Να αποδοκιμαστεί η πολιτική και το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μας απαλλάξει από την παρουσία του

0
239

Οι χαρακτηρισμοί όπως «λούμπεν» που χρησιμοποίησε ο Κ. Μητσοτάκης για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι είναι ένα καβαλημένο καλάμι που δεν έχει καμία θέση στο Μαξίμου σχολίασε μιλώντας στον Alpha Radio ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευάγγελος Αντώναρος. Ο ίδιος έκανε λόγο για μία μόνο κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου, και όχι δεύτερων ή τρίτων που προσπαθούν να επιβάλλουν και έθεσε τα διακυβεύματα των εκλογών αλλά και τις αιτίες που τον οδήγησαν να συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές προτεραιότητες του».

Ο πρωθυπουργός δείχνει ότι είναι ένα καβαλημένο καλάμι που δεν έχει καμία θέση στο Μαξίμου

«Χαίρομαι για τη διαφήμιση που μου κάνουνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι και αποδεικνύουν δυστυχώς με τις τοποθετήσεις τους, δημοσιογράφοι, πολιτικά πρόσωπα και ο πρωθυπουργός της χώρας, ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Κάποιος πανικός τους έχει καταλάβει, οι δικές μου τοποθετήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι συνεπείς και ξεκάθαρες, κινούνται στο πλαίσιο του σεβασμού της δημοκρατικής λειτουργίας και του συντάγματος, της κοινωνικής ισορροπίας, της ανάπτυξης της χώρας και της περιφρούρησης των εθνικών μας συμφερόντων. Διάβασα μόλις ότι κατά την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε το όνομα μου, και το λούμπεν που ακούστηκε δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω για κανένα απολύτως συνάνθρωπό μας. Είναι μία ένδειξη απύθμενης υπεροψίας και διαφορετικότητας την οποία προφανώς ο πρωθυπουργός αισθάνεται απέναντι στους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν διαφορετικές απόψεις από των ίδιων αλλά και σε αυτούς που είναι στον ίδιο χώρο. Λυπάμαι πολύ για τον πρωθυπουργό της χώρας που χαρακτηρίζει με το μειωτικό και ρατσιστικό αυτό χαρακτηρισμό. Δείχνει ότι είναι ένα καβαλημένο καλάμι που δεν έχει καμία θέση στο Μαξίμου».

Η 21 Μαΐου είναι η μέρα των εκλογών και δεν υπάρχει προκαθορισμένη δεύτερη, τρίτη κτλ κάλπη όπως προσπαθούνε να μας πείσουν

«Εγώ εδώ και πολλά χρόνια είμαι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος, ο οποίος σκέφτομαι ανεξάρτητα, τοποθετούμαι ανεξάρτητα, βεβαίως υπήρξα μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1976 μέχρι όπου ο κ. Μητσοτάκης μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με διαγράψει τον Φεβρουάριο του 2018. Η κριτική μου στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη εδράζεται σε πάρα πολλά πράγματα και κυρίως στη γνωριμία που είχα πριν γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και οξύνθηκε η κριτική μου με στοιχεία συγκεκριμένα αφότου έγινε πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν ανεξάρτητο άνθρωπο ο οποίος έχει διαχρονικά τις αξίες του, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το διακύβευμα που έχουμε στις 21 Μαΐου, αυτή είναι η μέρα των εκλογών και δεν υπάρχει προκαθορισμένη δεύτερη, τρίτη κτλ κάλπη όπως προσπαθούνε να μας πείσουν, η μέρα των εκλογών είναι μία και σε αυτή την ημέρα πρέπει να προσέλθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και να δώσουν την ψήφο τους εκεί που θέλουν. Εγώ ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τους προτρέπουν να ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πήγα εκεί όμως; Το διακύβευμα είναι διπλό την ημέρα εκείνη, να αποδοκιμαστεί με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποδοκιμαστεί η πολιτική και το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να μας απαλλάξει από την παρουσία του, και πρέπει η ήττα να είναι τόσο μεγάλη ώστε να το καταλάβουν και αυτοί που τον στήριζαν ακόμη μέσα στη Νέα Δημοκρατία και να οδηγήσουν στην αποπομπή του».

Δεν είναι δυνατόν να μένουν πίσω όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας

«Το δεύτερο, πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση της διακυβέρνησής της χώρας με προοδευτικό – δημοκρατικό πρόστιμο και μεγάλη κοινωνική ευαισθησία. Δεν είναι δυνατόν να μένουν πίσω όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας με την εφαρμογή πολιτικών που ευνοούν τους πολύ-πολύ λίγους και αδικούν τους πάρα πολλούς. Δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τη Eurostat μία στατιστική που δείχνει κάτι πάρα πολύ απλό, έχουμε 30%, τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους, διπλάσια από το μ.ο. της Ε.Ε. Αυτά είναι καμώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μας έλεγε ότι δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η δήθεν μείωση της ανεργίας αναφέρεται κυρίως στην παροχή πρόσκαιρης κακά αμειβόμενης με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Το κράτος πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο για να εξασφαλίζει την ισορροπία της κοινωνίας

«Έχω και γω 2 παιδιά, ζουν στο εξωτερικό, ευτυχισμένοι από τις δουλειές τους και από την ζωή τους. Ο νόστος υπάρχει, τα παιδιά δεν σκέφτονται να γυρίσουν και εγώ δεν τα ενθαρρύνω γιατί οι συνθήκες είναι ανατριχιαστικές. Η κυβέρνηση δε κάνει το παραμικρό για να φρενάρει την κερδοσκοπία η οποία γίνεται στα είδη πρώτης, την κερδοσκοπία στον τομέα της στέγασης. Σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες έχουν μπει περιορισμοί στους όρους με τους οποίες μετατρέπονται οι οικίες σε  Airbnb, έχει μπει η καθιέρωση ζωνών που μπορεί να γίνονται αυτά, έχει μπει ακόμη και σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης περιορισμός στον τρόπο αύξησης των ενοικίων. Εδώ δε γίνεται τίποτα. Εγώ δεν είμαι υπέρ του κράτους που θα είναι πανταχού παρών και θα επιβάλλει απαγορεύσεις αλλά το κράτος το δημόσιο πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο για να εξασφαλίζει την ισορροπία της κοινωνίας. Το κράτος δεν είναι δουλειά του να εκχωρεί την ΔΕΗ με τρόπο αδιαφανή και φτάνουμε στο σημείο η επιχείρηση η οποία αυτοαποκαλείται χωρίς να είναι πλέον δημόσια να επιδιώκει μόνο τα κέρδη ενώ έχει πελάτες το 65% των Ελλήνων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος για να ικανοποιήσετε το fund το οποίο έχει μπει και παίρνει μερίσματα! Και για να μπορέσει ο σημερινός πρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρείας ο κ. Στάσης, από τους πρώτους διορισμούς αυτής της κυβέρνησης, να εξαγοράσει την εταιρεία!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ