«Έχει ανάγκη η αριστερά να επαναθεμελιωθεί, η νεολαία απορρίπτει την συστημική προσπάθεια του όλοι ίδιοι είναι»

0
173

Η συμπόρευση της Λαικής Ενότητας με το ΜΕΡΑ25 φιλοδοξεί να δώσει μία ελπίδα και μία επιλογή στον κόσμο που δε συντάσσεται με τα μνημονιακά κόμματα υπογράμμισε ο πρώην βουλευτής Καβάλας και στέλεχος της ΛΑΕ Ηλίας Ιωαννίδης. Ο ίδιος μίλησε για την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων που πιθανότατα να τους φέρει και στην Βουλή αλλά και ποιο ήταν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που τον έφερε από το 3% στην εξουσία και έμεινε τελικά κενό γράμμα.

«Η Λαϊκή Ενότητα έχει συμπορευθεί με το ΜΕΡΑ25 σε μία συνεργασία εκλογική στα πλαίσια μίας στρατηγικής που είναι ίδια χρόνια τώρα, της συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς προκειμένου να φτιάξουν ένα μέτωπο για να αντιμετωπίσουν το κοινό μέτωπο των κομμάτων που στηρίζουν τα μνημόνια. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, εγώ το παινεύομαι ότι είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες που βαδίσαμε από τα χρόνια της εφηβείας μας, που πολλοί νέοι συνήθως θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, εμείς και στα γεράματα μας θέλουμε να τον αλλάξουμε γιατί αυτός ο κόσμος δεν αντέχεται. Ας όψονται αυτοί που αυτές τις ιδέες τις εξαργύρωσαν στα παζάρια που γίνονται, και αυτοί που τις τσαλαπατούν. Αυτός ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει στη βάση μιας άλλης αντίληψης για τους ανθρώπους, να είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, να μπορούν να ζουν όλοι, να μην υπάρχει αυτή η ακραία φτώχεια. Βλέπετε την Αφρική που καιρό τώρα είναι ο αιμοδότης των δήθεν ανεπτυγμένων χωρών, αλλά και τι τραβάνε οι εργαζόμενοι ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες πια, για τους καπιταλιστές, για όλους αυτούς για το μεγάλο το κεφάλαιο που κάνει πολέμους προκειμένου να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του που δεν λογαριάζει ζωές».

«Μπαίνει νέος κόσμος στον αγώνα, έχει ανάγκη η αριστερά να επαναθεμελιωθεί και εγώ ακόμα τώρα που μιλάω είμαι ένας παρωχημένος αριστερός πρέπει να’ ρθούνε νέοι άνθρωποι να πάρουν αυτές τις αξίες και να τις μετουσιώσουν στο σήμερα, να μπορέσουν να τις κάνουνε καθημερινότητα. Η νεολαία απορρίπτει όλη αυτή την συστημική προσπάθεια του όλοι ίδιοι είναι, του δεν υπάρχει εναλλακτική, και τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση πάνω τους και να μας δώσουν και μία κλωτσιά εμάς τώρα για να φύγουμε στην άκρη, με τα λάθη σας, με τις ανεπάρκειες σας, κρατήσατε αλλά τώρα αφήστε τη σκυτάλη σε εμάς. Να την πάρει η νέα γενιά προκειμένου να κάνει και αυτή το καθήκον της, να πάει την κοινωνία λίγο ψηλότερα, να κάνει τους ανθρώπους να ζούνε καλύτερα, μας λείπει αυτό πάρα πολύ».

«Νομίζω αυτή η συνεργασία που δεν πρέπει να μείνει μόνο εκλογική δίνει ελπίδες, ήδη από τότε που ανακοινώθηκε και υλοποιείται, δείχνει αποτελέσματα ακόμα και δημοσκοπικά, θυμάστε πριν δύο μήνες το ΜΕΡΑ όλοι το θεωρούσαν εκτός βουλής και τώρα θεωρούν ότι θα πάρει ένα καλό ποσοστό, νομίζω έπαιξε ρόλο η συνεργασία αυτή και δημιούργησε μια δυναμική, και το γεγονός ότι πολλά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, όπως ο Στρατούλης, ο Ήσυχος, η Βαλαβάνη, ο Λαπαβίτσας συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Η Λαϊκή Ενότητα είχε μία ντροπιαστική ήττα το 2019 με 0,3%, ήταν φοβερό για μας αυτό που συνέβη. ήταν και ένας λόγος για αποστράτευση και για ιδιώτευση πολλών από όλους αυτούς που συμμετείχαμε. Κάποιοι είπαν ότι ένας άνθρωπος που θέλει να είναι ενεργός και στην αριστερά ειδικά ποτέ δε πρέπει να τα παρατάει ακόμα και στα πιο δύσκολα.

«Ακόμα και το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ δείτε πως εκτινάχτηκε ένα κόμμα του 3% όταν είπε εγώ μπορώ να τα κάνω αλλιώς, εγώ μπορώ να αντισταθώ κτλ, δεν ήθελε, δεν ήταν ότι δεν μπορούσε, αλλά δεν το επιχείρησε. Εδώ είμαστε ακόμα ζωντανοί, τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα που λέει και το τραγούδι, εμείς συμμετέχουμε, στηρίζουμε, θεωρούμε ότι δίνουμε και μία ελπίδα σε ένα κόσμο και μία διέξοδο με το να ζητάμε να μας ψηφίσει. Το ψηφοδέλτιο της Καβάλας του ΜΕΡΑ25 έχει τον αδερφό μου, εγώ τους είπα φτάνει πια, δε χρειάζεται να είμαι στα ψηφοδέλτια, και τα ονόματα των δύο γυναικών που θα ανακοινωθούν θα δείχνουν και την ηλικιακή ανανέωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ