«Να διασφαλιστεί η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί προσβασιμότητας στο έργου του Αγίου Νικολάου»

0
272

Παρόντες είναι στην μελέτη και τις διεργασίες που γίνονται για το έργο του open mall στην Αγίου Νικολάου οι άνθρωποι του Ν.Σ. ΑμεΑ Καβάλας καθώς όπως επεσήμανε ο Μάκης Κρεμμύδας στον Alpha Radio επιθυμούν να διασφαλιστεί η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί προσβασιμότητας. Μίλησε αναλυτικά για τα μέτρα που πρέπει να προβλέπονται για την ανεμπόδιστη κίνηση για τους πεζούς, τα ΑμεΑ, τις μητέρες με τα παιδιά τους, οι ηλικιωμένοι κτλ.

«Πρέπει να προβλέπονται διάφορα προστατευτικά μέτρα αλλά και προϋποθέσεις βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί προσβασιμότητας και την προηγούμενη εβδομάδα φροντίσαμε να κάνουμε μία συνάντηση και με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και με τον ειδικό σύμβουλο τον κύριο Πεταμίδη, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου και άλλους ώστε αρχικά να δούμε το τι πρόκειται να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια εφόσον δούμε αυτά τα σχέδια να υποβάλουμε προτάσεις για την όσο πιο δυνατόν πιο εύρυθμη κίνηση των πεζών, των εμποδιζόμενων ατόμων, στην διασφάλιση των ελεύθερων ζωνών όδευσης πεζών και ατόμων με αναπηρία στο συγκεκριμένο σημείο. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολύ όμορφο σημείο ο Άγιος Νικόλαος με τα παραδοσιακά καταστήματα σπίτια και λοιπά, όλα αυτά θα πρέπει να συνυπάρξουν στο πλαίσιο προβλέπει ο νόμος για την ανεμπόδιστη μετακίνηση και των πεζών και των διερχομένων τουριστών από την συγκεκριμένη περιοχή.

«Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ότι η περιοχή έχει κατακλυσθεί ανεξέλεγκτα από διάφορα εμπόδια που ο καθένας μπορεί να βάλει στους συγκεκριμένους πεζόδρομους, το έχουμε πολλές φορές διαπιστώσει όπως και ο δήμος και οι υπηρεσίες του και έτσι λοιπόν σε κοινή γραμμή και με αυτές τις συναντήσεις που κάνουμε προσπαθούμε να βάλουμε το πλαίσιο από που θα περάσουν οι οδηγοί όδευσης τυφλών προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη ζώνη όδευσης που είπα και προηγουμένως πώς θα γίνεται η ανταπόκριση από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, σε ποια σημεία θα γίνουν αυτές οι συνδέσεις και γενικά προσπαθούμε να το συνδέσουμε όλο αυτό το έργο του Αγίου Νικολάου με το mall της Κουντουριώτου που και εκεί θα υπάρξει ανάπλαση, προκειμένου λοιπόν να μη γίνουν αστοχίες γιατί οι αστοχίες δύσκολα διορθώνονται, προσπαθούμε να προηγηθούμε του έργου για να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη διευθέτηση των θεμάτων της κίνησης των πεζών και τη διευθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, άλλων εμποδίων, διαφημιστικών σταντ κτλ».

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ στον Αγ. Νικόλαο, θα το δούμε με την επιτροπή κυκλοφορίας και προσβασιμότητας εφόσον προχωρήσει το σχέδιο αυτό αλλά οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, όπως ξέρετε στο έργο υπάρχει πρόβλεψη ομοιομορφίας της εξωτερικής πρόσοψης των καταστημάτων, σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να παρέμβουμε προκειμένου οι τέντες οι οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν με σχετική ομοιομορφία να είναι και το δεδομένο και συγκεκριμένο ύψος που ορίζει η νομοθεσία τα 2,20 μέτρα  προκειμένου να μην εμποδίζεται η κίνηση των πεζών, να μην υπάρχουν κίνδυνοι σύγκρουσης με τις σωλήνες που προεξέχουν από τις τέντες πολλές φορές. Αυτό θα ήταν κάτι επικίνδυνο και ολέθριο το να πούμε μετά να κάνουμε διορθώσεις σε κάτι που μπορεί να προβλεφθεί από την αρχή. Προς το παρόν υπάρχει καλή συνεργασία, υπάρχει συνεννόηση και αποδοχή των προτάσεων μας από το προηγούμενο διάστημα, ελπίζουμε και κατά την υλοποίηση της ανάπλασης να συνεργαστούμε σε μεγαλύτερο και καλύτερο επίπεδο ούτως ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο υποστηρικτικά για τους πεζούς, τα ΑμεΑ, τις μητέρες με τα παιδιά τους, οι ηλικιωμένοι κτλ».

«Στο συγκεκριμένο σημείο θα υπάρξουν διαβάσεις ,θα πρέπει λοιπόν οι οδηγοί όδευσης τυφλών και οι ράμπες να γίνουν στα συγκεκριμένα σημεία, θέλουμε οι διαβάσεις να είναι τα σημεία αυτά που θα υπάρχει η ανταπόκριση από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο με ασφάλεια με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για να είναι ένα μέτρο υπόδειγμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από ότι υπάρχει μέχρι σήμερα και θα εξυπηρετεί και την κίνηση των ΑμεΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ