«Αδιανόητο ένας γιατρός να μιλάει έτσι για τους καρκινοπαθείς, δεν ξέρεις πότε μπορεί να γίνει η ανατροπή!»

0
308

Την οργή όλων των ανθρώπων που ζουν καθημερινά τον γολγοθά των καρκινοπαθών προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και γιατρού στο επάγγελμα, Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, που έφερε τελικά την διαγραφή του από τις λίστες της ΝΔ. Για την δήλωση αυτή μίλησε στον Alpha Radio η Σταυρούλα Γκουλούση, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας, δηλώνοντας την απογοήτευση της για την προώθηση τέτοιων ιδεών.

«Πραγματικά για μία τέτοια δήλωση το κατάπτυστη είναι πολύ ήπιος χαρακτηρισμός, διότι αυτός ο άνθρωπος, αν μπορούμε να τον λέμε άνθρωπο δεν έχει φαίνεται ιδέα το τι γίνεται σε έναν καρκινοπαθή και στην οικογένεια του καρκινοπαθούς. Εάν ήταν το παιδί του, οι γονείς του, ένας δικός του άνθρωπος, θα τραβούσε μία γραμμή και θα άφηνε αυτόν τον άνθρωπο να πεθάνει; Θα πήγαινε στο εξωτερικό να του βάλουν την ένεση να πεθάνει; Αυτό θέλει αυτός ο άνθρωπος; Αυτά τα πράγματα είναι πέρα από κάθε λογική, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στη νοσηλεία και προστασία της ζωής του μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτό που κάνουν όλοι οι γιατροί μας εδώ που ασχολούνται με τον καρκίνο».

«Δεν είναι δυνατόν, είναι πέρα από κάθε λογική, αυτός ο άνθρωπος που μίλησε δεν έχει καθόλου συναίσθημα; Για να βγει κάτι τέτοιο από το στόμα μας σημαίνει ότι το πιστεύει, δηλαδή είναι δυνατόν ένας γιατρός που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη να μιλάει για αυτούς τους ανθρώπους; Ποτέ δεν ξέρεις ποτέ μπορεί να γίνει ανατροπή! Έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που ήταν στο τελευταίο στάδιο και ξαφνικά άρχισε μία ανάκαμψη, αυτούς τους ανθρώπους αυτός τους καταδικάζει, εμείς δεν τους καταδικάζουμε, είμαστε δίπλα τους όλοι όσοι αισθανόμαστε ότι ένα ψήγμα αλτρουισμού, συμπαράστασης για αυτούς τους ανθρώπους και είμαστε δίπλα τους, οποιοσδήποτε νομίζω βρίσκεται σε αυτή την θέση και όταν είναι μάλιστα ένα δικός σου άνθρωπος, πως είναι δυνατόν;»

«Ένα παράδειγμα θα πω τελευταίο του παιδιού αυτού που έφυγε, το 17χρονο που το φροντίζαμε κατά κάποιο τρόπο, αυτό το παιδί ζητούσε να τον πάνε στην Ελβετία από τη μητέρα του να τον κάνουν ένεση να μην πονάει, αλλά οι γιατροί μέχρι τελευταία στιγμή ήταν δίπλα του και προσπαθούσαν για αυτό το παιδί και θα μας πει αυτό το «έμβιο ον» τι θα γίνει αυτός ο άνθρωπος; Μπορούσε να γίνει η ανατροπή τελευταία στιγμή όπως έγινε και σε άλλους ανθρώπους! Αν επικαλείται την Αμερική ας πάει να ζήσει εκεί. Στην Αμερική η ασφάλεια είναι ιδιωτική και από κει και πέρα πληρώνεις μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερα χρήματα για να έχεις καλύτερους γιατρούς. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή την κατηγορία. Εμείς είμαστε στην κατηγορία που μέσα στα νοσοκομεία μας αγωνίζονται οι γιατροί μέχρι την τελευταία στιγμή και αν αυτός ο άνθρωπος του τύχει μία τέτοια περίπτωση δικού του ανθρώπου ας τον πάει στην Αμερική ή ας τον πάει στην Ελβετία να του κάνει την ένεση να πεθάνει. Εγώ θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας που μας εκφράζει όλους και θα ζητήσω να γίνει κάποιο διάβημα γιατί αυτά τα πράγματα δεν το χωράει το μυαλό ότι κάποιος μπορεί να μιλήσει με τέτοια λόγια για έναν καρκινοπαθή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ