«Να σηκωθούμε και να παλέψουμε, δεν φεύγει κανένας, κανένας δε παρατάει τον αγώνα»

0
207

Η διάθεση μας είναι να σηκωθούμε και να παλέψουμε, δεν φεύγει κανένας, κανένας δε παρατάει τον αγώνα ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Μίλησε για το σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία από την βαριά ήττα της Κυριακής και εξήγησε πως δεν είναι καλό να έχουμε μία κυβέρνηση ΝΔ με τεράστια αυτοδυναμία, βλέποντας με τι αυταρχισμό κυβέρνησε 4 χρόνια.

«Με όσους έχω μιλήσει από χθες το πρωί με η διάθεσή τους είναι να σηκωθούμε και να παλέψουμε, δεν φεύγει κανένας, κανένας δε παρατάει τον αγώνα και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την δύναμη να αγωνιστούμε. Πάμε στις επόμενες εκλογές χωρίς να έχουμε τις προσδοκίες που είχαμε ή αν θέλετε τα μεγαλόπνοα σχέδια που είχαμε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, ξέρουμε ότι έχουμε ηττηθεί και θα προσπαθήσουμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε χρήσιμοι για τον ελληνικό λαό. Γιατί εμείς πραγματικά πιστεύουμε ότι δεν είναι καλό να έχουμε μία κυβέρνηση ΝΔ με τεράστια αυτοδυναμία, και να έχουμε έναν ηγεμόνα που είδαμε πως λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχε τεράστια αυτοδυναμία, με τόσο αυταρχισμό, με πόση απαξίωση των κανόνων της δημοκρατίας κυβέρνησε. Φανταστείτε τι θα κάνει εάν έχει και την απόλυτη πλειοψηφία μέσα στη Βουλή».

«Έχουμε καθήκον για την ίδια τη δημοκρατία να σηκωθούμε να μιλήσουμε με όλους τους πολίτες, να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι αυτό δεν είναι σωστό, ότι η επιλογή η πρώτη ναι μεν έγινε κάτω από εκείνες τις συνθήκες, της απόρριψης της απλής αναλογικής, την επιλογή της σταθερότητας αλλά αυτό τελείωσε. Πρέπει να ψηφίσουμε για να δούμε πως θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να υπάρξει μια τέτοια κατανομή των κομμάτων έτσι ώστε να υπάρχει ο έλεγχος, να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης, να δοθεί δυνατότητα στις φωνές στην αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρές, γιατί αυτός και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια κατέδειξε τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης, ήταν μπροστά σε όλες διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, και τα σκάνδαλα ακόμη της ΝΔ άσχετα αν μέτρησαν ή δεν μέτρησαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, είναι υποχρέωσή μας όλα αυτά να τα θυμίσουμε. Να θυμίσουμε ποιοι είμαστε και πως φτάσαμε ως εδώ και βεβαίως να πούμε την άποψη μας για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Το σοκ δεν είναι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε όλη την κοινωνία που δε πίστευε ότι θα έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ