«Οι εικόνες που επικρατούν στο Αστυνομικό Μέγαρο δεν είναι εικόνες σύγχρονης ελληνικής πολιτείας»

0
378

Για την ανάγκη που πλέον είναι επιτακτική να μετακινηθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας από το κέντρο της πόλης υπογράμμισε μιλώντας στον Alpha Radio ο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος. Ο ίδιος μίλησε για τα οφέλη που θα προέκυπταν για την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και την κατάσταση που επικρατεί στο ανεπαρκές και γερασμένο κτίσμα, ενώ σχολίασε και την ένταση των μεταναστευτικών ροών των τελευταίων ημερών.

«Είναι μία κατάσταση η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια, με το που ανοίγει ο καιρός ας το πούμε και πέφτει στάθμη του Έβρου, αρχίζουν και αυξάνουν και οι ροές των μεταναστών και η περίοδος του καλοκαιριού πάντα ήταν μία περίοδος με πολλές τέτοιες περιπτώσεις. με αύξηση των ροών και το βλέπαμε μάλιστα και σε τοπικό επίπεδο. Είναι μία περίοδος στην οποία αν θυμηθείτε βλέπαμε κόσμο να περπατάει πάνω στην Εγνατία οδό, σε αποθήκες εγκαταλειμμένες στην περιοχή του δήμου Παγγαίου θεωρώ ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος δεν είναι θέμα τόσο υπηρεσιακής κυβέρνησης όσο είναι μία εμπειρία που μας δίνει και το παρελθόν, αυξάνονται οι ροές αυτή την περίοδο και αρχίζουν και φθίνουν από το φθινόπωρο και το χειμώνα όπου η στάθμη του νερού είναι πολύ μεγάλη σε κάποια σημεία με τις γνωστές πλημμύρες που γίνονται κατά καιρούς οπότε είναι ακόμη και για τους αγρότες, όχι μόνο για τις διελεύσεις. Θεωρώ ότι η ελληνική αστυνομία όπου δυστυχώς έχει επιφορτιστεί σχεδόν αποκλειστικά όλο αυτό το θέμα έχει την εμπειρία πλέον για αυτές τις περιόδους να το δει καλύτερα και από τα περάσματα που υπάρχουν».

«Η πρόταση αυτή για μετακίνηση του Αστυνομικού Μεγάρου υπάρχει ήδη από το 2005 ως επίσημη θέση της ένωσης μας, τον προηγούμενο πρόεδρο μας τον κ. Καπνοπούλο κλαι συγκυριακά να το σχολιάσουμε ο μοναδικός δήμαρχος ο οποίος ξεκίνησε μία προσπάθεια να το δει ήταν ο Στάθης Εριφυλλίδης. Τότε δεν προχώρησε το 2006 με την αλλαγή, εγώ από το 2012 που είμαι το έχω θέσει διάφορες φορές και επίσημα πάλι γνωστοποιώντας αυτή την πρόταση που υπάρχει διαχρονικά από την Ένωση μας, δυστυχώς όμως κλείνω 12 χρόνια πρόεδρος και κανένας από τους προηγούμενους δημάρχους δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα. Εμείς το θέμα το βάζουμε πρώτα από όλα ως κάτοικοι αυτής της πόλης, τα μέλη του Δ.Σ. μας είναι γέννημα θρέμμα της πόλης της Καβάλας, ζούμε μεγαλώσαμε εδώ και γνωρίζουμε ακριβώς το πρόβλημα το τεράστιο το οποίο αντιμετωπίζει η πόλη μας ως προς το κυκλοφοριακό. Επειδή ήρθε η συγκυρία να κάνουμε αυτό το επάγγελμα και να το βλέπουμε και από μέσα, είναι διπλή πλέον η ανάγνωση, διότι και δεν χωράμε γιατί από το 2005 που έγινε η πρόταση μέχρι το 2023 οι ανάγκες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, έχει δημιουργηθεί πάρα πολλές υπηρεσίες, το τελευταίο που δημιουργήθηκε είναι το γραφείο της ενδοοικογενειακής βίας όπου και αυτοί οι συνάδελφοι πρέπει να στεγαστούν, σε λίγο χρονικό διάστημα οι ταυτότητες θα αλλάξουν, ελάτε ένα πρωί να δείτε εκεί στο γραφείο ταυτοτήτων να δείτε τι γίνεται, ιδιαίτερα τώρα που καλοκαιριάζει και έρχονται πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό να ανανεώσουν το διαβατήριό τους. Ελάτε να δείτε τις εικόνες στις οποίες επικρατούν δεν είναι εικόνες σύγχρονης ελληνικής πολιτείας, ενός οργανισμού ο οποίος ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτό το κτίριο που φτιάχτηκε το 1970 υπό άλλες συνθήκες, όταν φτιάχτηκε από ότι με ενημερώνει ο πατέρας μου εκεί πάνω δεν υπήρχε τίποτα απολύτως -γιατί εγώ γεννήθηκα το 77- δεν υπήρχε απολύτως τίποτα και τώρα είναι ακριβώς στο κέντρο της πόλης, ένα μεταγωγικό που θα περάσει σήμερα για να φέρει ή να παραλάβει κρατούμενους θα φρακάρει για μισή ώρα την Ομόνοιας, ενάμισης δρόμος είναι η πόλη άλλωστε. Το μέρος εκεί μόνο προβλήματα δημιουργεί και στο κυκλοφοριακό και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου, του Αγίου Παύλου και τα Ποταμούδια. Μόνο το πρωί 50-60 αυτοκίνητα συναδέλφων ψάχνουν για να παρκάρουν, αυτά τα αυτοκίνητα μόνο να φεύγανε το πρωί από το κέντρο της πόλης θα βλέπατε σε μία μέρα κιόλας τη διαφορά, την οποία μπορείτε να τη δείτε σε μία μέρα αργίας. Χθες για παράδειγμα στην περιοχή του Αγίου Παύλου γύρω-γύρω μπορούσες να παρκάρεις όπου ήθελες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ