«Ο κόσμος που έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ήταν κυρίως άνθρωποι της διαμαρτυρίας»

0
345

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας ικανοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς προσδοκούσαμε παραπάνω ποσοστό τον Ιούνιο βάση της δυναμικής που είχε δημιουργηθεί από το Μάιο υποστήριξε μιλώντας στον Alpha Radio ο Κάρολος Παπαδόπουλος, γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Ο ίδιος έκανε την εκτίμηση πως ο κόσμος που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά κόσμος που πήγε σε άλλα κόμματα διαμαρτυρίας ενώ παρατήρησε πως η στροφή προς την συντήρηση είναι ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο.

«Η γενική εικόνα είναι ότι ναι, δε μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, θα προτιμούσαμε και προσδοκούσαμε λίγο παραπάνω, βέβαια έχουν πολλές αναγνώσεις τα αποτελέσματα, του ότι διατηρήσαμε το ποσοστό που πήραμε το Μάιο και δεν συνεχίσαμε σε μία μεγάλη ανοδική πορεία υπάρχει, αλλά από την άλλη έχουμε ένα καλό ποσοστό που πιάσαμε το 12% ενώ το 2019 ήμασταν στο 8.5%. Αν το συγκρίνεις λοιπόν με αυτό είναι καλό, αν το συγκρίνεις με το Μάιο και την αύξηση που πήραμε, προσδοκούσαμε και με την μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουμε λίγο παραπάνω».

«Έγινε καλή δουλειά από τα στελέχη μας και στην Καβάλα και σε όλη την Ελλάδα, ακόμη είναι πολύ φρέσκο το αποτέλεσμα για να πούμε γιατί δε δυνάμωσε περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ, διαβάζοντας και εγώ διάφορα στο ίντερνετ και αναλύσεις στην τηλεόραση, νομίζω ότι ο κόσμος που έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ήταν κυρίως άνθρωποι της διαμαρτυρίας και άνθρωποι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ επί μνημονίων και για διαμαρτυρία, αγανακτισμένοι κτλ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ οπότε διάλεξε φεύγοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε κόμματα διαμαρτυρίας ή αντισυστημικά ή πώς να τα πούμε αυτά τα κόμματα όπως τους Σπαρτιάτες και τη ΝΙΚΗ που μπήκαν στη Βουλή και ποιος ξέρει τι θα ακούσουμε τώρα από δω και πέρα. Υπάρχει πάντως προβληματισμός».

«Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι και απόρροια μιας γενικότερης Ευρωπαϊκής εικόνας όπου δε ξέρω τι έπαιξε ρόλο, πολλοί αναλυτές πάντως μιλάνε για το μεταναστευτικό και την όλη ανακατωσούρα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια από αυτό και ότι ο κόσμος έχει κάνει μία στροφή στη συντήρηση και να είναι πιο σφιχτός, πιο μετρημένος, να προσέχει περισσότερο το σπίτι του και το νοικοκυριό του και όλα αυτά που ενώ θεωρούνται δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 2023 δυστυχώς κάποιοι τα βάζουν στην ατζέντα και τα αμφισβητούνε, οπότε δημιουργούν και ανησυχία και προβληματισμό στον κόσμο».

«Βεβαίως θα εκτιμήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά από την άλλη ο χρόνος πιέζει και οι περιφερειακές εκλογές είναι.. αύριο οπότε πρέπει να ανασυνταχθούμε, να ξεκουραστούμε λίγο αλλά μες στο καλοκαίρι να ξαναξεκινήσουμε για να συμμετέχουμε δυναμικά και με αξιοπρέπεια στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ