«Οι περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ θα βάλουν περισσότερα εμπόδια στο να εφαρμοστεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική»

0
192

Ικανοποιημένοι με την αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ είναι οι άνθρωποι του κόμματος που βλέπουν ότι ένα κομμάτι το κόσμου αναγνωρίζει την στάση του στον δρόμο του αγώνα υποστήριξε το στέλεχος του ΚΚΕ Καβάλας και επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας. Ο ίδιος έκανε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ιδιαίτερα για τα ποσοστά του κόμματος στην Αττική, ενώ παρέθεσε και την ατζέντα που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.

«Είχαμε ένα θετικό βήμα με την αύξηση του 2% πανελλαδικά, αλλά στην Αθήνα που ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας μας και παράγεται το μισό ΑΕΠ της Ελλάδος, είμαστε ξανά τρίτη δύναμη, είχαμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση. Εκεί ακριβώς όπου υπάρχουν πολλοί βιομηχανικοί εργαζόμενοι, εκεί που αναπτύχθηκαν αγώνες και βγήκε ο κόσμος στο δρόμο είχαμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση, γεγονός που δείχνει ότι εκεί όπου αναπτύσσονται αντιστάσεις σε αυτή την αντιλαϊκή και που θα εφαρμόσει από χέρι το επόμενο διάστημα, εκεί υπάρχει μία ριζοσπαστικοποίηση σημαντική των εργαζόμενων, ένα στοιχείο που κατά την άποψη μας είναι πολύ σοβαρό. Γιατί αυτό που λέει το ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα είναι ότι τα προβλήματα και τα ζητήματα λύνονται στο δρόμο του αγώνα, σίγουρα οι εκλογές βοηθάνε, σίγουρα οι περισσότεροι βουλευτές θα βάλουν περισσότερα εμπόδια και μέσα στη Βουλή στο να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική».

«Γιατί κακά τα ψέματα η ΝΔ για να εφαρμόσει αυτή την αντιλαική πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα είχε υποστηρικτές, δεν μπορεί να το κρύψει κανείς ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται από το γεγονός ότι το 70% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων που πέρασε η Νέα Δημοκρατία τα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και το 50% τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι την ψηφίζει ένα κομμάτι του λαού τη ΝΔ δε σημαίνει ότι δεν είναι αντιλαική, αυτό το λέει και ο τελευταίος νεοδημοκράτης, να μου πειτε έναν νεοδημοκράτη που είναι ευχαριστημένος με την ακρίβεια κτλ. Όταν έρχεσαι και λες λοιπόν ότι θα λογαριαστούμε μετά, ότι εφαρμόζει αυτή την πολιτική στην πανδημία, όταν λες έλα να κάνουμε υπουργούς κοινούς για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, ο κόσμος καταλαβαίνει, για αυτό και ψηφίζει το ορίτζιναλ και όχι τα ιμιτασιόν της αντιλαικής πολιτικής.

«Τρίτη δύναμη δεν είναι μόνο στη Θάσο το ΚΚΕ αλλά σε ολόκληρη την Αττική, το 2012 και το 2015 εμείς σημειώσαμε μία τεράστια πτώση και πήγαμε στο 4% γιατί πολλοί που ήτανε με το ΚΚΕ πιστέψανε τον εύκολο δρόμο το σκίσιμο των μνημονίων με ένα άρθρο και ένα νόμο. Αυτός ο κόσμος όλο αυτό το διάστημα βλέποντας την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν ότι καμία σχέση δεν έχουν με αυτή την πολιτική η οποία έκανε την περίοδο της διακυβέρνησης αυτά που έκανε, αλλά και αυτά που έκανε σαν αντιπολίτευση. Αυτές οι χιλιάδες των ψηφοφόρων που έφυγαν από το ΚΚΕ επανέρχονται λοιπόν εκεί όπου διαπιστώνουν ότι αυτός είναι ο δρόμος. Άλλωστε δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις μία τέτοια κατεύθυνση, το 32% στις δημοσκοπήσεις έλεγε ότι τα προβλήματα λύνονται στο δρόμο του αγώνα. Δε μπορείς να πεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συντάσσονται με αυτή την λογική, μόνο το ΚΚΕ ήταν αυτό που καλούσε ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε, αντίσταση σε αυτή την πολιτική μέσα από τα σωματεία, μέσα από τους συλλόγους, μέσα από δράσεις που βγάζανε τον κόσμο εξω από τον καναπέ.

«Παίζανε προεκλογικά το χαρτί μη τυχόν δεν έχουμε κυβέρνηση σταθερή, κυβέρνηση θα έχουμε αλλά όποια κυβέρνηση και αν έχουμε θα είναι αντιλαική. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει να εφαρμόζει 300 απαιτούμενα από το ταμείο ανάκαμψης, ήδη άρχισε να συζητιέται για να εκταμιεύσουμε την δόση χρειάζονται προαπαιτούμενα. Θυμάστε τα προαπαιτούμενα των τριών μνημονίων; Κάθε φορά που έπρεπε να πάρουμε ένα δάνειο από το ΔΝΤ και την Ε.Ε έπρεπε α ληφθούν αντιλαϊκά μέτρα, το έχουμε πάνω από το κεφάλι μας πάλι. Επίσης έχουμε το σύμφωνο σταθερότητας, αυτή η χαλαρή πολιτική που εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ευρώπη με τον πακτωλό των χρημάτων βέβαια που θα χρεωθούν στο λογαριασμό των λαών αλλά το μεγάλο κομμάτι το πήρε το μεγάλο κεφάλαιο, θα χρειαστούν ξανά τα ματωμένα πλεονάσματα. Τον άλλο μήνα είναι η σύνοδος του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία που και εκεί θα λυθούν αποφάσεις, έχουμε ανοικτό μέτωπο με τα ζητήματα του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση. Έχουμε πολλά ζητήματα τα οποία θα στριμώξουν στη γωνία τον λαό και το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους που το τιμήσανε σε αυτές τις εκλογές να συνεχίσουν να το κάνουν και να διευρυνθεί αυτό το ποσοστό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ