«Ο κόσμος πλέον δεν θέλει μεγαλεπήβολα σχέδια που θα μένουν σχέδια, θέλει να του πεις 5 πράγματα και να γίνουν»

0
432

Ο κόσμος δε θέλει μεγαλεπήβολα σχέδια που μένουν σχέδια αλλά πράγματα που μπορούν να γίνουν και να κάνουν την καθημερινότητα του καλύτερη υποστήριξε στον Alpha Radio ο Ντίνος Κλειτσιώτης, υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα για το μέλλον. Άσκησε δριμεία κριτική για την εικόνα της πόλης, ως ένα απέραντο εργοτάξιο στην καρδιά της τουριστικής περιόδου αλλά και σε τομείς της καθημερινότητας που η διοίκηση Μουριάδη παίρνει χαμηλή βαθμολογία.

«Είναι γεγονός ότι με την τρέχουσα κατάσταση στο δήμο μας χρειάζεται να απαντήσουμε σε πολλά θέματα, είμαι άνθρωπος ο οποίος θέλω στο πρόγραμμά μου να παρουσιάσω αυτά τα πέντε δέκα πράγματα τα οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε, πού είναι εφικτά να γίνουν και μετά να καυτηριάσουμε και τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στο δήμο μας. Τα γνωρίζετε, κυκλοφορείτε κάνετε το ρεπορτάζ, βλέπετε μία κατάσταση όπου πραγματικά τι θέλει να μας παρουσιάσει ο σημερινός δήμαρχος; Μια κατάσταση τραγική στην πόλη, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου είναι τα πάντα εργοτάξιο! Αυτές είναι μεθοδολογίες της δεκαετίας του 50 και του 60 κύριε δήμαρχε! Η πόλη μας θέλουμε να είναι τουριστικός προορισμός, τι παρουσιάζουμε στους τουρίστες που έχουμε; Ένα χάλι, ένα μαύρο χάλι και να πω χαρακτηριστικά η οδός Κουντουριώτου είχε τόσο ανάγκη να ξεκινήσει το έργο αυτό τώρα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου;».

«Εγώ θέλω να τον πληροφορήσω το φίλο τον Θ. Μουριάδη ότι με αυτές τις καταστάσεις δεν κερδίζει κανείς από τέτοιες ενέργειες, χάνεις μόνο. Τι θέλει να μας παρουσιάσει η δημοτική αρχή, ότι κάνει έργα; Είμαι στο λογιστικό γραφείο μου, έχει πνιγεί η περιοχή από την σκόνη, εδώ και μία εβδομάδα, έχουν γίνει όλα τα αυτοκίνητα και τα σπίτια κάτασπρα. Είναι πράγματα της καθημερινότητας και αυτή είναι που κρίνει μια δημοτική αρχή και δυστυχώς έχει αποτύχει ο σημερινός δήμαρχος στην καθημερινότητα. Να πάμε σε άλλο σημείο της καθημερινότητας, είναι κατάσταση αυτή που επικρατεί με τους κάδους; Πραγματικά θλίβομαι το 2023 να υπάρχει αυτή η κατάσταση. Και περισσότερο όσον αφορά τα έργα που ξεκίνησε εν μέσω του καλοκαιριού, του Ιουλίου και Αυγούστου που η πόλη σφύζει από τουρισμό! Και καλώς κάνει και σφύζει από τουρισμό γιατί φέρνει εισόδημα στην πόλη αλλά αυτό το χάλι που επικρατεί είναι απαράδεκτο. Τα έργα έπρεπε ή να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα ή να τα μεταφέρει μετά το πέρας της θερινής περιόδου. Θέλοντας να παρουσιάσουν έργο ταλαιπωρούν όχι μόνο τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες μας οι οποίοι πραγματικά θα φύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις από αυτές τις διακοπές τους».

«Αυτά που προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει κάθε συνδυασμός να έχει 220 άτομα, σημαίνει ότι για κάθε 20 συμπολίτες μας πρέπει ένας να είναι υποψήφιος! Αυτό είναι απαράδεκτο, αυτός ο νόμος που ισχύει δεν είναι ότι καλύτερο γιατί ορίζει από – έως, αυτό είναι ξεχείλωμα της δημοκρατίας. Πάντα είμαι ρεαλιστής και βλέπω την πραγματικότητα, δεν είναι απαραίτητο να στελεχώσεις το συνδυασμό σου με αυτά τα 220 άτομα, ένα νούμερο που θα αγγίζει τα 120-130 είναι πολύ ικανοποιητικό νούμερο και θέλω να πιστεύω μέχρι 31/8 η οποία είναι η καταληκτική ημερομηνία θα υπάρχουν αυτά τα άτομα. Αλλά το έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις μου ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ, δε θα βάλουμε άτομα που θα μπουν για να συμπληρώσουμε ένα νούμερο, θέλουμε άτομα που θα είναι στους συνδυασμούς να ενδιαφέρονται για την πόλη, να αγαπάνε την πόλη, να δουλέψουν για την πόλη αφιλοκερδώς, το γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν καμία αμοιβή. Χρειαζόμαστε άτομα τα οποία θέλουν να προσφέρουν στην πόλη με τις γνώσεις τους, με τις εμπειρίες τους, με ότι χρειάζεται να πάει αυτή η πόλη δύο βήματα πιο μπροστά. Γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τα βήματα τα οποία έπρεπε και μπορούμε αυτή την πόλη να την πάμε μπροστά. Θέλω άτομα τα οποία να αγαπάνε την πόλη πάνω από όλα και να θέλουν να δώσουν προσφορά σε αυτή την πόλη, με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενεργούς πολίτες».

«Ήμουν ο πρώτος που ανακοίνωσα την κάθοδο μου ως υποψήφιος στο δήμο, αν είναι δυνατόν να μη συνεχίσω, ξέρετε πολύ καλά ότι έχω ανοίξει και το εκλογικό μου κέντρο, με συγκινεί η παρουσία πολλών συμπολιτών μας οι οποίοι καθημερινά επισκέπτονται το εκλογικό μας κέντρο και πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και το πρόγραμμα μας αν και δεν ενδείκνυται ο Αύγουστος για τέτοια πράγματα, αλλά πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα το οποίο το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Οι μεγαλοστομίες και οι φανφάρες να σταματήσουν. Ο κόσμος πλέον δεν θέλει μεγαλεπήβολα σχέδια τα οποία θα μένουν μόνο σχέδια, θέλει να του πεις πέντε πράγματα και να τα πραγματοποιείς, να κάνεις τη ζωή του πιο εύκολη. Πολλοί ενδιαφέρονται για την κοινωνική πολιτική, μου λένε αυτό που έχουμε ανθρώπους να κοιμούνται στα παγκάκια σας αρέσει σαν εικόνα μίας πόλης; Δυστυχώς ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό. Δεν θα μπορούσαμε κάλλιστα να είχαμε κάπου από δωρεές να έχουμε έναν χώρο ή να ενδιαφερθούμε σαν υπηρεσίες του δήμου να πάνε σε κάποια ιδρύματα, ή αν δε θέλουν να πάνε σε ιδρύματα να έχουν κάπου να κάνουν ένα μπάνιο, άλλοι δήμοι τα έχουν αυτά εμείς γιατί όχι;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ