν έχω κανέναν άνθρωπο που να ψήφισε το 2019 ΣΥΡΙΖΑ και τώρα να ψηφίσει κάτι άλλο, ας το αναρωτηθούν αυτό όλοι αν έχουν παραδείγματα τέτοια. Πήρα και τηλεφωνήματα από στελέχη, σε μία περίπτωση και πρώην κυβερνητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που μου είπε ότι αυτή τη φορά θα μας ψηφίσει όχι επειδή ξαφνικά έγινε αριστερός αυτός και το περιβάλλον του αλλά γιατί δεν αντέχει πια αυτή τη καθεστωτική λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για αυτό πιστεύουμε ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε τώρα θα έχουν την τύχη των δημοσκοπήσεων στην Τουρκία που προέβλεπαν ένα εντελώς αντεστραμμένο αποτέλεσμα».

Η ανατροπή Ερντογάν στην Τουρκία

«Στην Τουρκία επιβεβαιώθηκε η ηγεμονία Ερντογάν που 20 χρόνια κυβερνά και φαίνεται ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου -που εγώ δεν το βλέπω- θα είναι νικητής και στο δεύτερο γύρο, ήδη είναι νικητής σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκλογών που εξασφάλισε στον συνασπισμό του μία άνετη πλειοψηφία. Βέβαια επιβεβαίωσαν οι εκλογές και το βαθύτατο εσωτερικό διχασμό που χει η Τουρκία, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, σε επάλληλες διαχωριστικές γραμμές, θρησκευτικές, ισλαμιστών έναντι πιο ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, κοινωνικών και ταξικών κτλ. Ο Ερντογάν πράγματι έδωσε φωνή σε αποκλεισμένα στρώματα της Ανατολίας σε σχέση με πιο προνομιούχα στρώματα που ήταν κοντά στο κεμαλικό βαθύ κράτος στα παράλια και στις μεγάλες πόλεις. Αν δείτε στο χάρτη έχει πάρει όλη την Τουρκία με εξαίρεση τα μεσογειακά παράλια και τα παράλια του Αιγαίου, αντίθετα στα παράλια της Μαύρης θάλασσας που είναι η καταγωγή του είχε ποσοστά πάνω από 60% και διαφορετική είναι η εικόνα βέβαια και στα ανατολικά της χώρας που είναι οι κουρδικές περιοχές όπου εκεί ψηφίζουν διαφορετικά και είναι και αριστεροί, εκεί είναι το μόνο κόμμα εκτός εθνικισμού το παλιό HDP που τώρα έχει αλλάξει όνομα. Στις μεγάλες πόλεις έχασε ο Ερντογάν αλλά με πολύ μικρή διαφορά, με 1-1.5% σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Δεν είναι εύκολο σε έναν πολυπολικό κόσμο όπως  είναι ο σημερινός που δεν υπάρχει μία κυρία δύναμη να ρυμουλκηθεί ένα πολιτικό σύστημα απέξω. Το σύνολο σχεδόν των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσίαζαν μία νίκη του Κιλιτσντάρογλου όχι απλώς ως πιθανή αλλά ακραία επιθυμητή και αυτό λειτούργησε αντίθετα καθώς ο μέσος ψηφοφόρος δε θέλει οι ξένοι να του λένε τι θα ψηφίσει!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ