«Μέσα στην επόμενη πενταετία θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε σε τμήματα του Ε61 που θα ενώσει Καβάλα και Δράμα»

0
277

Μία υπόσχεση που είχε δώσει το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους κατοίκους της Καβάλας και της Δράμας υλοποιείται ήδη και τα πρώτα έργα μάλιστα τα επιθεώρησε και ο ίδιος στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Δράμα τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, αναφερόμενος στον Ε61 που θα ενώσει την Καβάλα και την Δράμα. Ο κ.  Αμοιρίδης μιλώντας στον Alpha Radio αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του έργου αλλά και πότε θα ξεκινήσουμε να το… χρησιμοποιούμε!

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, και μάλιστα η συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο όλο το προηγούμενο διάστημα ευδοκίμησε πλέον με την έναρξη αυτού του πολύ εμβληματικού έργου που το θέλουν τόσο οι κάτοικοι της Δράμας όσο και της Καβάλας και η οικονομία ολόκληρης της περιφέρειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2019 έχει υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει αυτό το έργο και επισκέφτηκε πλέον την εγκατάσταση του εργοταξίου που οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τον Αμυγδαλεώνα, προχωρούνε με καλό ρυθμό, λύνονται θέματα τα οποία έχουν προκύψει και δρομολογηθεί και εξελίξεις και για τα υπόλοιπα τμήματα. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με απόφαση περιφερειάρχη και μάλιστα από την συνεργασία αυτή που υπάρχει ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Μέτιο με όλους τους συνεργάτες μας είναι πολύ σημαντική για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την προοπτική της περιοχής».

«Το έργο είναι τρία τμήματα, το πρώτο είναι αυτό που έχει ξεκινήσει και υλοποιείται, αναμένεται τέλη του 2023 με αρχές του 2024 να έχουμε ώριμη τη μελέτη προς δημοπράτηση για ακόμα ένα τμήμα και εν συνεχεία την επόμενη χρονιά να ωριμάσει και το τρίτο τμήμα μελετητικά και να χρηματοδοτηθεί και αυτό. Η υλοποίηση του κάθετου άξονα Δράμα-Καβάλα που είναι τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα, είναι εμβληματικό έργο και για τους κατοίκους στην καθημερινότητα των πολιτών, στις μετακινήσεις αλλά και για το εμπόριο, τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία της περιοχής, υλοποιείται και μέσα στην επόμενη πενταετία νομίζω ότι θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε και σε τμήματα αυτού του άξονα και να τα χρησιμοποιούμε».

«Βάζουμε άξονα την 5ετία γιατί το κάθε τμήματα όπως σας είπα θέλει περίπου δύο με τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν, στα 4 χρόνια θα έχει τελειώσει και το δεύτερο και το επόμενο ωριμάζει μελετητικά και θέλει μία 5ετία τουλάχιστον για να ολοκληρωθεί. Το ζήτημα το οποίο προέκυψε με τις απαλλοτριώσεις είναι ότι έγινε αναδασμός στην ευρύτερη περιοχή του έργου. Συνεπώς όταν ξεκίνησαν οι μελέτες και είχαν καταχωρηθεί οι πρώτοι ιδιοκτήτες, αυτοί με τον αναδασμό που ξαναμοιράζει τη γη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες, άλλαξε τους ιδιοκτήτες. Οπότε το ένα ζήτημα ήταν να ενημερωθούν οι καινούργιοι, το άλλο ζήτημα έχει να κάνει με τις τιμές. Αυτό υπάρχει μία πάγια τακτική που λύνεται μέσω της νομικής οδού, ασχολούνται οι δικηγόροι υπάρχει ένα ποσό το οποίο και βγαίνει ή υπολογίζεται και αν σε αυτό διαφωνεί ο ιδιοκτήτης το λύνει δικαστικά. Για αυτά τα μεγάλα έργα όμως δεν σταματά η υλοποίηση τους, συνεχίζει παράλληλα και βρίσκεται η λύση».

«Ο εργολάβός έχει κάνει ήδη μία σοβαρή εγκατάσταση, είναι μία αξιόλογη εταιρεία και ήδη προχωράει τις εργασίες και εγώ είδα διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη που είχαμε κάνει εκεί με τον περιφερειάρχη και τον υφυπουργό τον κ. Καραγιάννη. Είναι ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης με την πρόοδο που υπάρχει γιατί είδε ότι υλοποιείται μια υπόσχεση που είχε δώσει το 2019 στους κατοίκους της περιοχής. Να συμπληρώσω για την Δράμα και το Δράμα – Αμφίπολη είναι και αυτό ώριμο για να προχωρήσει, είναι ένα αίτημα των Δραμινών που προχωράει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ